Georginio Wijnaldum: "Η City θα πρέπει να μας φοβάται."


Επιμέλεια: Θοδωρής Σπανός
Ο Ολλανδός μέσος της ομάδας μας Georginio Wijnaldum, μίλησε στην Echo για τον αγώνα του Σαββάτου κόντρα στη Manchester City. Μετά τη νίκη της Liverpool με 4-1 επί της Stoke το απόγευμα της Τρίτης, οι κόκκινοι έφτασαν τα 23 συνεχόμενα παιχνίδια αήττητοι στο Anfield.
"Πιστεύω πως το Anfield είναι ένα φρούριο.", δήλωσε ο Wijnaldum.
"O τρόπος με τον οποίο παίζουμε και σκοράρουμε στα εντός έδρας παιχνίδια πιστεύω ότι θα φοβίσει τους αντιπάλους μας. Αυτό που βλέπω τώρα είναι ότι έχουμε πολλή αυτοπεποίθηση. Μαθαίνουμε γρήγορα και προσαρμοζόμαστε σε διάφορες καταστάσεις στα παιχνίδια. Δεχτήκαμε πρώτοι γκολ κόντρα στη Stoke, αλλά παραμείναμε συγκεντρωμένοι. Γνωρίζαμε ότι μπορούμε να σκοράρουμε. Είναι πάντα καλό να κερδίζεις πριν κερδίζεις πριν από ένα μεγάλο παιχνίδι, γιατί μπαίνεις σε αυτό με αυτοπεποίθηση.", συνέχισε ο Ολλανδός σταρ.

Για το γεγονός πως η Liverpool έχει πετύχει ήδη 45 γκολ στην Premier League (τα περισσότερα στο πρωτάθλημα και περισσότερα από ομάδες όπως η Barcelona και η Real Madrid), o Gini δήλωσε πως πιστεύει ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της ομάδας είναι πως τα γκολ μοιράζονται, υπάρχει μια σειρά από παίχτες που σκοράρουν.
"Έχω αγωνιστεί και παλιότερα σε μια ομάδα που έπαιζε πολύ επιθετικό ποδόσφαιρο, έτσι ήμασταν και στην PSV. Ωστόσο εδώ είναι Premier League και η ομάδα προφανώς είναι καλύτερη. 45 γκολ είναι μια χαρά, όμως έχουμε πολλούς παίχτες που μπορούν να σκοράρουν, να πετύχουν νικητήρια γκολ. Αυτό είναι πολύ καλό, γιατί αν στηριζόμαστε σε έναν μόνο παίχτη μπορεί να υπάρξει πρόβλημα. Αν δε σκοράρει, δε θα μπορεί να σου κερδίζει τα παιχνίδια. Η City έχει επίσης πολύ καλή επίθεση και παίχτες στον πάγκο που μπορούν να περάσουν στο παιχνίδι και να σκοράρουν. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων.", είπε ο Gini Wijnaldum.

H Μanchester City δεν έχει κερδίσει στο Anfield από το 2003, και την επιθυμεί διακαώς ώστε να παραμείνει στο κυνήγι του τίτλου, όπως και η Liverpool. Για να το πετύχει αυτό, θα έχει ξανά στη διάθεσή της τον Sergio Aguero, ο οποίος επιστρέφει από τιμωρία τεσσάρων αγωνιστικών. Με τις δύο ομάδες να παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο, το παιχνίδι έχει όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι. Ο Wijnaldum όμως δεν πιστεύει ότι ο χαμένος του αγώνα θα βγει τελείως από το παιχνίδι του τίτλου.
"Είναι δύο ομάδες που αρέσκονται στο επιθετικό ποδόσφαιρο και στα γκολ. Θα είναι ενδιαφέρον παιχνίδι. Φυσικά, ο Aguero είναι φανταστικός παίχτης. Μπορεί μόνος του να κερδίσει παιχνίδια για την Manchester City, είναι ένας από τους κινδύνους που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Δεν είναι μόνο ο Aguero όμως, υπάρχουν ο De Bruyne, o Silva, o Sterling.. και η λίστα συνεχίζεται. Και οι δύο ομάδες έχουμε παίχτες που μπορούν να μας κερδίσουν παιχνίδια. Πρέπει να προσέξουν τους παίχτες μας και εμείς τους δικούς τους. Η σεζόν είναι μακρά. Δεν μπορείς να ελέγξεις τα πάντα και θα έρθουν και άλλα παιχνίδια μετά την Manchester City. Μπορεί να έρθουν δύσκολες μέρες για την Chelsea και να χάσει βαθμούς. Μπορεί και όχι, ποτέ δεν ξέρεις!", τελείωσε ο Gini.
Eμείς με τη σειρά μας να σας θυμίσουμε πως ο αγώνας είναι την παραμονή πρωτοχρονιάς, στις 19.30 ώρα Ελλάδας.
Καλές γιορτές, Reds!
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.