Κλοπ: Καμία δικαιολογία, δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε!


Με μια πικρή αλλά ρεαλιστική προσέγγιση εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου ο Γιούργκεν Κλοπ , μετά την άσχημη ήττα με 3-1 από την Λέστερ.

Σε ένα βράδυ που οι Ρεντς θα θέλουν γρήγορα να ξεχάσουν, η ομάδα παρουσίασε και πάλι το απογοητευτικό της πρόσωπο απέναντι στις αδύναμες ομάδες του πρωταθλήματος και υποχρεώθηκε σε μια ακόμη ταπεινωτική ήττα την φετινή σεζόν.

Με πρωταγωνιστές του Βάρντι και Ντρινγκουότερ οι πρωταθλητές πήραν μια νίκη-ανάσα στην μάχη για την σωτηρία, την ώρα που η Λίβερπουλ πέταγε κι άλλους βαθμούς στο κυνήγι της τετράδας.


Η συνολική του εκτίμηση σχετικά με την εμφάνιση και το αποτέλεσμα...

Ήταν καλή στο ξεκίνημα, αλλά όχι αρκετά καλή στην μέση και προς το τέλος. Ήταν 100% ξεκάθαρο τι συνέβαινε από πλευράς Λέστερ, πίσω στα συνηθισμένα τους, ξεκάθαρη ενδεκάδα. Η επιστροφή του Οκαζάκι και όλα αυτά. Ήταν ξεκάθαρο πόσο συναισθηματικό θα είναι το παιχνίδι, γιατί αν η Λέστερ δεν έδειχνε απόψε συναίσθημα θα ήταν πολύ περίεργο. Στο τέλος, δεν είχε τόση ένταση αλλά δεν ήμασταν καν έτοιμοι για αυτό. Προσπαθήσαμε να είμαστε έτοιμοι από το πρώτο δευτερόλεπτο αλλά προφανώς δεν προσπαθήσαμε αρκετά ή το κάναμε με λάθος εργαλεία.

Το πρώτο γκολ ήταν σαν από φιλικό αγώνα, παίκτης κάτω, πλάγιο άουτ, κεφαλιά, μια πάσα -και αν χρειάζεται τόσο λίγο για να βρεθεί κάποιος μπροστά από τον τερματοφύλακά μας, αυτό δεν είναι καλό. Προφανώς εκείνη την στιγμή δεν ήμασταν έτοιμοι για αυτή την κατάσταση. Στο δεύτερο γκολ, πόσα πλάγια άουτ είχαν στην ίδια περιοχή; Καμία εικοσαριά μου φάνηκε, καθεμιά ήταν επικίνδυνη. Ήταν ξεκάθαρο πως κάποια στιγμή θα σκόραραν και το έκαναν και ίσως με την δυσκολότερη από τις ευκαιρίες αυτές.

Οπότε στο ημίχρονο, αλλάξαμε το σύστημα και αυτό έκανε τα πράγματα λίγο καλύτερα, αλλά και πάλι ήταν φανερό ότι η Λέστερ θα αμυνόταν τώρα όταν επιτιθέμεθα από τα άκρα, είχαμε τις φάσεις όπου οι σέντρες δεν ήταν αυτές που θα έπρεπε, οι κινήσεις δεν ήταν αρκετά καλές. Δεν είναι δυνατό να παίζεις το καλύτερο σου παιχνίδι από το ένα δευτερόλεπτο στο άλλο. Για αυτό πρέπει να αναπτύξεις το παιχνίδι, πρέπει να ξεκινήσεις καλά, να βελτιωθείς και να τελειώσεις πρωτοκλασάτα, αυτός θα ήταν ένας ιδανικός κόσμος. Όταν δεχθήκαμε το τρίτο, σκοράραμε άμεσα και είχαμε ευκαιρίες αλλά δεν θα γίνονταν πολύ καλύτερα τα πράγματα ακόμα και δεύτερο να βάζαμε.

Για μας, είναι πολύ σημαντικό να μην ρίξουμε πουθενά αλλού ευθύνες -είναι δικιά μας ευθύνη. Αυτό δεν το κάνει καλύτερο, αλλά δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες. Η δουλειά που έχουμε να κάνουμε είναι να αντιδράσουμε ξανά και ξανά και ξανά και ξανά. Αυτό που συνέβη απόψε έχει συμβεί αρκετά συχνά φέτος. Όποιος μας έχει ακολουθήσει την φετινή σεζόν ξέρει πόσο καλοί μπορούμε να είμαστε, οπότε αυτό κάνει ακόμη δυσκολότερο το να αποδεχθείς μια εμφάνιση σαν την αποψινή. Είναι ευκολότερο σε μια ξένη γλώσσα να μιλήσεις για τις νίκες παρά για τις ήττες, οπότε δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να πω. Δε νομίζω πως μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα.


Για την ασυνέπεια της ομάδας του μετά την αλλαγή του χρόνου...

Συνέπεια είναι να κάνεις αυτό που πρέπει πάντα να κάνεις. Έχουμε φέρει τους εαυτούς μας σε μια θέση όπου όλοι μας αμφισβητούν. Είναι πραγματικά δικό μας το φταίξιμο, δικό μας λάθος και κανενός άλλου. Δεν μπορώ να αλλάξω το αποτέλεσμα τώρα αλλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε ξανά είναι να δουλέψουμε πάνω σε αυτό, γιατί άλλη λύση δεν υπάρχει. Πρέπει να δουλέψεις σε αυτό και να να παρουσιαστείς ξανά, ξανά και ξανά. Το σημαντικότερο είναι ότι όλοι όσοι είναι μαζί μας μας συμπαθούν και θέλουν να νικάμε πρέπει να δουν -και δικαιούνται να δουν- ότι παίζουμε ποδόσφαιρο για έναν και μόνο λόγο, για τις νίκες. Ακόμα κι εγώ δεν μπορούσα να το δω αυτό σήμερα και ήξερα ότι ήμασταν εδώ γιατί θέλαμε να κερδίσουμε. Οπότε αυτό είναι πρόβλημα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να πω, αλλά υπάρχει δουλειά να γίνει.


Για την επίπτωση της αγωνιστικής απραξίας 16 ημερών στην αποψινή εμφάνιση...

Δεν είμαι σίγουρος, αλλά πέρσι υπήρχαν διαστήματα που παίζαμε κάθε τρεις μέρες και χρησιμοποιούσαμε αυτό ως δικαιολογία. Αυτό βγάζει νόημα γιατί άμα έχεις τραυματισμούς και παίζεις κάθε τρεις μέρες... Τώρα, μετά από 16 μέρες χωρίς παιχνίδι δεν είναι και ιδανικό για ρυθμό, αλλά για να αμυνθείς δεν χρειάζεσαι ρυθμό, χρειάζεσαι οργάνωση. Δεν ήταν δουλειά για να κερδίσουμε τον αγώνα από το πρώτο ημίχρονο, αλλά δουλειά ώστε άμα έρθει 0-0 το ημίχρονο τότε να αλλάξει τα πράγματα λίγο το κοινό. Είναι πιθανό, αν δεν δημιουργήσουν αυτοί ευκαιρίες, να το κάνουμε εμείς. Αυτό είναι προφανές, διότι είμαστε ικανοί να φτιάξουμε φάσεις γιατί παίζουμε ποδόσφαιρο. Το να είσαι 2-0 πίσω δεν βοηθάει, ούτε 3-0. Ίσως στο τέλος φάνηκε ότι κάποιοι παίκτες είχαν έλλειψη ρυθμού, αλλά δεν θέλω να το χρησιμοποιήσω αυτό ως εξήγηση ή δικαιολογία.


Για την μοιρασμένη ευθύνη...

Κρινόμαστε καθημερινά, ειδικά στις ημέρες αγώνων, και φυσικά οι εμφανίσεις έχουν αντίκτυπο σε αυτό. Δε νομίζω ότι οι παίκτες μου είναι λιγότερο καλοί από ότι νόμιζα, αλλά χρειάζονται την βοήθειά μου για να μπορέσουν να το δείχνουν κάθε βδομάδα. Το είπα και πριν λίγη ώρα, όποτε χάνουμε νιώθω απόλυτη ευθύνη, γιατί είμαι υπεύθυνος. Αυτό που λέω είναι ότι πάντα θα χρησιμοποιώ τη λέξη "εμείς" και όχι "αυτοί" ή "οι παίκτες" γιατί συμμετέχω σε αυτό. Δεν είναι η ώρα να κάνουμε εκτιμήσεις σαν αυτή, και ιδιαίτερα δημοσίως, αλλά για να πω την αλήθεια -και λέω την αλήθεια το συχνότερο δυνατό- οι κακές εμφανίσεις δεν βοηθούν κανέναν. Είναι ξεκάθαρο.


Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος
Πηγή: liverpoolfc.com

Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.