Η Liverpool FC ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για την περίοδο έως τον Μάιο 2016


H Liverpool FC μόλις δημοσίευσε τα έσοδά της για την περίοδο ως τον Μάιο του 2016, τα οποία συνεχίζουν να γιγαντώνονται, δημιουργώντας περαιτέρω οικονομική σταθερότητα για την ομάδα.
Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν σε ένα ποσό ρεκορ των 301 εκατομμυρίων λιρών και συνεχίζουν να μεγαλώνουν χρόνο με το χρόνο από τότε που η FSG ανέλαβε την ομάδα τον Οκτώβριο του 2010. Τα έσοδα από την τηλεθέαση και τους αγώνες αυξήθηκαν, κυρίως σαν αποτέλεσμα του ότι η ομάδα έφτασε σε δύο τελικούς και είχε μια επιτυχημένη σεζόν προετοιμασίας στην Ασία και την Αυστραλία.
Τα έσοδα από τις διαφημίσεις παρέμειναν σε καλή αξία παρά το γεγονός ότι η κατασκευή του Main Stand είχε επίπτωση στην πρόσβαση στο στάδιο σε μέρες που δεν υπήρχαν αγώνες. Δέκα νέοι συνεργάτες ανακοινώθηκαν, μεταξύ των οποίων οι Draftkings, Vixlet, Claymore Wines και Skype. Τέσσερις υπάρχοντες συνεργάτες ανανέωσαν τις συμφωνίες τους, δείχνοντας έτσι το prestige της ομάδας στον παγκόσμιο χάρτη. Η ομάδα επίσης ανακοίνωσε ένα νέο online store σε ένα marketplace στην Κίνα.
Στα ψηφιακά μέσα, υπήρξε μια 18% αύξηση σε νέους followers, και ο συνολικός αριθμός ξεπέρασε τα 50.000.000 σε όλες τις κοινωνικές πλατφόρμες.
Παρόλη την συνολική αύξηση των εσόδων, η ομάδα ανέφερε μια απώλεια της τάξης των 19.8 εκατομμυρίων λιρών για αυτήν την περίοδο ως αποτέλεσμα εξόδων για παίκτες της πρώτης ομάδας. Οι παίκτες που ήρθαν ήταν οι Roberto Firmino, James Milner, Marko Grujic, Danny Ings, Nathaniel Clyne και Joe Gomez. Επιπλέον 12 νέοι παίκτες ήρθαν στην Ακαδημία.
Ο Andy Hughes, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος για τη λειτουργία της ομάδας είπε: «Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν την σταθερή οικονομική πρόοδο που έχει γίνει μέσα στα 6 τελευταία χρόνια κάτω από την ηγεσία της FSG με συνεχόμενες επενδύσεις στην ομάδα και την ολοκλήρωση του Main Stand
«Η αύξηση στα συνολικά έσοδα δείχνει κάτι πολύ σημαντικό. Ας μη ξεχνάμε πως στο σημερινό ποδόσφαιρο υπάρχουν πολά έξοδα που χρειάζονται να γίνουν.»
«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έγιναν πολλές ακόμη συμφωνίες, που βοηθάνε την περαιτέρω οικονομική σταθερότητα της ομάδας.»
«Όλες οι πηγές εσόδων συνέχισαν να δείχνουν σταθερές και τα διαφημιστικά έσοδα βοήθησαν στο να χτιστεί το Main Stand»
Η Liverpool ειναι η μόνη ομάδα στο Top 10 της Deloitte Football Money League η οποία δεν αγωνιζόταν στο Champions League την τελευταία σεζόν. Αυτό δείχνει την οικονομική δύναμη της ομάδας.
Τον τελευταίο καιρό η ομάδα έχει συνεχίσει να κλείνει συμφωνίες, με τις Bet Victor, Malaysia Airlines, Konami και Alcatel να είναι οι επόμενοι συνεργάτες.
O Hughes πρόσθεσε: «Τον τελευταία χρόνο έχουμε συνεχίσει να κάνουμε σταθερή οικονομική πρόοδο και περιμένουμε περαιτέρω ανάπτυξη στα έσοδα μετά την επιτυχία του Main Stand και των νέων συμφωνιών.»
«Επίσης ανοίξαμε νέες ακαδημίες ανά τον κόσμο, με την τελευταία από αυτές να είναι στην Αυστραλία.»
«Το να μπορείς να συνδεθείς άμεσα με τους οπαδούς στον κόσμο είναι υπερβολικά σημαντικό και ένα σημείο κλειδί για την ψηφιακή μας στρατηγική. Συνεχίζουμε να έχουμε νέους οπαδούς συνεχώς που ακολουθούν τα ψηφιακά μας μέσα και πλησιάζουμε τους επτά εκατομμύρια followers στο Twitter
«Οι επενδύσεις από τους ιδιοκτήτες είναι το σημείο κλειδί στην οικονομική και παγκόσμια πρόοδο που σημειώνουμε. Έχουμε δει επενδύσεις στην πρώτη ομάδα, στο Main Stand, σε νέα καταστήματα στο Liverpool και Belfast, και συμβουλευόμαστε τα ανάλογα άτομα για την ακαδημία μας στο Kirkby ώστε να φέρουμε κοντά τους παίκτες της πρώτης ομάδας και της Ακαδημίας.»
«’Όλες αυτές οι επενδύσεις συνεισφέρουν σε περαιτέρω ανάπτυξη και δυναμώνουν την οικονομική ανάπτυξη της ομάδας η οποία εν τέλει είναι σημαντική για να καλύψουμε όλες τις ποδοσφαιρικές και αγωνιστικές μας φιλοδοξίες.»
Οικονομική περίληψη
Αύξηση εσόδων από 3.9 σε 301.8 εκ. λίρες
Αύξηση τηλεοπτικών εσόδων από 1 σε 123.6 εκ.  λίρες
Αύξηση εσόδων κατά τις μέρες που υπάρχει αγώνας από 3.4 σε 62.4 εκ. Λίρες
Αύξηση διαφημιστικών εσόδων από 0.7 σε 115.7 εκ. Λίρες
Τα έξοδα πριν τους φόρους ήταν 19.8 εκατομμύρια λίρες
Η LFC παραμένει 9η στην Deloitte Football Money League
Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: liverpoolfc.com
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.