Καλοκαιρινός σχεδιασμός: Πόσα θα ξοδέψει στην πραγματικότητα η Liverpool?

Οι Reds θα ξοδέψουν χρήματα το καλοκαίρι στη μεταγραφική περίοδο...αλλά μπορεί να είναι περισσότερα από αυτά που φανταζόμαστε.
















Σε έναν κόσμο στον οποίο οι φίλαθλοι έμμεσα παρέδωσαν £ 220 εκ. το περασμένο έτος στους πράκτορες, έχει γίνει δύσκολο να κατανοήσεις πραγματικά το ξέπλυμα των χρημάτων γύρω από το ποδόσφαιρο σήμερα.

Κάθε χρόνος που περνάει, οι αριθμοί γίνονται όλο και πιο εξωφρενικοί, οι τιμές αυξάνονται, και αυτό που φαινόταν εξωφρενικό τον έναν μήνα, τον άλλο μήνα είναι απλά λογικό.

Αλλά όταν αποκαλύφθηκε πρόσφατα ότι θα δοθεί στον Jurgen Klopp ένα ποσό της τάξης των 100 εκ., υπήρχε πραγματικός ενθουσιασμός μεταξύ των οπαδών των Reds.

Ακόμη και για τον Mino Raiola, αυτό είναι ένα σημαντικό ποσό.

Ωστόσο, όποιος νομίζει ότι η Liverpool πρόκειται να δαπανήσει £ 100 εκ. το καλοκαίρι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ξεγελαστεί.

Θα είναι πολλά, πολλά παραπάνω από 100. Σκεφτείτε τι σου δίνουν στις μέρες μας αυτά τα 100 εκ. στο ποδόσφαιρο. 3 Mane για αρχή, αν και με δεδομένη την αλλαγή στις τιμές στην αγορά, από τότε που ήρθε ο Σενεγαλέζος, πιθανότατα τώρα μπορείς να πάρεις δύο.















Η Liverpool όμως δε χρειάζεται μόνο ενίσχυση στη βασική ενδεκάδα. Η ομάδα δεν έχει γενικά βάθος, πέρα από τις θέσεις κλειδιά.

Ξαφνικά, αυτά τα 100 εκ. £ δεν φαίνονται τόσο πολλά. Αν μη τι άλλο αν σκεφτεί κανείς τη Manchester United, οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι των Κόκκινων ξόδεψαν σχεδόν αυτό το ποσό, για μόνο έναν παίκτη.

Δύο μεταγραφές των £ 40 εκ. και μια των £ 20 εκ. ακούγεται αξιοπρεπής δουλειά, αλλά δεν είναι καθόλου αρκετό λαμβάνοντας υπόψη τις τιμές που υπάρχουν τώρα.

Οι Mamadou Sakho, Alberto Moreno, Daniel Sturridge, Lazar Markovic, Lucas Leiva και Kevin Stewart είναι πολύ πιθανό να φύγουν, και η αντικατάσταση τουλάχιστον της ίδιας ποιότητας με αυτούς δε θα έρθει φθηνά.

Εδώ είναι που γίνεται ενδιαφέρον. Η Liverpool έχει βελτιωθεί στο κομμάτι των πωλήσεων, οπότε και το φετινό καλοκαίρι δε θα είναι διαφορετικό.

Οι Κόκκινοι ζητούν 30 εκ. για τον Sakho. Ο Sturridge θα συγκεντρώσει περίπου 20 εκ. λίρες σε περίπτωση που πωληθεί, το λιγότερο. Ο Markovic 15 εκ. Ο Moreno το ίδιο, με λίγη πίεση.

Αυτά είναι επιπλέον 80 εκ. λίρες. Με άλλους παίκτες και νέους που μπορεί να φύγουν, αυτό το ποσό μπορεί να φτάσει τα 100 εκ. λίρες.















Η Fenway Sports Group ισορρόπησε τα πράγματα το περασμένο καλοκαίρι, αλλά μαθαίνουν και αυτοί με σκληρό τρόπο ότι για να πετύχουν στην Premier League, θα πρέπει να ξοδέψουν για να κερδίζουν.

Μετά έρχεται και η ερώτηση αν η Liverpool θα είναι στο Champions League του χρόνου.

Έτσι η Liverpool δε θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα χρήματα από τη συμμετοχή στη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή διοργάνωση και οι παίκτες που θα χρειαστούν για να μπει στη τετράδα, θα χρειάζονται και περισσότερα χρήματα.

Και ακόμη και να είναι η ομάδα του Klopp στο Champions League, πάλι θα χρειαστούν αρκετά λεφτά, για να μην υπάρξουν ξανά αμήχανες στιγμές όπως την τελευταία φορά που συμμετείχαν οι Κόκκινοι.

Οι μεταγραφικές κινήσεις της Liverpool το περασμένο καλοκαίρι ήταν καλές. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν ήταν αρκετές.

Αυτό δε μπορεί να γίνει και φέτος. Ναι, πιθανότατα να έχει ο Klopp στη διάθεση του 100 εκ. λίρες χωρίς τις πωλήσεις για να ξοδέψει. Αλλά στο σύνολο μπορεί να είναι το διπλάσιο νούμερο.



Πηγή: Liverpool Echo(Ian Doyle)
Επιμέλεια: Χρήστος Τσακαλέρης 

Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.