O Jürgen Klopp για την pre-season: "Τώρα είναι που μαθαίνεις"

Η σημασία της pre-season στον Jürgen Klopp είναι προφανές από τον τρόπο που ο προπονητής της Liverpool περιγράφει τα σχέδιά του για το καλοκαίρι.

"Εκτός από τα παιχνίδια κατά τη διάρκεια της σεζόν, η pre-season είναι το πιο σημαντικό κομμάτι και έχει μεγάλη επιρροή στην σεζόν. Δημιουργείτε μια βάση για ολόκληρο το έτος", λέει στο Liverpoolfc.com.

Ο Γερμανός θα είναι στη ηνία της ομάδας στην pre-season για  δεύτερη φορά από τότε που ανέλαβε την ομάδα τον Οκτώβριο του 2015.

Τελευταία φορά, το πρόγραμμα των Κόκκινων επικεντρώθηκε σε ένα προπονητικό καμπ στην Καλιφόρνια, με την δουλειά που έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες να θέτει τα θεμέλια για την τέταρτη θέση στην Premier League και ένα πιθανό εισιτήριο για το Champions League.

Τα φιλικά με τοπικές ομάδες, το Premier League Asia Trophy, το Audi Cup και άλλα πολλά συνθέτουν το πρόγραμμα για φέτος, και ο Klopp θεωρεί πως μια παραγωγική περίοδος τον επόμενο μήνα θα είναι πολύ σημαντική.

"Αυτό το παιχνίδι είναι το παιχνίδι των παικτών και το παιχνίδι των παικτών σημαίνει ότι πρέπει να γνωρίζουν τι σκέφτεται ο αντίπαλος παίχτης", συνεχίζει.

"Μαθαίνεις όλα αυτά στην pre-season. Φυσικά τα μαθαίνεις και στην σεζόν, τα τελειοποιείς, αλλά όσο καλύτερη είναι η βάση που μπορείς να δημιουργήσεις, τόσο καλύτερη θα είναι η σεζόν, 100%."

"Αγαπώ πραγματικά τις προπονήσεις. Θα πρέπει να υπάρχει διαφορά 100% μεταξύ της πρώτης ημέρας της pre-season και της τελευταίας ημέρας. Θέλουμε πραγματικά να δούμε μεγάλη, μεγάλη πρόοδο."

Eκτός από την πρώτη φορά που επίβλεψε την pre-season το 2016, ο Klopp και οι συνεργάτες του έπρεπε να λάβουν υπόψη τα διεθνή παιχνίδια που είχαν να παίξουν πολλοί παίχτες και να προσαρμόσουν τα σχέδια γύρω από αυτό.

"Ξεκινήσαμε με τα παιχνίδια εναντίον ομάδων χαμηλότερων επιπέδων, όπως την Tranmere, την Wigan και την Fleetwood, και έπαιξαν όλα τα νεαρά παιδιά, κάτι που ήταν καλό γι' αυτούς", αναφέρει το αφεντικό.

"Το πώς είναι τα πράγματα στην pre-season είναι πως υπάρχουν μερικά μικρά ζητήματα τραυματισμών, αν είμαστε τυχεροί, και πρέπει να είμαστε δημιουργικοί με τις ενδεκάδες."

"Στη συνέχεια, όλοι οι παίκτες επέστρεψαν και είχαν ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο φυσικής κατάστασης, επειδή είχαν κάνει διακοπές τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ήταν ένα μεγάλο τουρνουά, προφανώς, το περασμένο καλοκαίρι."

"Αυτή είναι η επόμενη πρόκληση. Αλλά αυτή είναι η δουλειά που πρέπει να κάνουμε και μου αρέσει πολύ."

Εκτός από την αξία της προπόνησης που γίνεται στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, οι ευκαιρίες μιας καλύτερης σχέσης που παρουσιάζονται από ταξίδια στο εξωτερικό εκτιμώνται από τον προπονητή.

Οι Κόκκινοι θα ταξιδέψουν στο Χονγκ Κονγκ, στη Γερμανία και στην Ιρλανδία αυτό το καλοκαίρι, έχοντας χρόνο να καλωσορίσουν νέα πρόσωπα, όπως τον Mohamed Salah και να ενισχύσουν το ομαδικό πνεύμα.

Ο Klopp προσθέτει: "Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πηγαίνουμε συνήθως σε προπονητικά καμπ, επειδή είναι τότε όλοι οι παίχτες μαζί 24 ώρες την μέρα, έχοντας πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο μαζί, ελεύθερο χρόνο μαζί και όλα αυτά."

"Είναι πολύ σημαντικό. Μπορείτε να ρωτήσετε κάθε νέο παίκτη που ήρθε πέρυσι πως αισθανόταν την πρώτη του μέρα και την ημέρα μετά το καμπ ή την ημέρα μετά το τέλος της pre-season, αυτή είναι μια πολύ σημαντική περίοδος."

"Όσο πιο πολύ καταφέρουν να δεθούν οι παίχτες, τόσο καλύτερα είναι."

Πηγή: Liverpoolfc.com

Επιμέλεια: Δημήτρης Κουϊμτσίδης
Share on Google Plus

About Δημήτρης Κουϊμτσίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.