Klopp για Coutinho, Salah και τραυματισμό Milner

Ο Γερμανός τεχνικός απέδωσε τα εύσημα στους παίκτες μιας και η ομάδα έχει ήδη παρουσιάσει πολλά πράγματα στα πλαίσια της νίκης 2-1 επί της Leicester στον τελικό του Premier League Asian Trophy που πραγματοποιήθηκε στο Hong Kong.

Επιμέλεια: Γιάννης Δασκολιάς 

Οι Κόκκινοι αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ έπειτα από την κεφαλιά-κεραυνό του Slimani με δύο γκολ (Salah,Coutinho) ανέτρεψαν τις ισορροπίες και ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια παραγωγικότατη εβδομάδα στο γήπεδο.

Ο Klopp μίλησε στους εκπροσώπους των media μέσα από τον αγωνιστικό χώρο προσφέροντας τις σκέψεις του για το μέλλον του Coutinho, τον πιθανό τραυματισμό του Milner και την υποστήριξη των ντόπιων οπαδών. Διαβάστε μία περίληψη των όσων είπε…

Για τον αγώνα και το τουρνουά.
"Είναι μια κανονική προετοιμασία, είναι πραγματικά δύσκολοι αγώνες με τις δυσκολότερες συνθήκες απέναντι σε πολύ δύσκολους αντιπάλους. Το να κερδίσουμε και τους δύο αγώνες είναι σπουδαίο επίτευγμα, δεν υπάρχει λόγος να το υποβαθμίζουμε. Είδαμε ότι δεν δούλευαν όλα όπως τα είχαμε σχεδιάσει αλλά πολλά πράγματα που είχαμε δουλέψει φάνηκαν στον αγωνιστικό χώρο. Άνθρωποι που ήταν μαζί μας αυτή τη βδομάδα γνωρίζουν πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για μία ομάδα εδώ.

Το ότι παίξαμε αυτά τα δύο μάτς ήταν πολύ καλό, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, είμαι ευχαριστημένος με την εμφάνισή μας. Τα παιδιά τα πήγαν καλά, ναι, δεχθήκαμε ένα γκόλ. Είχα πει από πριν ότι αυτή η διάταξη ήταν απλά μια δική μου ιδέα, επομένως ήταν φανερό ότι στην άμυνα δεν θα δούλευαν όλα στην εντέλεια , επειδή τα παιδιά έχουν σπουδαίο επιθετικό ταλέντο, αλλά προφανώς πρέπει να μάθουν αμύνονται ομαδικά. Δεχθήκαμε επομένως ένα γκολ, αλλά στο 2ο ημίχρονο σημειώσαμε δύο πανέμορφα τέρματα. Αρκετοί παίκτες έκαναν θαυμάσια δουλειά για κάτι παραπάνω από 45 λεπτά. Αυτό ήταν ένα σημαντικό στοιχείο.

Μπορούσες να δεις ότι μετά τις αλλαγές προσπαθήσαμε υπερβολικά επιθετικά να πετύχουμε και ένα 3ο τέρμα και δώσαμε αρκετές ευκαιρίες στην Leicester να αντεπιτεθεί . Είναι κάτι που πρέπει να διδαχθούμε- ότι σε τέτοιες στιγμές ναι θέλουμε να δημιουργούμε περισσότερες ευκαιρίες αλλά χωρίς ριψοκίνδυνες πάσες από τα μετόπισθεν στο χώρο του κέντρου, να χάνουμε την μπάλα και να δημιουργούνται προϋποθέσεις για τους αντιπάλους. Τα τελευταία 30 λεπτά ήταν πιο ώριμα και είμαι ικανοποιημένος".

Για τον Cοutinho…
"Όλοι γνωρίζουν δίχως αμφιβολία ότι είναι ένας κομβικός παίχτης για εμάς. Γνωρίζω ότι αισθάνεται κάτι παραπάνω από άνετα στην ομάδα. Αγαπά το club, την πόλη , όλα αυτά είναι πρόδηλα. Ότι είναι ικανός να παίξει σε πολύ, πολύ δύσκολες στιγμές της προετοιμασίας μετά από όλες αυτές τις προπονήσεις είναι ελπιδοφόρο  να το βλέπεις και δείχνει μεγάλη προοπτική".

Για την αποχώρηση του Milner…
"Ευτυχώς δεν είναι τραυματισμός, ένιωσε ένα μικρό σφίξιμο . Θα ήταν πολύ σημαντικό να το είχε αντιληφθεί τη σωστή στιγμή αλλά συνήθως αγνοεί τους πόνους .  Ελπίζω να μην είναι τίποτα το σοβαρό, θα δούμε".

Για το αν ο Salah θα είναι σίγουρα βασικός…
"Ναι, πήρα κάποιες αποφάσεις τέσσερις εβδομάδες πριν ξεκινήσουμε! Όλοι είναι σίγουρα βασικοί εκτός από αυτούς που δεν μπορώ να χωρέσω στην 11άδα. Ελπίζω να έχω παραπάνω από 11 παίκτες πρίν ξεκινήσει η σεζόν και τότε θα πάρω αποφάσεις. Αυτή τη στιγμή πρέπει να κάνουμε τους παίχτες να ταιριάξουν. Πρέπει να ανταπεξέλθουν, έτσι συμβαίνει ,αλλά δεν χρειάζεται να με πείσει κάποιος, διότι ήδη το έχουν κάνει. Είναι όλοι εδώ, επειδή με έχουν πείσει. Το θέμα είναι να τους φέρεις στην καλύτερη δυνατή εκδοχή τους, μετά θα τους βοηθήσουμε με μικρές συμβουλές ή μεγάλες σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και να τους πούμε που θα καταλήγει όλο αυτό. Είναι καλός παίκτης και αυτό είναι φανερό".

Το μήνυμα του στους υποστηρικτές της LFC από το Hong Kong…
"Σας ευχαριστώ, ήταν φοβερά, καταπληκτικά , το είπα και πριν έρθουμε εδώ , εδώ προσπαθώ να είμαι 100% ειλικρινής όπως συνήθως στη ζωή μου και παραδέχομαι ότι δεν ήταν από τα μεγάλα μου όνειρα να φέρω μία ομάδα στο Hong Kong και να κατασκηνώσουμε , αλλά τώρα είμαστε εδώ και πρέπει να πω ότι σας ευχαριστώ που ήσασταν τόσο απίστευτοι οικοδεσπότες. Το απολαύσαμε, ναι, ήταν σκληρή η δουλειά, ναι, ήταν έντονα κάποιες στιγμές. Αλλά σας ευχαριστώ για την υποστήριξη , η οποία ήταν εξαιρετικά εξαιρετική και την λατρέψαμε. Τα πανηγύρια εδώ γύρω ήταν κατά 50% όπως και στο Anfield, επομένως ήταν πραγματικά όμορφα. Σας ευχαριστώ πολύ!".
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.