Jurgen Klopp: "Θα δοκιμάσουμε διάφορα συστήματα!"

Γράφει ο Θοδωρής Σπανός:



Ξεκινάει η προετοιμασία σε 3 μέρες, Reds, και ο Jurgen Klopp θέλει να είναι σίγουρος πως η ομάδα μας θα είναι έτοιμη για τα πρώτα επίσημα ματς, τα οποία έρχονται στις αρχές Αυγούστου. 

Οι Κόκκινοι επιστρέφουν στο Melwood την ερχόμενη εβδομάδα, με τη φιλοδοξία να πετύχουν κάτι υψηλότερο από της περσινή 4η θέση, που τους έδωσε τη δυνατότητα να αγωνιστούν στα προκριματικά του Champions League της ερχόμενης περιόδου.

Με 8 φιλικά παιχνίδια τον ερχόμενο μήνα -από την Tranmere Rovers στο Hong Kong, και από το Audi Cup στο Δουβλίνο- ο Γερμανός τεχνικός έχει τον απαραίτητο χρόνο να κάνει τις απαραίτητες τροποποιήσεις στο σύνολο ώστε να βελτιωθεί η ομάδα για ακόμα μια χρονιά.

Σε δηλώσεις του στο liverpoolfc.com, όταν ρωτήθηκε για το πως η φετινή προετοιμασία θα διαφέρει από την περσινή, ο Jurgen Klopp απάντησε:
Πάντα θέλεις πάντα να κάνεις ένα βήμα παραπάνω από τη μια χρονιά στην επόμενη. Πρέπει να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα, πως θα προσαρμοστούν οι καινούριοι παίχτες. Οι νεαροί παίχτες μας είναι ένα χρόνο μεγαλύτεροι, κάτι το οποίο ναι μεν δεν κάνει τεράστια διαφορά, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι ένας χρόνος επιπλέον επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Μπορούν να κάνουν τεράστια βήματα προόδου γιατί πλέον δεν είναι μια καινούρια εμπειρία γι'αυτούς. Δε νιώθουν τόσο ενθουσιασμένοι πλέον για κάθε μέρα της προπόνησης με την έννοια του "Δεν το πιστεύω, προπονούμαι με τον Adam Lallana". Αυτό μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά. 


Οι Κόκκινοι χρησιμοποίησαν κυρίως το 4-3-3 την περασμένη χρονιά, ωστόσο όπου χρειάστηκε προσαρμόστηκαν κατάλληλα. Όλοι θυμόμαστε τα τελευταία 2 ματς κόντρα σε West Ham και Middlesbrough, στα οποία η Liverpool αγωνίστηκε με 2 επιθετικούς και τον Coutinho σε πιο "βαθύ" ρόλο.

Ο Γερμανός τεχνικός, δήλωσε γι'αυτό:
Στα θέματα τακτικής θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο ευέλικτοι, σύμφωνα με τον αντίπαλό μας και θα εισάγουμε νέα συστήματα. Το 2015-16, αγωνιστήκαμε περισσότερο με 4-2-3-1, ενώ το 2016-17 με 4-3-3 ή 4-5-1. Αυτά τα συστήματα ταίριαζαν στους παίχτες που είχαμε. Δεν έχω ακόμα καταλήξει πως θα αγωνιζόμαστε αυτόν το χρόνο, αλλά μπορώ να σας πω από τώρα ότι θα έχουμε μερικά διαφορετικά συστήματα στα σκαριά. Θα είμαστε προετοιμασμένοι για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οπότε προφανώς και θα έχουμε μεγαλύτερο ρόστερ. Θα είμαστε μια χαρά, ανυπομονώ! 
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.