H Liverpool στην 6η θέση με τις πιο ισχυρές ομάδες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου!



Η Liverpool είναι πλέον 6η στην κατάταξη με τις πιο ισχυρές ποδοσφαιρικές ομάδες παγκοσμίως, σε μια νέα αναφορά, όπου καταγράφεται πως η αξία της ομάδας αυξήθηκε κατά 40% σε μόλις 12 μήνες.

Οι Κόκκινοι ανέβηκαν μια θέση πιο πάνω σε σχέση με την περσινή χρονιά (όπου ήταν στην 7η θέση), τη στιγμή που παραμένουν ως στην 9η  θέση με τις πιο πολύτιμες ποδοσφαιρικές ομάδες στον πλανήτη, σύμφωνα με την έρευνα.

Η 11η ετήσια αναφορά του Brand Finance, με τίτλο «Football 50 2017», κατατάσσει την Ρεάλ Μαδρίτης ως την πιο ισχυρή ομάδα στο ποδόσφαιρο. Αλλά οι ισπανοί γίγαντες βρίσκονται ακόμα πίσω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο θέμα της αξίας, χάρη στην επιτυχία της ομάδας του Old Trafford να «εμπορικοποιεί» το όνομά της.
Το Brand Finance πιστεύει πως μόνο 3 ομάδες αξίζουν περισσότερα από 1 δις λίρες, μετά τις αξιοσημείωτες αυξήσεις στην αξία τους τη φετινή χρονιά.
Πρώτη έρχεται η United στα 1,35 δις, περισσότερο από 70% πάνω από την περασμένη χρονιά, με τους ισπανούς γίγαντες Real και Barcelona να σπάνε επίσης το φράγμα του 1 δις.
Η Liverpool αξιολογείται στα 710 εκατομμύρια, αλλά βρίσκεται ακόμα πίσω από τους 4 Βρετανούς αντιπάλους της, που συμπληρώνουν τις 6 από τις 10 πρώτες θέσεις της κατάταξης.
Όπως και η United, έτσι και η Chelsea «σκαρφάλωσε» στην 4η από την περσινή 8η θέση, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, και της συμφωνίας των 900 εκατομμυρίων με την Nike, μια συμφωνία που αποτελεί την μεγαλύτερη διαφημιστική συμφωνία στην ιστορία της.
Όσον αφορά την Liverpool, στην αναφορά επισημαίνεται πως: «Όπως κάθε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα, έτσι και η Liverpool στοχεύει στις ασιατικές αγορές για να αυξήσει τα κέρδη της, αλλά δυσκολεύεται να ανταγωνιστεί τα εγχώρια πλαστά προϊόντα.
«Για να αποφύγουν ένα οικονομικό “στράγγισμα”, αποφάσισαν να λανσάρουν μια χαμηλότερου κόστους εκδοχή της επίσημης φανέλας 2017/18 στην Κίνα, ελπίζοντας πως οι πελάτες θα προτιμήσουν την αυθεντική εκδοχή αντί των ψεύτικων, αν βρουν την τιμή πιο ελκυστική.»
Η συμφωνία με την Standard Chartered αποφέρει στα ταμεία 30 εκατομμύρια λίρες τον χρόνο, ενώ αυτή με την New Balance επιπλέον 28 εκατομμύρια.
Ένα νέο έργο για τον Peter Moore, ο οποίος ξεκίνησε να δουλεύει στην ομάδα την περασμένη βδομάδα, είναι να επενδύσει περισσότερα στο όνομα της ομάδας.

Ο David Haigh, επικεφαλής του Brand Finance, είπε: «Γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό για τις ομάδες, ανεξαρτήτου μεγέθους, να αναγνωρίσουν την αξία των ονομάτων τους. Η πίστη των οπαδών, το αυξανόμενο εισόδημα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, και οι “βαθιές” τσέπες των ιδιοκτητών σημαίνουν πως οι ομάδες έχουν την ευκαιρία να αυξήσουν σημαντικά τα εισοδήματά τους.»
Τα 10 πιο ισχυρά "ονομάτα" στο ποδόφαιρο (Brand Finance)
1  Real Madrid
2  FC Barcelona
3  FC Bayern Munich
4  Manchester United
5  Juventus
6  Liverpool
7  Arsenal
8  Chelsea
9  Manchester City
10  Paris Saint-Germain
20  Everton
Επιμέλεια: Μαρία Αλεξανδροπούλου
Πηγή: Liverpool Echo
Share on Google Plus

About Maria Alexandropoulou

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.