West Ham-Liverpool(preview): Μονόδρομος η νίκη!

| Επιμέλεια: Σπύρος Χ. |


Στα χέρια μας παραμένει το εισητήριο του Champions League, με τη διαφορά από την πέμπτη Arsenal να είναι στον ένα βαθμό, κάτι που σημαίνει ότι απαγορεύονται πλέον οι όποιες απώλειες βαθμών στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια.

Την προηγούμενη αγωνιστική, η ομάδα μας έμεινε στο 0-0 σε ένα εκνευριστικό παιχνίδι κόντρα στην Southampton, κάτι που προσθέτει ακόμη περισσότερη πίεση και κάνει τα επόμενα δύο αποτελέσματα, κόντρα σε West Ham και Middlesbrough, μίας επιλογής. Μόνο νίκη.

Στον πρώτο γύρο στο Anfield τον Δεκέμβριο, η ομάδα μας παρότι προηγήθηκε νωρίς χάρη σε γκολ του Adam Lallana, πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ εις βάρος της, έπειτα από γκολ των Payet και Antonio. Με γκολ ξεκίνησε και το δέυτερο ημίχρονο, με τον Divock Origi να πετυχαίνει το 2-2, το οποίο έμμελε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα καθώς δεν κατάφερε η Liverpool να πάρει τη νίκη.
Η εντεκάδα το παιχνιδιού: Karius, Clyne,Matip,Lovren,Milner, Henderson,Lallana,Wijnaldum, Mane,Firmino,Origi


West Ham United F.C. vs. Liverpool F.C.

Πληροφορίες αγώνα
Διοργάνωση: Premier League
Τόπος: London Stadium
Ημερομηνία: 14/05/2017(Κυριακή)
Ώρα έναρξης: 16:15(ώρα Ελλάδας)
Διαιτητής: Neil Swarbrick


Η βαθμολογία

Ο αντίπαλος
Βρίσκεται στη 12η θέση της βαθμολογίας, βαθμολογικά θα μπορούσε να θεωρηθεί αδιάφορη, αλλά προφανώς και λόγω πρεστίζ θα θέλει να μπει στην πρώτη δεκάδα. Έχει κάποιες σημαντικές απουσίες, ενώ στα τελευταία πέντε παιχνίδια είναι αήττητη, έχοντας μάλιστα διατηρήσει τέσσερις φορές ανέπαφη την εστία της. Παίκτες κλειδιά της φετινής West Ham είναι οι Michail Antonio, Manuel Lanzini, Winston Reid και η μεταγραφή ρεκόρ της ομάδας μας, Andy Carroll.
Οι απουσίεςAngelo Ogbonna, Pedro Obiang, Michail Antonio, Andy Carroll, Diafra Sakho, Cheikhou Kouyate, Mark Noble, Arthur Masuaku.

Η τελευταία φορά που η ομάδα μας φιλοξενήθηκε από την West Ham ήταν τον πέρυσι τον Φεβρουάριο, όταν παρατασσόμενη με πολλές αλλαγές, γνώρισε τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του FA Cup, με γκολ του Ogbonna στο τελευταίο λεπτό της παράτασης. Το αποτέλεσμα της κανονικής διάρκειας ήταν 1-1 και το γκολ για την ομάδα μας είχε πετύχει ο Philippe Coutinho με έξυπνη εκτέλεση φάουλ.
Η εντεκάδα εκείνου του παιχνιδιού: Mignolet, Flanagan,Ilori,Lucas,Smith, Stewart,Chirivella, Teixeira, Coutinho,Ibe,Benteke.



Προϊστορία
Δεν έγινε έρευνα λόγω περιορισμένου χρόνου. Να πούμε μόνο ότι μεγαλύτερο σκορ ήταν την περίοδο 1930/31 με νίκη 7-0 για την West Ham.

Η φόρμα(τελευταία πέντε παιχνίδια)
West Ham
Νίκη 1-0 vs. Tottenham (εντός)
Ισοπαλία 0-0 vs. Stoke City (εκτός)
Ισοπαλία 0-0 vs. Everton (εντός)
Ισοπαλία 2-2 vs. Sunderland (εκτός)
Νίκη 1-0 vs. Swansea (εντός)
Liverpool
Ισοπαλία 0-0 vs. Southampton (εντός)
Νίκη 1-0 vs. Watford (εκτός)
Ήττα 2-1 vs. Crystal Palace (εντός)
Νίκη 1-0 vs. West Brom (εκτός)
Νίκη 2-1 vs. Stoke (εκτός)

Οι δηλώσεις του προπονητή
Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε όσα είπε ο Jurgen Klopp στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ενόψει του αγώνα.

Τα νέα της ομάδας
Εκτός αγωνιστικής δράσης παραμένουν και από αυτή την αναμέτρηση οι Sadio Mane, Jordan Henderson όπως επίσης και οι μακροχρόνια τραυματίες, Danny Ings και Ovie Ejaria. Ένα μυϊκό πρόβλημα άφησε εκτός κάποιων προπονήσεων τον Roberto Firmino που κάνει μάχη με τον χρόνο για να προλάβει τον αγώνα. Προπονήσεις έχασε και ο Lucas Leiva που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι όμως έτοιμος για να αγωνιστεί. 

Οι (πιθανές) εντεκάδες
Κάτω από τα γκολπόστ παραμένει ο Simon Mignolet. Χωρίς αλλαγές στην άμυνα με τους Clyne, Matip, Lovren και Milner να ξεκινούν. Στο κέντρο κατά πάσα πιθανότητα επιστρέφει στην εντεκάδα ο Adam Lallana για να πάρει θέση δίπλα στον Wijnaldum και λίγο πιο μπροστά από τον Emre Can. Στην επίθεση σε περίπτωση που όλα είναι καλά με τον Firmino θα είναι βασικός, είτε στο δεξί άκρο, είτε στην κορυφή της επίθεσης. Σε περίπτωση που δεν αγωνιστεί ο Firmino από την αρχή θέση στο δεξί άκρο ίσως πάρει ο Lallana με τον Lucas να ξεκινάει στο κέντρο δίνοντας πιο προωθημένο ρόλο στον Can. Στην κορυφή ένας εκ των Sturridge ή Firmino στέλνουν μάλλον στον πάγκο τον Divock Origi, που δε βρίσκεται σε καλή φόρμα. Αριστερά θα είναι ο Coutinho. Υπάρχει και το σενάριο που ουδείς εκ των δύο αμφίβολων Βραζιλιάνων(Firmino,Lucas) προλαβαίνει το παιχνίδι. Σε τέτοια περίπτωση πιθανότερο σενάριο είναι επιθετικό δίδυμο Sturridge-Origi, με τον Coutinho πιο πίσω, σε σχηματισμό 4-1-2-1-2(4-4-2 ρόμβος). 
Liverpool: Mignolet; Clyne,Matip,Lovren,Milner(c); Can,Lallana,Wijnaldum; Firmino,Coutinho,Sturridge(4-3-3)

West Ham: Adrian; Fonte,Reid,Collins; Byram,Fernandes,Nordtveit,Cresswell; Lanzini; Calleri,Ayew(3-4-1-2)

Τηλεοπτική κάλυψη
Ελλάδα: COSMOTE Sport 1
Κύπρος: Cytavision Sports 1
Ηνωμένο Βασίλειο: Sky Sports 1

Για όλα τα νέα της ομάδας μας, μπείτε στη σελίδα μας στο Facebook.

*Κατεβάστε την εφαρμογή μας για Android συσκευές: Link*
Share on Google Plus

About Spyros C

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.