Ο Milner μιλάει για αυτά που έμαθε στην θέση του αριστερού μπακ

Η αμυντική συνείδηση ήταν πάντα μέρος του παιχνιδιού του James Milner, αλλά μια σεζόν στη θέση του αριστερού μπακ ρύθμισε αυτά τα ένστικτα περαιτέρω, πιστεύει ο ίδιος.

Το νούμερο 7 αναπτύχθηκε στον νέο του ρόλο καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, αλλάζοντας από τη θέση του στο κέντρο με μηδενική αναστάτωση.

Ο Milner έπαιξε σε 36 από τους 38 αγώνες του πρωταθλήματος, καθώς η ομάδα του Jürgen Klopp πέτυχε τον στόχο της να τερματίσει στην τετράδα για να διεκδικήσει μια θέση στο Champions League.

Σε προσωπικό επίπεδο, ο υπαρχηγός έμαθε πολλά για τον εαυτό του, ιδιαίτερα το πως να προστατεύει την ομάδα του όταν παίζει σε αμυντική θέση.

"Έχω μάθει έναν νέο ρόλο και έναν πιο αμυντικό, γιατί πάντα ήμουν ένας παίκτης που σκέφτεται επιθετικά και ίσως να είμαι ακόμα", δήλωσε ο Milner.

"Αλλά μερικές φορές θα πρέπει να το περιορίσεις αυτό και να προσαρμοστείς στην κατάσταση του αγώνα και ίσως μερικές φορές να κρατηθείς λίγο πιο πίσω.”

"Νομίζω ότι νιώθοντας έγκαιρα τον κίνδυνο είναι το μεγαλύτερο πράγμα που πρέπει να μάθουμε. Όταν παίζεις στο κέντρο, πάντα σκέφτεσαι και την άμυνα.”

"Αυτό είναι κάτι που πάντα πίστευα ότι είναι σημαντικό και πάντα προσπαθώ να βάλω τόσο στην αμυντική πλευρά του παιχνιδιού μου όσο και στο επιθετικό παιχνίδι, αλλά όταν βρίσκεσαι στο κέντρο, έχεις τέσσερις ή πέντε αμυντικούς πίσω σου.”

"Αν πας να πρεσάρεις την μπάλα και χάσεις τον παίχτη ή την μπάλα, δεν είναι τόσο ζωτικής σημασίας επειδή έχεις κάποιον πίσω σου στην άμυνα.”

"Σαν αριστερό μπακ, πρέπει πάντα να καλύπτεις τον κεντρικό μπακ. Αν είσαι ένας-με-έναν και σε περάσει το εξτρέμ, τότε βρίσκεται έτοιμος για γκολ ή σε μια επικίνδυνη θέση. Αυτή είναι μια διαφορετική νοοτροπία που πρέπει να έχεις όταν αμύνεσαι."

Και πρόσθεσε: "Είμαι αριστερό μπακ τώρα; Θα έλεγα πως είμαι παίχτης που παίζει σε οποιαδήποτε θέση χρειαστεί, όπου υπάρχει κενό, θα βοηθήσω."

Λέει πολλά για το σεβασμό της Λίβερπουλ και του Klopp προς το πρόσωπο του Milner το γεγονός πως ο προπονητής είχε απόλυτη πίστη στην ικανότητα του 31χρονου να ολοκληρώσει μια ασυνήθιστη μετάβαση μετά από τόσα πολλά χρόνια ως μέσος.”

"Είναι ένας φανταστικός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και ένας πραγματικά, πραγματικά, πολύ καλός τύπος. Ήξερα ότι θα μπορούσε να το κάνει, αλλιώς δεν θα έπαιρνα αυτή την απόφαση", δήλωσε ο προπονητής στο Liverpoolfc.com.

Πώς θα αξιολογήσει ο ίδιος ο παίχτης την αλλαγή;

"Ήταν μια μεγάλη αλλαγή," παραδέχθηκε ο Milner.

"Αλλά πάντα προσπαθώ να μάθω καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας μου και έχω παίξει σε πολλές θέσεις ούτως ή άλλως, έτσι απλά προσπαθώ να μάθω όσο καλύτερα μπορώ και προσπαθώ να αλλάξω τις συνήθιες που είχα και να κάνω την δουλειά όσο καλύτερα μπορώ.”

"Είναι για το τι είναι καλύτερο για την ομάδα και στο κάτω κάτω θέλω απλώς να παίζω παιχνίδια, συνεισφέροντας και βοηθώντας την ομάδα."

Πηγή: Liverpoolfc.com

Επιμέλεια: Δημήτρης Κουϊμτσίδης
Share on Google Plus

About Δημήτρης Κουϊμτσίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.