Η Κατάρα του 2017 συνεχίζεται... (Κλοπ, φτιάξ' το)

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
26η αγων. Premier League

Η Λίβερπουλ ήταν... σκιά του εαυτού της στο King Power, έχασε από την (καταφανώς) καλύτερη Λέστερ με 3-1 και δεν κατάφερε να πλησιάσει την τετράδα. Ήττα Νούμερο 5 μέσα στο 2017 για τη Λίβερπουλ, νίκη... παραμονής για τους πρωταθλητές.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Άρσεναλ στο Άνφιλντ (Σάββατο 4/3, 19:30 - Cosmote Sport 1 HD) για την 27η αγωνιστική της Premier League.


Ας μην κρυβόμαστε. Όσο κι αν δεν θέλουμε να το πιστεύουμε, να το λέμε, να το γράφουμε, η ήττα από τη Λέστερ, βάσει πάντα των δεδομένων που επικρατούν την τρέχουσα περίοδο, αποτελεί ένα ακόμα αγκάθι στη φετινή πορεία της ομάδας. Κι αυτό διότι, τώρα, στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν, μας παρουσιάζει το χειρότερο πρόσωπό της. Ένα πρόσωπο που ουδεμία σχέση έχει με αυτό του πρώτου γύρου.

Κάτι από (το θεσπέσιο πρώτο μέρος του) 2016 θύμισε η Λέστερ, κάτι από το... μίζερο 2017 θύμισε (ξανά) η Λίβερπουλ.

Τι κι αν βρέθηκαν, στα ξαφνικά, χωρίς προπονητή; Τι κι αν δεν είχαν πετύχει ούτε μία νίκη μέσα στο 2017; Ο Ρανιέρι πλήρωσε... τη νύφη για την εφιαλτική σεζόν της Λέστερ, αλλά εκείνη φρόντισε να του χαρίσει ένα δώρο, ακόμη κι αν δεν ήταν εκεί, ακόμη κι αν ήταν στο σπίτι του και έβλεπε το παιχνίδι απ' την τηλεόραση.

Οι "αλεπούδες", με υπηρεσιακό προπονητή τον Κρέγκ Σέξπιρ, κατάφεραν να... εξαφανίσουν από το γήπεδο τη Λίβερπουλ, επικρατώντας με 3-1 στο King Power και πήραν σπουδαία βαθμολογική ανάσα καθώς απομακρύνθηκαν από την επικίνδυνη ζώνη.

Δύο γκολ πέτυχε ο... δήμιος των κόκκινων, Τζέιμι Βάρντι, ο Κουτίνιο μείωσε για τη Λίβερπουλ, ενώ ενδιάμεσα, ο Ντρινκγουότερ έβαλε ένα από εκείνα τα μνημειώδη γκολ που μένουν στο μυαλό για πολύ, πολύ καιρό.

Η Λίβερπουλ παρέμεινε στην πέμπτη θέση με 49 βαθμούς, πίσω από Άρσεναλ (50), Μάντσεστερ Σίτι (52), Τότεναμ (53) και Τσέλσι (63), ενώ βρίσκεται έναν βαθμό πάνω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (48) με τους κόκκινους διαβόλους όμως, να έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

Να σημειωθούν δύο... μικρά (αλλά σπουδαία) πραγματάκια. Οι φίλοι της Λέστερ, επ' ουδενί δεν ξεχνούν τις ανεπανάληπτες στιγμές που τους χάρισε ο Κλαούντιο Ρανιέρι με την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος.



Η απομάκρυνση του Ιταλού, δεν άρεσε καθόλου στους οπαδούς, οι οποίοι έσπευσαν να δηλώσουν την αγάπη τους με έναν δικό τους μοναδικό τρόπο. Και πέραν από τις μάσκες, οι οπαδοί της Λέστερ το... προχώρησαν κι άλλο.

Όταν, λοιπόν, συμπληρώθηκε το 65' της αναμέτρησης (65 χρονών είναι ο Ρανιέρι), ο πρώην τεχνικός των "αλεπούδων" γνώρισε στιγμές αποθέωσης εν μέσω συνθημάτων αγάπης από χιλιάδες φιλάθλους που άναψαν τους φακούς των κινητών τους! Πανέμορφες στιγμές για ένα πανέμορφο παραμύθι.


Το ματς

Ομάδα χωρίς χρώμα, πλάνο δίχως προοπτική

Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν πιο δυναμικά στο παιχνίδι, θέλοντας να εκμεταλλευτεί κάθε πιθανό λάθος της Λίβερπουλ. Οι κόκκινοι, απ' την πλευρά τους, προσπάθησαν να πατήσουν περιοχή αλλά δυσκολεύονταν στην ανάπτυξη και δεν έβρισκαν τον απαραίτητο ρυθμό.


Η Λέστερ απείλησε πρώτη με τον Μινιολέ όμως να δηλώνει παρών και να αποκρούει τις προσπάθειες των Χουτ (5') και Οκαζάκι (7'). Η ομάδα του Κλοπ, προσπαθούσε να ισορροπήσει την κατάσταση αλλά δεν έβρισκε τρόπο να απειλήσει την εστία του Σμάιχελ.

Αντιθέτως, οι παίκτες της Λέστερ δεν αντιμετώπιζαν κανένα πρόβλημα στην ανάπτυξη, και στο 20' ο Σμάιχελ βρήκε με δυνατό βολέ τον Βάρντι, αυτός έκανε το σουτ αλλά και πάλι ο Μινιολέ έσωσε την ομάδα του.

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη... τρεις και η κακή του μέρα, λέει ο θυμόσοφος λαός. Μπορεί να μην ευστόχησε στο 20' ο Βάρντι αλλά λίγο αργότερα... πήρε την εκδίκησή του.


Ο Βαϊνάλντουμ έχασε την μπάλα στον χώρο του κέντρου, ο Ολμπράιτον βρήκε με ωραία κάθετη τον Βάρντι, κι αυτός πλάσαρε υποδειγματικά τον Μινιολέ για το 1-0 στο 28'! Αυτό, μάλιστα, ήταν το πρώτο γκολ της Λέστερ στην Premier League για το 2017.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν με τον Φιρμίνο να πασάρει στον Κουτίνιο, αυτός να μπαίνει στην περιοχή αλλά το πλασέ του να αποκρούεται από τον Σμάιχελ. Η Λέστερ είχε ακόμα μία καλή ευκαιρία στο 38', όταν ο Βάρντι έστρωσε με το τακουνάκι στον Ντίντι αλλά το πλασέ του τελευταίου μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Μινιολέ.

Η ομάδα του Κρέγκ Σέξπιρ πίεζε ολοένα και περισσότερο τη Λίβερπουλ, το King Power έδινε τον δικό του παλμό, και ελάχιστες στιγμές αργότερα, η Λέστερ διπλασίασε τα τέρματά της με... γκολάρα.


Ο Μίλνερ απομάκρυνε κάπως... απρόσεχτα την μπάλα προς το κέντρο, εκεί βρισκόταν ο Ντρινκγουότερ, ο οποίος είδε την μπάλα να του στρώνεται και να πιάνει ένα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ σουτ που δεν άφησε κανένα απολύτως περιθώριο στον Μινιολέ να αντιδράσει, κάνοντας έτσι το 2-0 στο 39'! (Άραγε θα μπορούσε να το αποκρούσει αυτό ένας... Νόιερ;) Εκπληκτική εκτέλεση, το δίχως άλλο.

Η ομάδα του Κλοπ, προσπαθώντας να καταλάβει τι συνέβη μέσα σε λίγα λεπτά, απείλησε για τελευταία φορά στο πρώτο μέρος με τον Τσαν να πιάνει ένα ωραίο φαλτσαριστό σουτ αλλά ο Σμάιχελ δήλωσε ξανά παρών, και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Αδυναμία ανάπτυξης: αυτή η μάστιγα

Οι φωνές του Κλοπ στα αποδυτήρια, θα πρέπει να... αφύπνισαν αρκετά τους παίκτες της Λίβερπουλ. Κι αυτό διότι, με το ξεκίνημα της επανάληψης, οι κόκκινοι κυκλοφορούσαν περισσότερο την μπάλα και προσπαθούσαν να "ξεκλειδώσουν" τους κενούς χώρους της Λέστερ, η οποία επιχειρούσε κυρίως να χτυπούν στην κόντρα επίθεση.


Πέραν από ένα σουτ του Κουτίνιο που μπλόκαρε σταθερά ο (εξαιρετικός) Σμάιχελ, η Λίβερπουλ δεν είχε να επιδείξει κάτι ιδιαίτερο. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή και ενίοτε δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά από τα πλάγια. Σε μια στιγμή αδυναμίας της λοιπόν, η Λέστερ κινήθηκε γρήγορα και έξυπνα, πετυχαίνοντας και τρίτο γκολ.


Ο Μαχρέζ συνεργάστηκε άψογα με τον Φούχς (βγάζοντας... off τους Κλάιν και Λαλάνα που τους ακολουθούσαν στη φάση), αυτός απέφυγε με ωραία κίνηση ξανά τον Λαλάνα, έβγαλε τη σέντρα με το δεξί, και η μπάλα πήγε συστημένη στο κεφάλι του Βάρντι, ο οποίος νίκησε για δεύτερη φορά τον Μινιολέ για το 3-0 στο 60'! Πανζουρλισμός στο King Power με ένα γκολ... αποθέωση της ομαδικότητας.

Η Λίβερπουλ βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Ο Κλοπ δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε μπροστά του. Ο Γερμανός πέρασε στο παιχνίδι τους Οριζί και Μορένο, σε μια προσπάθεια να αλλάξει κάτι στην εικόνα της ομάδας του.


Ο Μορένο, λίγο αργότερα, συμμετείχε σε μια απ' τις πιο ομαδικές φάσεις της Λίβερπουλ στο παιχνίδι, η οποία, μάλιστα, κατέληξε σε γκολ. Ο Ισπανός συνεργάστηκε ωραία με τον Τσαν, αυτός βρήκε τον Κουτίνιο, κι ο Βραζιλιάνος με υπέροχο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 68'.

Το γκολ αυτό έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, με τους κόκκινους να ανεβάζουν ρυθμούς και να αυξάνουν την πίεση στα καρέ της Λέστερ αλλά οι Οριζί (78'), Λούκας (81') και Κουτίνιο (87') δεν μπόρεσαν να καταφέρουν κάτι, με το τελευταίο σφύριγμα να βρίσκει θριαμβεύτρια τη Λέστερ.

Σχόλιο

Η Λέστερ πανηγυρίζει (πέρα για πέρα δίκαια) μια σπουδαία νίκη που ενδεχομένως, στο τέλος της σεζόν, να θεωρηθεί σωτήρια. Απ’ την άλλη, η Λίβερπουλ, κάνοντας ακόμα ένα πισωγύρισμα, έμοιαζε άχρωμη, άγευστη και κυρίως άψυχη. Χωρίς πλάνο, χωρίς καθαρό μυαλό, χωρίς σωστή ανάπτυξη απ’ τα πλάγια, δεν έδειξε σε κανένα σημείο του αγώνα ανταγωνιστική, και μοιραία, βρέθηκε μπροστά στην πέμπτη της ήττα για το 2017.

Οι συνθέσεις

Λέστερ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν, Χουτ, Φούχς, Ντρινκγουότερ, Ντίντι, Μαχρέζ (Γκρέι 80'), Ολμπράιτον (Τσίλγουελ 91'), Οκαζάκι (Αμάρτεϊ 69'), Βάρντι
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Ματίπ, Λούκας (Γούντμπερν 84'), Μίλνερ, Τσαν, Λαλάνα (Οριζί 66'), Βαϊνάλντουμ, Μανέ (Μορένο 66'), Κουτίνιο, Φιρμίνο


Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.