Klopp: ''Αν δεν ήμουν στον πάγκο σίγουρα θα αγόραζα ένα εισιτήριο''

Ο Jürgen Klopp μιλώντας στη συνέντευξη τύπου για το παιχνίδι με τη Manchester City, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δεν παρέλειψε να τονίσει το πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι αλλά και εξήρε τις προπονητικές ικανότητες του συναδέλφου του, Pep Guardiola.















Δείτε παρακάτω τι δήλωσε ο Jürgen...

Για το πόσο μεγάλο είναι αυτό το παιχνίδι...

Είναι πολύ μεγάλο και για τους δύο. Όταν ρίξεις μια ματιά στον βαθμολογικό πίνακα και δεις ότι έξι σύλλογοι παλεύουν για 4 ή 1 θέση είναι μια πραγματικά ενδιαφέρουσα κατάσταση. Στη συνέχεια, έχεις τη «μέση» σε αυτήν την στιγμή με την Southampton και την Everton και στη συνέχεια όλοι οι υπόλοιποι αγωνίζονται να παραμείνουν στο πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε παιχνίδι είναι ήδη είδος τελικού, αυτό το γνωρίζουμε. Αλλά γνωρίζουμε, από την άλλη πλευρά, ότι υπάρχουν πολλά παιχνίδια για να έρθουν και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτά. [Το παιχνίδι είναι] το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνουμε για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, έτσι αυτό είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι που μπορώ να φανταστώ - απέναντι σε μια εξαιρετικά ισχυρή πλευρά. Όπως είπα και πριν, δεν υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα πριν από το παιχνίδι, το μόνο πραγματικό πλεονέκτημα είναι ότι είναι στο Anfield. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το πλεονέκτημα και δεν είμαστε προφανώς στη χειρότερη κατάσταση, αλλά δυστυχώς ούτε η Manchester City είναι. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι πραγματικά δύσκολο και για τις δύο ομάδες, θα έλεγα. Εμείς πραγματικά ανυπομονούμε για αυτό, γιατί όλοι αγαπάμε να παίζουμε ενάντια στους καλύτερους και είναι σίγουρα στο group με τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Είμαι χαρούμενος που έχω αυτήν την ευκαιρία.

Για το γεγονός ότι η City είναι πίσω από την Chelsea...

Ήταν σε καλό δρόμο και στη συνέχεια μερικά πράγματα συνέβησαν. Δεν ξέρω πόσα παιχνίδια είχαν κερδίσει στην αρχή, αλλά δεν είναι πραγματικά πιθανό όταν έρχεσαι σε μια ομάδα όλα να λειτουργούν αμέσως. [Έχουν] την υψηλότερη ποιότητα στην ομάδα και την υψηλότερη ποιότητα στον πάγκο, αυτό είναι ένα πολύ καλό μείγμα. Είναι επιτυχείς, αλλά αυτό το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο για όλους μας. Υπάρχουν πολλές προκλήσεις για να κερδίσεις κάθε εβδομάδα. Εγώ δεν σκεφτόμουν πάρα πολύ το καλοκαίρι σχετικά με το που θα τερματίσει η Manchester City και όχι πάρα πολύ κατά την τελευταία εβδομάδα, έχω μόνο σκεφτεί τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι.

Για την επιστροφή του Aguero από την τιμωρία...

Ελπίζω ο Pep να του έδωσε την ευκαιρία να έχεις 3,5 εβδομάδες διακοπές - κάπου με καλό καιρό, η Αργεντινή είναι καλή σε αυτή τη στιγμή νομίζω! Αυτός είναι πίσω και είναι ένας καλός επιθετικός, προφανώς. Έχουμε παίξει μαζί τους και ο Sergio έπαιζε και εκείνος και εγώ πάντα πίστευα ότι είναι αρκετά ταλαντούχος ποδοσφαιριστής. Ποτέ δεν το κράτησα μυστικό, και τώρα είναι πίσω στην ομάδα με πολλούς άλλους πολύ καλούς παίκτες, που κάνει τη ζωή πιο δύσκολη για εμάς. Αλλά το ξέραμε από πριν, ακόμα και όταν δεν παίζει είναι μια εξαιρετική ομάδα. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε να σκεφτούμε πάρα πολύ, αυτό είναι μόνο πραγματικά ένα πράγμα από πολλά πράγματα. Όπως πάντα είναι, ότι μπορεί να σκοράρει μόνο τα γκολ που αν κάποιος του δίνει την μπάλα. Πρέπει να αποφύγουμε τα εύκολα περάσματα, θα έλεγα. Μάλλον δεν μπορούμε να αποφύγουμε κάθε πέρασμα στην περιοχή του, αλλά οι εύκολες πάσες θα πρέπει να αποφεύγονται και είμαστε σε θέση να αμυνθούμε πραγματικά καλά. Για αυτό, θα πρέπει να συγκεντρωθούμε, αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση σε αυτό το παιχνίδι, να παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδο συγκέντρωσης σε κάθε δευτερόλεπτο του παιχνιδιού. Αλλά και πάλι, για τις δύο ομάδες είναι ελπίζουμε το ίδιο, οπότε θα μπορούσαν να έχουν τα ίδια προβλήματα με εμάς.















Για το αν θα χρησιμοποιήσει προηγούμενες εμπειρίες του ως αντίπαλος του Pep...

Όχι, γιατί δεν παίζουμε εναντίον του Pep Guardiola, οι ομάδες μας παίζουν μεταξύ τους και είναι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με το Bayern - Dortmund, όταν παίζαμε ο ένας εναντίον του άλλου. Θα μπορούσα να πω τα πάντα σχετικά με το πώς ο Pep έπαιξε με την Bayern, αλλά αυτό δεν είναι σημαντικό πια, γιατί τώρα είναι στην Manchester City με διαφορετικούς παίκτες, με διαφορετικά συστήματα. Είμαστε μια διαφορετική ομάδα έτσι, αυτή τη στιγμή, οι δύο πλευρές δεν μπορούν να είναι βέβαιες για το ποια ιδέα η άλλη ομάδα έχει. Δεν είναι ότι έχουμε μια ματιά πίσω στα τελευταία παιχνίδια ενάντια στον Pep Guardiola, επειδή δεν παίζουν ο ένας απέναντι στον άλλο, οι ομάδες μας το κάνουν.

Για την επιρροή του Pep στο σύγχρονο ποδόσφαιρο...

Ο Johan Cruyff ξεκίνησε [το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο] και ο Pep το έκανε σχεδόν τέλεια με την πλευρά του στην Barcelona. Είχε μια μεγάλη επιρροή στην Bayern, το παιχνίδι τους άλλαξε σχεδόν εντελώς, έτσι είναι ένας εξαιρετικός προπονητής 100 τοις εκατό. Αλλά εγώ δεν ενδιαφέρομαι πάρα πολύ δίνοντας τα πράγματα ένα όνομα. Μπορείτε να το δείτε στο γήπεδο, αυτός είναι ένας πολύ ισχυρός προπονητής, και έχει μια σαφή ιδέα, είναι λίγο πολύ μια καλή ιδέα, για να είμαι ειλικρινής. Είχε μια φανταστική καριέρα μέχρι σήμερα, με ένα ωραίο ξεκίνημα στη Βαρκελώνη, πραγματικά, πραγματικά καλός στη Bayern, και τώρα αυτός είναι στη City και είναι εκεί για να είναι επιτυχής, όχι για να δείξει πόσο καλός είναι. Αυτό είναι το πώς είμαστε όλοι, θέλουμε να βοηθήσουμε την ομάδα μας. Το στυλ της Barcelona δεν είναι δυνατόν για κάθε ομάδα να το παίξει, αυτό εξαρτάται από πολλά σχετικά με τους παίκτες που έχεις. Αν σας πω μια ομάδα στο πρωτάθλημα την Κυριακή για να προσπαθήσει να παίξει όπως η Barcelona, αυτό είναι αρκετά δύσκολο. Υπάρχει πάντα ένας διαφορετικός τρόπος που θα πρέπει να επιλέξεις και μπορείς πάντα να προσαρμοστείς με τους παίκτες που έχεις. Αυτό κάνει και εκείνος, και αυτό είναι που κάνουμε και εμείς.

Για το αν η άμυνα θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας...

Θα πρέπει και οι δύο να σκεφτούμε λίγο για το πώς να προστατεύσουμε τις δικές μας επιθέσεις! Και οι δύο ομάδες είναι πολύ καλές στις αντεπιθέσεις, και οι δύο ομάδες είναι πολύ καλές στην κατοχή, οπότε πρέπει να αμυνθούμε και οι δύο στο υψηλότερο επίπεδο. Στο τέλος, η λεπτομέρεια θα κάνει τη διαφορά. Είναι ωραίο να σκεφτούμε και να δοκιμάσουμε ότι μπορούμε στο παιχνίδι. Αυτό που μου αρέσει είναι ότι εμείς τους νικήσαμε πέρυσι. Ήταν στην κορυφή του πίνακα και ήμασταν κάπου πιο χαμηλά, αλλά θα μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Είναι καλύτεροι από πέρυσι, αλλά το ίδιο και εμείς. Θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι με πέρυσι, δεν είναι ακριβώς το ίδιο, δεν μπορούμε να παίξουμε όπως πέρυσι, δεν θα παίξει όπως και πέρυσι η City. Αυτό είναι πραγματικά συναρπαστικό. Αν εγώ δεν καθόμουν στον πάγκο, θα ήθελα να αγοράσω ένα εισιτήριο τοις 100% για το παιχνίδι.


Πηγή: Liverpoolfc.com
Επιμέλεια: Χρήστος Τσακαλέρης
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.