Κλοπ: Είμαστε ακόμη σε καλό δρόμο!


Την απογοήτευσή του για το ισόπαλο 2-2 με την Γουέστ Χαμ παραδέχθηκε στην συνέντευξη Τύπου ο Γιούργκεν Κλοπ μετά το τέλος του ματς. Ωστόσο δεν παρέλειψε να επαινέσει τους παίκτες του για την προσπάθειά τους να επιστρέψουν στο ματς, παρά το γεγονός ότι έμειναν πίσω στο σκορ με 1-2.

Ο Άνταμ Λαλάνα έδωσε από νωρίς προβάδισμα στο Ρεντς, το οποίο όμως έμελλε να ανατραπεί μέχρι το τέλος του ημιχρόνου χάρη σε τέρματα των Παγιέ και Αντόνιο. Ο Οριγκί στις αρχές της επανάληψης ισοφάρισε για την Λίβερπουλ, ωστόσο η ομάδα του Κλοπ δεν ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Ερωτώμενος για το αποτέλεσμα, την απόδοση της ομάδας, τον τραυματισμό του Λόβρεν και πολλά άλλα, ο Γιούργκεν Κλοπ δήλωσε:

Για το αν θεωρεί την ισοπαλία κακό αποτέλεσμα...

Ναι είναι αρνητικό το ότι δεν κερδίσαμε, αλλά όπως και να 'χει είναι ένας βαθμός οπότε τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Το να είσαι ένα γκολ πίσω σε παιχνίδι με την Γουέστ Χαμ, με το στυλ παιχνιδιού τους, σιν την βαθμολογική τους θέση, σιν την συνηθισμένη τους ποιότητα- είναι πολύ δύσκολο να παίξεις εναντίον τους. Στο πρώτο ημίχρονο ξεκινήσαμε πολύ καλά, ήθελαν να αμυνθούν, έπρεπε να πάρουμε κατοχή και να κυκλοφορήσουμε την μπάλα. 1-0 και όλα καλά. Μετά ενθουσιαστήκαμε λίγο παραπάνω θα έλεγα, δεν είχαμε αρκετά καλό σχηματισμό για να αμυνθούμε, σχεδόν όλοι συμμετείχαν στις επιθετικές μας ενέργειες, είχαμε δυο κεντρικά χαφ και πολλές φορές τον Χέντο πίσω από την μπάλα και ήταν όλοι στην άλλη πλευρά, οπότε αυτό ήταν λίγο πρόβλημα με τις δεύτερες μπάλες, αλλά όχι πάντα.

Τα γκολ μπήκαν σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου δεν ήμασταν πλήρως συγκεντρωμένοι και δεν είχαμε τον πλήρη έλεγχο. Έπειτα η Γουέστ Χαμ έπαιξε το ποδόσφαιρό της, ήρθε η φάση με το φάουλ, η κόντρα με τον Μάτιπ -ο οποίος είχε ένα φανταστικό παιχνίδι σήμερα- και γλίστρησε λίγο, δεν μπορούσε να ελέγξει την μπάλα και ο Λορίς αιφνιδιάστηκε και άργησε λίγο και σκόραραν. Μετά ήταν μια δύσκολη δοκιμασία. Στα αποδυτήρια είπαμε στα παιδιά να ηρεμήσουν, να αγνοήσουν το σκορ και ότι μπορούν να πετύχουν ένα, δυο ή και τρία γκολ αν πάνε με τον τρόπο μας. Τα πήγαν καλά στο δεύτερο ημίχρονο, φαινόταν λες και όλα τα 48 λεπτά τα παίζαμε μέσα στην περιοχή τους. Δεν ήταν έτσι, όμως εγώ ένιωθα έτσι. Ήταν πολύ δύσκολα έτσι γιατί όλη η Γουέστ Χαμ μας περίμενε, οπότε χρειάζεσαι και λίγη τύχη εκεί.

Πετύχαμε το γκολ της ισοφάρισης, που το αξίζαμε. Ήταν αρκετά νωρίς, όμως μετά τα 93 λεπτά το αξίζαμε και με το παραπάνω. Προσπαθήσαμε τα πάντα, αλλά θα μπορούσες να πεις ότι μπορούσαμε και καλύτερα, αυτό είναι σίγουρο αλλά σε τέτοιες περιστάσεις το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις λύσεις. Τα πήγαμε καλά, ίσως σεντράραμε λίγο παραπάνω αλλά λόγω του συνωστισμού στην περιοχή, αλλά πολλές φορές έβγαινε ο Ντιβόκ να σεντράρει και έμεναν οι υπόλοιποι στην περιοχή με παίκτες όπως ο Ριντ και οι υπόλοιποι, οπότε δεν ήταν και πολύ εύκολο. Δεν ήταν απλό, δεύτερες μπάλες είχαμε, σε ένα φανταστικό τελείωμα του Χέντο ο τερματοφύλακας έκανε τρομερή απόκρουση. Αυτή ήταν η ιστορία του παιχνιδιού και στο τέλος ήταν απλά μια ισοπαλία. Παραμένει ένας βαθμός, χρειάζομαι ένα βράδυ για να νιώσω λίγο καλύτερα, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα. Αυτή είναι η δουλειά μου, συνεχίζουμε, κανένα πρόβλημα.

Για το γκολ της ισοφάρισης του Ντιμίτρι Παγιέ...

Τέτοια πράγματα συμβαίνουν με όλα τα γκολ, μπορούμε πάντα να κάνουμε σαν σε χειρουργείο και να πούμε για το ένα και το άλλο που πρέπει να προσέξουμε -και το δέχομαι απόλυτα, αλλά τέτοια γκολ μπαίνουν. Πρώτον, πρέπει να σουτάρεις με τέτοιο τρόπο, να βρεις τον παίκτη στο τείχος που δεν θα πηδήξει, ήταν μια εκπληκτική φάση από τον Παγιέ. Τον είδα να προπονείται πριν το ματς και έχανε όλα τα σουτ και ήλπιζα ότι θα το έκανε και στο παιχνίδι.

Για τη θέση της ομάδας στον βαθμολογικό πίνακα...

Είναι δύσκολο να παραμείνεις στο κυνήγι της Τσέλσι όταν νικάει συνέχεια, κάτι που προφανώς δεν έχουμε κάνει εμείς. Όταν ήμασταν πρώτοι ή δεύτεροι δεν το σκεφτόμουν. Είμαι πολύ σίγουρος ότι είχα πει πως αυτή είναι η στιγμή για να μαζέψεις όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Η σεζόν είναι μεγάλη όπως όλοι ξέρουμε, και η στιγμή με την περισσότερη ένταση είναι τώρα. Η Τσέλσι μέχρι τώρα μπορούσε σε κάθε ματς να παίζει με σχεδόν την ίδια ομάδα, η Άρσεναλ το ίδιο, η Γιουνάιτεντ είχε μερικά προβλήματα, η Τότεναμ έχασε τον Κέιν. Έτσι πάει. Είμαστε μια πραγματικά ικανή ομάδα και ο στόχος μας είναι να βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος -εκεί θέλουμε να βρισκόμαστε στο αποφασιστικό κομμάτι της σεζόν και μετά μπορούμε να μιλάμε για πιθανότητες. Αυτή τη στιγμή, το να είμαστε 6 βαθμούς πίσω δεν είναι και ότι καλύτερο, αλλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βάλουμε τα δυνατά μας.

Όταν είδα σήμερα τι μπορούσαμε να κάνουμε στο παιχνίδι ακόμα και με τόσους τραυματισμούς, ήταν φανταστικό. Όλες οι επιθετικές μας επιλογές στον πάγκο ήταν αρκετά νεαρά παιδιά, για τα οποία δεν έχουμε καμία αμφιβολία για την ποιότητά τους, αλλά ένα τέτοιο παιχνίδι απέναντι στην Γουέστ Χαμ δεν είναι και η καλύτερη στιγμή. Θα τους χρειαστούμε στα επόμενα ματς. Είναι όλα καλά με εξαίρεση τα δυο τελευταία μας αποτελέσματα, αλλά και στα δυο -στο μεγαλύτερο κομμάτι τους- ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε, παίζαμε παθιασμένο ποδόσφαιρο και το κοινό ήταν άψογο σε όλο το 90λεπτο. Είμαστε ακόμα σε καλό δρόμο, δεν είμαστε πρώτοι στον πίνακα είμαστε τρίτοι, αλλά πολλές ομάδες αισθάνονται χειρότερα από εμάς και είμαστε μια χαρά.

Για τον τραυματισμό του Λόβρεν...

Είπε ότι είχε μια κράμπα και κάτι στο αυτί στο ιατρικό επιτελείο, ήταν κάτι στον ιγνυακό τένοντα. Τέτοιου είδους τραυματισμός. Ο Ντέγιαν ήθελε να συνεχίσει αλλά δεν μπορούσαμε να πάρουμε τέτοιο ρίσκο. Ελπίζουμε πως τον αποσύραμε όσο ήταν ακόμη νωρίς.



Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος
Πηγή: liverpoolfc.com 
Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.