Watford-Liverpool(preview): Κομβικής σημασίας εξόρμηση!

| Επιμέλεια: Σπύρος Χ. |

Η σημαντικότητα κάθε αναμέτρησης έχει πλέον χτυπήσει "κόκκινο" και το ταξίδι της ομάδας μας στο Watford έχει τεράστια βαθμολογική σημασία στην μάχη που δίνουν οι ομάδες για την κατάληψη της τρίτης και της τέταρτης θέσης, οι οποίες οδηγούν στο Champions League της νέας σεζόν.

Καλό μήνα να πούμε. Ο τελευταίος μήνας της σεζόν, περιλαμβάνει για εμάς 4 αγώνες και ξεκινάει με μία εξόρμηση στην οποία το τρίποντο είναι μονόδρομος. Χθες(30/4), τα αποτελέσματα όλων των αγώνων ευνόησαν την ομάδα μας, καθώς έχασαν από 2 βαθμούς οι δύο ομάδες του Manchester, ενώ ηττήθηκε και η Arsenal στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου από την Tottenham.

Στα δικά μας, η αναξιοπιστία και η αστάθεια της ομάδας μας έκαναν επανεμφάνιση την περασμένη βδομάδα, στην εντός έδρας ήττα από την Crystal Palace, μετά το σερί 7 αγώνων χωρίς ήττα. Το σημερινό παιχνίδι δεν χωράει άλλες απώλειες και πρέπει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η ομάδα μας να εκμεταλλευτεί τις απώλειες των άλλων ομάδων και να πάρει ξανά τον πρώτο λόγο για τη μάχη της τετράδας. 

Στον πρώτο γύρο στο Anfield, η ομάδα μας συνέτριψε την Watford, με το εντυπωσιακό 6-1. Το πρώτο ημίχρονο είχε τελειώσει με σκορ 3-0, μετά από τέρματα των Mane, Coutinho και Can. Ο Firmino είχε γράψει το 4-0, ενώ με δεύτερο προσωπικό γκολ ο Mane σημείωσε και το πέμπτο της Liverpool. Μείωσε για την Watford o Janmaat στη συνέχεια, για να έρθει στις καθυστερήσεις το έκτο γκολ, πρώτο για τον Wijnaldum με τη φανέλα της Liverpool.
Η εντεκάδα το παιχνιδιού: Karius, Clyne,Matip,Lucas,Milner, Henderson,Can,Lallana, Mane,Coutinho,Firmino



Watford F.C. vs. Liverpool F.C.

Πληροφορίες αγώνα
Διοργάνωση: Premier League
Τόπος: Vicarage Road
Ημερομηνία: 01/05/2017(Δευτέρα)
Ώρα έναρξης: 22:00(ώρα Ελλάδας)
Διαιτητής: Craig Pawson


Η βαθμολογία


Ο αντίπαλος
Δίνει τη δική της-πιο αδιάφορη-μάχη για να μπει στην πρώτη δεκάδα. Έχει μαζέψει 28 από τους 40 της βαθμούς μέσα στην έδρα της. ενώ έχει ηττηθεί 5 φορές σε 17 εντός έδρας αναμετρήσεις(Chelsea,Arsenal,Stoke,Tottenham,Southampton). Θα θέλει τη νίκη για να καθαρίσει επίσης και μαθηματικά όποιο τρελό μαθηματικό σενάριο την φέρνει στη ζώνη του υποβιβασμού. Στα τελευταία της 10 παιχνίδια έχει κερδίσει 4 φορές(όλες στην έδρα της), και έχει ηττηθεί 5 φορές, εκ των οποίων η μία ήταν εντός έδρας, στο 3-4 κόντρα στην Southampton. Ξεχωρίζουμε από την Watford ως παίκτες κλειδιά τους εξής: Troy Deeney, Etienne Capoue, Nordin Amrabat.
Οι απουσίεςRoberto Pereyra, Mauro Zarate, Ben Watson, Younes Kaboul, Craig Cathcart.

Η τελευταία φορά που η ομάδα μας φιλοξενήθηκε από την Watford, δεν αφήνει και τις καλύτερες αναμνήσεις, καθώς είχαμε ηττηθεί με σκορ 3-0 μετά από ένα γκολ του Ake και δύο από τον Odion Ighalo. 
Η εντεκάδα εκείνου του παιχνιδιού: Bogdan, Clyne,Skrtel,Sakho,Moreno, Lucas,Henderson,Can, Lallana,Coutinho,Firmino.


Προϊστορία
Συνολικά 27 φορές τα έχουν πει στο παρελθόν οι δύο ομάδες, με την προϊστορία να ανήκει στην ομάδα μας, που έχει κερδίσει τις 19 αναμετρήσεις, έχοντας ηττηθεί σε 5, ενώ 3 φορές το τελικό αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο, με τις δύο εξ αυτών να αποτελούν αναμετρήσεις για το FA Cup(1967,1986), τις οποίες κέρδισε η ομάδα μας σε επαναληπτικούς. Μεγαλύτερα σκορ αποτελούν το 6-1 της φετινής σεζόν, όπως επίσης και η νίκη με 4-3 το 1985, με δύο γκολ του Ian Rush, ένα του Kenny Dalglish και ένα του John Wark με εύστοχο κτύπημα πέναλτι. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από τις 5 νίκες της Watford, μόλις μία ήταν στο Anfield, την περίοδο 1999/00 με σκορ 0-1.

Τελευταία νίκη της ομάδας μας στην έδρα της Watford ήταν το 2007(ακολούθησε η πτώση της Watford στην Championship), με σκορ 0-3 και τέρματα από τους Bellamy και Crouch(2).


Η φόρμα(τελευταία πέντε παιχνίδια)
Watford
Ήττα 2-0 vs. Hull City(εκτός)
Νίκη 1-0 vs. Swansea (εντός)
Ήττα 4-0 vs. Tottenham (εκτός)
Νίκη 2-0 vs. West Brom (εντός)
Νίκη 1-0 vs. Sunderland (εντός)
Liverpool
Ήττα 2-1 vs. Crystal Palace (εντός)
Νίκη 1-0 vs. West Brom (εκτός)
Νίκη 2-1 vs. Stoke (εκτός)
Ισοπαλία 2-2 vs. Bournemouth (εντός)
Νίκη 3-1 vs. Everton (εντός)


Οι δηλώσεις του προπονητή
Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε όσα είπε ο Jurgen Klopp στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ενόψει του αγώνα.

Τα νέα της ομάδας
Εκτός αγωνιστικής δράσης παραμένουν οι Jordan HendersonSadio Mane, Danny Ings και Ovie Ejaria. Επιστρέφει ο Adam Lallana, που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα τεθεί και ο Ragnar Klavan στη διάθεση του Jurgen Klopp. Πιθανότητες για να βρεθεί στην αποστολή έχει και ο Daniel Sturridge.

Οι (πιθανές) εντεκάδες
Ο Simon Mignolet θα ξεκινήσει κάτω από τα δοκάρια. Η τετράδα της άμυνας θα αποτελείται από τους Clyne,Matip,Lovren και Milner. Στο χώρο του κέντρου ο Lucas Leiva θα έχει ρόλο ανασταλτικού μέσου, πίσω από τους Can και Wijnaldum, εκτός και αν εν τέλει χρησιμοποιηθεί ως βασικός ο Lallana, που θα σημάνει την έξοδο του Lucas και τη μετατόπιση του Can σε ρόλο "κόφτη". Επιθετική τριπλέτα για ακόμα ένα παιχνίδι, από δεξία προς αριστερά, οι Firmino, Origi και Coutinho.
Liverpool: Mignolet; Clyne,Matip,Lovren,Milner(c); Lucas,Can,Wijnaldum; Firmino,Coutinho,Origi(4-3-3)

Watford: Gomez; Janmaat,Prodl,Britos,Holebas; Capoue,Doucoure,Cleverley; Amrabat,Niang,Deeney(4-3-3)

Τηλεοπτική κάλυψη
Ελλάδα: COSMOTE Sport 1
Κύπρος: Cytavision Sports 1
Ηνωμένο Βασίλειο: Sky Sports 1

Για όλα τα νέα της ομάδας μας, μπείτε στη σελίδα μας στο Facebook.

*Κατεβάστε την εφαρμογή μας για Android συσκευές: Link*
Share on Google Plus

About Spyros C

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.