Yes, he Can!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
35η αγων. Premier League.

Ο Τσαν έβαλε το γκολ της ζωής του με ανάποδο ψαλιδάκι κι έλυσε τον γόρδιο δεσμό για τη Λίβερπουλ, η οποία, αν και δυσκολεύτηκε αρκετά, επικράτησε με 1-0 της Γουότφορντ στο Vicarage Road, και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για την έξοδο στο Champions League.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Σαουθάμπτον (7/5, 15:30 - Cosmote Sport 1 HD) στο Άνφιλντ για την 36η αγωνιστική της Premier League.

Πήγε να το ξανακάνει η Λίβερπουλ. Ήταν έτοιμη να βάλει τα χεράκια της και να βγάλει τα ματάκια της για ακόμη μια φορά. Την έσωσαν όμως η τύχη, ο Μινιολέ και τα δοκάρια.

Ήταν, για ακόμη μια φορά, ένα από εκείνα τα παιχνίδια για τη Λίβερπουλ, που... μύριζαν από μακριά γκέλα, που θα κρίνονταν στη μία ενέργεια, στη μία φάση, στη μία απόκρουση, στο ένα γκολ.

Αυτό το γκολ, το πέτυχε ο Εμρέ Τσαν. Και δεν ήταν ακόμα ένα γκολ. Ήταν σίγουρα το καλύτερο που έχει πετύχει στην καριέρα του, σίγουρα το γκολ της αγωνιστικής, και σίγουρα θα φιγουράρει στην λίστα με τα καλύτερα της σεζόν.


Ο Τσαν, λοιπόν, που τόσα έχει ακούσει από πολλούς (δεν βγάζω τον εαυτό μου απέξω), έβγαλε τα... κάστανα απ' τη φωτιά για τη Λίβερπουλ, η οποία σπατάλησε ξανά ευκαιρίες, αγχώθηκε ξανά στο τέλος αλλά κατάφερε να τη γλιτώσει, παίρνοντας τη σπουδαία νίκη με 1-0 επί της Γουότφορντ στο Vicarage Road. Μια νίκη που την φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην τετράδα.

Με τρεις στροφές να μένουν για τον τερματισμό, η Λίβερπουλ, προς το παρόν, παραμένει στην τρίτη θέση (69 β.), πάνω από τις Μάντσεστερ Σίτι (66 β.) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (65 β.) αλλά έχει ένα παιχνίδι περισσότερο.

Αποχώρησε τραυματίας ο Κουτίνιο αλλά, όπως δήλωσε κι ο ίδιος, δεν έπαθε κάτι σοβαρό.

Το ματς

Ο τραυματισμός του Κουτίνιο άλλαξε τις ισορροπίες αλλά ο Τσαν έβαλε ΓΚΟΛΑΡΑ!


Το ξεκίνημα δεν ήταν το ιδανικότερο για την ομάδα του Κλοπ, ο οποίος είδε μόλις στο 5' τον Κουτίνιο να τραυματίζεται στον δεξί μηρό και να κουτσαίνει, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί στο 13' από τον Λαλάνα. Ο Άγγλος επέστρεψε σε αγώνα πρωταθλήματος μετά τις 19 Μαρτίου απέναντι στη Σίτι.

Οι κόκκινοι δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα, επηρεασμένοι από την αποχώρηση του Κουτίνιο, κι έτσι η Γουότφορντ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, απειλώντας με μακρινό σουτ του Ντίνι που κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Μινιολέ.

Ο Κουτίνιο, με δεμένο πόδι στον πάγκο, έβλεπε τους συμπαίκτες του να μην μπορούν να διασπάσουν την καλή άμυνα της Γουότφορντ, ενώ ο Κλοπ είχε αρκετά νεύρα με τις επιλογές των παικτών του.


Η Λίβερπουλ ανέκτησε κάπως τον έλεγχο, πίεζε κυρίως μέσω στημένων φάσεων αλλά δεν μπορούσε να βρει κενούς χώρους. Παρ' όλα αυτά, απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι με τον Τσαν να επιχειρεί το μακρινό σουτ αλλά τον Γκόμες να αποκρούει στο 22', ενώ στο 41', ήρθε η πρώτη σπουδαία φάση στο παιχνίδι. Ο Ματίπ έκανε το σουτ, ο Γκόμες απέκρουσε, η μπάλα στρώθηκε στον Λαλάνα ο οποίος... εξαπέλυσε μια βολίδα αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι!

Παρότι δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, η Λίβερπουλ ανέβασε την απόδοσή της και έδειχνε να παίρνει μπρος. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι δεν μπορεί να σκοράρει πριν το ημίχρονο, ο Εμρέ Τσαν ήρθε και μας... ξέρανε όλους!


Ο Λούκας βρήκε με ωραία μπαλιά τον Τσαν στη μεγάλη περιοχή, αυτός, αν και πλάτη στο τέρμα, δεν το σκέφτηκε πολύ, πάτησε γερά στα πόδια του, έφερε το σώμα του σε κατάλληλη απόσταση από την μπάλα, το πίστεψε και με ένα ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ψαλιδάκι, δεν άφησε κανένα απολύτως περιθώριο αντίδρασης στον Γκόμες, κάνοντας το 0-1 στο 45+2'!


Ο Τσαν έτρεξε να πανηγυρίσει με τον προπονητή και τους συμπαίκτες του. Είχε καταλάβει εκείνη τη στιγμή τι γκολάρα είχε βάλει, και πόσο σημαντική θα ήταν στην έκβαση του αγώνα; Η έκφραση των φίλων της Γουότφορντ, τα έλεγε όλα! Τρίτη ασίστ σε πέντε παιχνίδια για τον Λούκας, πέμπτο φετινό γκολ του Τσαν.

Το έκανε... ντέρμπι πάλι στο τέλος αλλά βγήκε αλώβητη


Στην επανάληψη, οι κόκκινοι μπήκαν σαφώς βελτιωμένοι στο γήπεδο, παίρνοντας εκείνοι τα ηνία της αναμέτρησης, και απειλώντας με τους Μίλνερ (49') και Οριζί (53') με τον Γκόμες όμως να αντιδράει σωστά.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν αλλά δεν κατάφερνε να βρει χώρους προς την εστία του Μινιολέ, με αποτέλεσμα να δοκιμάζει βαθιές μπαλιές, οι οποίες ήταν εύκολη λεία για τον Βέλγο. Από ένα σημείο και μετά βέβαια, το σκηνικό άλλαξε, με τη Γουότφορντ να... βγαίνει από το καβούκι της και σιγά-σιγά να... ξεθαρρεύει.


Οι παίκτες του Κλοπ πίεζαν ψηλά, ο Καπού δεν βρήκε στόχο στο 68' και λίγο αργότερα, στο 74', η Λίβερπουλ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Τσαν έκανε εξαιρετικό γύρισμα από τα δεξιά στον Λαλάνα αλλά ο Άγγλος, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, δεν κατάφερε να βρει δίχτυα καθώς το πλασέ του κατέληξε κόρνερ μετά από παρέμβαση των αμυντικών της Γουότφορντ.


Τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο στα τελευταία λεπτά, και το παιχνίδι κρεμόταν κυριολεκτικά από μια λεπτή κλωστή. Στο 83', ο Μινιολέ απέκρουσε το σουτ του Γιάνμαατ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, στην άλλη πλευρά του γήπεδου, ο Ματίπ συνεργάστηκε ωραία με τον Βαϊνάλντουμ, έκανε το πλασέ αλλά ο Γκόμες έδιωξε για ακόμη μια φορά σε κόρνερ.


Ο Στάριτζ έκανε την επανεμφάνισή του στους αγωνιστικούς χώρους αλλά έχασε μοναδική ευκαιρία να καθαρίσει μια και καλή την υπόθεση-νίκη στο 91'. Κινήθηκε ωραία μέσα στη μεγάλη περιοχή, έκανε το σουτ αλλά ο Γκόμες με τρομερή επέμβαση έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ!

Λίγο έλειψε αυτή η ευκαιρία να αποβεί μοιραία για τη Λίβερπουλ, καθώς στο 94', ο Πρέντλ βρέθηκε αφύλακτος από τα δεξιά, έκανε το σουτ με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι, και τον Μινιολέ να βλέπει την μπάλα να απομακρύνεται ανακουφισμένος.

Σχόλιο


Τέλος καλό, όλα καλά για τη Λίβερπουλ. Αυτό μετράει στο τέλος της μέρας. Το ασύλληπτο ψαλιδάκι του Τσαν έφερε τη νίκη για την ομάδα του Κλοπ, η οποία δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που δημιούργησε και λίγο έλειψε να το πληρώσει. Ακόμη τρεις πολύτιμοι βαθμοί μπήκαν στο σακούλι για τους κόκκινους, ακόμη μια σημαντικότατη νίκη επετεύχθη που επιτρέπει στην ομάδα να σηκώσει κεφάλι και ανάστημα.

Οι συνθέσεις

Γουότφορντ: Γκόμες, Μαριάπα, Πρεντλ, Μπρίτος (19' Καμπασελέ), Ντουκουρέ, Κλέβερλι, Καπού (73' Σαξές), Γιάνμαατ, Αμραμπάτ (85' Οκάκα), Νιανγκ, Ντίνι
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Ματίπ, Λόβρεν, Μίλνερ, Λούκας, Τσαν, Βαϊνάλντουμ, Φιρμίνο, Κουτίνιο (13' Λαλάνα) (87' Κλάβαν), Οριζί (84' Στάριτζ)


Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emre Can (@ec2323) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lucas Leiva (@leivalucas) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jordan Henderson (@jhenderson) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Steven Gerrard (@stevengerrard) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Adam Lallana (@officiallallana) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gini Wijnaldum (@gwijnaldum) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simon Mignolet (@22mignolet22) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alberto Moreno (@amplfc18) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Philippe Coutinho (@phil.coutinho) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dejan Lovren (@dejanlovren06) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Loris Karius (@lorisk21) στις
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.