Arsenal 3 - 4 Liverpool - Βαθμολογίες παιχτών: Ένας Mane... για φίλημα, αλλά από την άλλη, ο Moreno δεν μπορεί..



Επιμέλεια: Θοδωρής Σπανός

Η μέρα που όλοι περιμέναμε ήρθε, Reds! Πρώτη αγωνιστική της Premier League, μετά από το καλοκαιρινό διάλειμμα! Μια χρονιά που όλοι ελπίζουμε ότι θα μας φέρει αυτό που τόσα χρόνια έχουμε στερηθεί.

3-4 στο Emirates, με πειστική ανά διαστήματα εμφάνιση, αρκετά θετικά στοιχεία, αλλά και μπόλικα αρνητικά. Εκτενέστερη περιγραφή του αγώνα μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο. Αν θέλετε όμως να δείτε τις βαθμολογίες των παιχτών μας, είστε στο κατάλληλο μέρος!




Simon Mignolet: Ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα, μαντεύοντας σωστά στο πέναλτι του Walcott, ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει κάτι στα τρία σουτ/κεφαλιές που απειλήθηκε σοβαρά. Όχι ότι μπορούσε να κάνει και ιδιαίτερα πράγματα, αλλά και πάλι, συνεχίζει να επιβεβαιώνει τον κανόνα που λέει πως δέχεται μεγάλο αριθμό τερμάτων ανά σουτ στο τέρμα. Επίσης δεν αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα, ούτε στις εξόδους του, ούτε στις μεταβιβάσεις του, που σίγουρα είναι μια θετική εξέλιξη.

Βαθμολογία: 6.5/10

Nathaniel Clyne: Αμυντικά ήταν λιγότερο σταθερός απ'ότι τον έχουμε συνηθίσει. Στο δεύτερο γκολ ήταν σε αυτούς που δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τον Oxlade-Chamberlain, ενώ έκανε το φάουλ που οδήγησε στο τρίτο γκολ. Στην υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα. Επιθετικά όμως, ήταν σε καλή μέρα. Σωστά ανεβάσματα όποτε χρειαζόταν, καλή συνεργασία με Mane (αν και δεν υπολόγισε σωστά την πάσα σε 1-2 περιπτώσεις) και εξαιρετική σέντρα-ασσιστ στο goal του Coutinho. Αν μπορέσει να συνδυάσει τη σημερινή επιθετική του εμφάνιση, με την αμυντική του σταθερότητα που τον διακατέχει συνήθως, θα είναι το απόλυτο μπακ.

Βαθμολογία: 7/10

Dejan Lovren: Δεν ήταν και η καλύτερη μέρα για τον Κροάτη σέντερ μπακ, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως έκανε κακό παιχνίδι. Παρότι ξεκίνησε νωχελικά τον αγώνα με μερικές λάθος μεταβιβάσεις, στη συνέχεια ανέβηκε, και αντιμετώπισε με ψυχραιμία το pressing της Arsenal. Φαινόταν από τα φιλικά ότι έχει καλή χημεία με τον Klavan, πράγμα που επιβεβαιώθηκε και σήμερα. Φέρει ευθύνη στο τρίτο γκολ της Arsenal, όπου έχασε τον Chambers.

Βαθμολογία: 6.5/10


Ragnar Klavan: Αν μια λέξη μπορεί να περιγράψει την απόδοση του Klavan στον σημερινό αγώνα, αυτή θα ήταν "σιγουριά". Ο Εσθονός, δεν ταλαιπώρησε την μπάλα, απέφυγε τα αβίαστα λάθη, και με την εμπειρία του διόρθωσε όσο μπορούσε να διορθώσει τις κάκιστες τοποθετήσεις του Moreno. Ο καλύτερος της τετράδας, η ευχάριστη έκπληξη της μεταγραφικής περιόδου μέχρι στιγμής.

Βαθμολογία: 7.5/10




Alberto Moreno: Αααααχ Moreno, Moreno, Moreno... Θα ήθελα τόσο πολύ να γράψω ότι η κριτική που σου ασκούν είναι άδικη, πραγματικά θα το ήθελα.. Αλλά όταν στα 30 πρώτα λεπτά του παρθενικού αγώνα της σεζόν έχεις κάνει α) ένα πέναλτι, β) φεύγεις με 1000 στην κόντρα, ο συμπαίκτης σου είναι κλεισμένος και υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η μπάλα στο κέντρο, και γ) μια εγκληματική λάθος κεφαλιά (την οποία βέβαια στη συνέχεια διόρθωσες με εξαιρετικό τάκλιν, να τα λέμε και αυτά), δεν μπορώ ρε φίλε. 16 μέρες έχει ο Klopp, για να καταλάβει επιτέλους ότι θέλουμε αριστερό μπακ.

Βαθμολογία: 3/10




Jordan Henderson: O Κlopp έκανε τη λογική επιλογή και τον ξεκίνησε στη θέση του ανέτοιμου Can. Ενώ στα επιθετικά του καθήκοντα ήταν εξαιρετικός, οργανώνοντας το παιχνίδι, αμυντικά δεν έπεισε, και είδαμε όλοι γιατί δεν είναι 6αρι. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, ειδικά όταν αγωνίστηκε δίπλα στον Wijnaldum. Δέχτηκε και την κίτρινη κάρτα.

Bαθμολογία: 6.5/10




Georginio Wijnaldum: Τι? Δεν μπήκε ως αλλαγή στο ημίχρονο? Είχε ξεκινήσει βασικός? Μα.. Αφού δεν τον είδα καθόλου στα πρώτα 45 λεπτά! Όπως και ο Henderson, αλλά και ο Lallana -για τον οποίο θα μιλήσουμε στη συνέχεια- ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο 2ο ημίχρονο. Με μια ωραία σέντρα, βρήκε τον Lallana για το 1-2 και μπήκε περισσότερο στο ρυθμό του ματς καθώς αναμείχθηκε και στην οργάνωση του παιχνιδιού. Άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις με αυτό το διπλό πρόσωπο που μας παρουσίασε.

Βαθμολογία: 6.5/10




Αdam Lallana: Άλλος ένας παίχτης με δύο πρόσωπα. Φέρει κάποια ευθύνη στο πρώτο γκολ της Arsenal, μιας και έχασε την μπάλα στο κέντρο, ενώ δεν ήταν σταθερός στις μεταβιβάσεις του. Τελείως άλλη εικόνα από το 35 και μετά που βρήκε τα πατήματά του και θριάμβευσε από τη στιγμή που ο Klopp εφάρμοσε το pressing-game του. Όσοι μάλιστα τον αμφισβητούσαν για το end product του, θα είναι άκρως ικανοποιημένοι με το εξαιρετικό κατέβασμα και τελείωμα στο γκολ που πέτυχε, με το οποίο διαμόρφωσε το 1-2. Δέχτηκε την κίτρινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα.

Βαθμολογία: 7/10




Sadio Mane: Λέγαμε για τον Klavan πριν, ότι είναι η ευχάριστη έκπληξη των μεταγραφών. Ε, ο Mane δεν αποτελεί έκπληξη. Όσοι πραγματικά ξέραμε αυτόν τον παίχτη, γνωρίζαμε τι διαμάντι είναι. Ακατέργαστο μεν, διαμάντι δε. Εκπληκτική εμφάνιση, από την αρχή μέχρι το τέλος. Κίνδυνος - θάνατος με την μπάλα στα πόδια, έδωσε τα διαπιστευτήριά του με το γκολ - ποίημα που πέτυχε, διαμελίζοντας την άμυνα της Arsenal.  Κάθε φορά που ακουμπούσε την μπάλα, ήξερες ότι κάτι καλό θα συμβεί.

Βαθμολογία: 9/10 (MOTM)




Philippe Coutinho: Σε πολλές περιπτώσεις του έχω σύρει τα άπαντα. Δεν είναι σταθερός, δεν είναι το ένα, δεν είναι το άλλο. Ε, σήμερα, αν δεν ήταν αυτός, θα βλέπαμε ένα τελείως διαφορετικό ματς. Γ-Κ-Ο-Λ-Α-Ρ-Α με όλη τη σημασία της λέξης, μας πήγε με το Χ σε ένα κακό πρώτο ημίχρονο στα αποδυτήρια. Εξαιρετικό και το γκολ του για το 1-3, πριν βγει εκτός αγώνα λόγω κράμπας. Δεν έκανε πολλά παραπάνω. Αλλά 2 γκολ, με το πρώτο να είναι καθοριστικότατο για τη ροή του παιχνιδιού, δεν τα λες και λίγα.

Βαθμολογία: 8.5/10

Roberto Firmino: Μέτρια εμφάνιση καθ'όλη τη διάρκεια του αγώνα από τον Roberto Firmino, ο οποίος δεν μπόρεσε να προσφέρει πολλά πράγματα στο ρόλο του "ψευτοεννιαριού". Κατέβαινε χαμηλά για να υποδεχθεί την μπάλα, βρισκόμενος μακριά από την ακτίνα δράσης του, ενώ δεν απείλησε ουσιαστικά, πλην ενός σουτ προς το τέλος του αγώνα, που έξυσε τα δοκάρια του Cech. Φαινόταν να μην μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό των υπολοίπων.

Βαθμολογία: 6/10

Emre Can (στη θέση του Philippe Coutinho στο 69'): Γνωρίζαμε ότι δεν έχει τη φυσική κατάσταση να ξεκινήσει τον αγώνα, χρειάστηκε όμως να μπει, καθώς ο Coutinho αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού. Αγωνίστηκε ως 6αρι, αφήνοντας τον Hendo να ανέβει σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο. Δεν είχε κάποια στιγμή άξια αναφοράς.

Βαθμολογία: 6/10

Divock Origi (στη θέση του Adam Lallana στο 75'): Στο τέλος του αγώνα, στο σημείο που η ομάδα μας πάλευε να κρατήσει τη νίκη, βοήθησε προσφέροντας ενέργεια, δύναμη και φρέσκα πόδια. Πάλεψε για τη διεκδίκηση μπαλιών και πίεσε την άμυνα της Arsenal όσο χρειαζόταν.

Βαθμολογία: 6/10

Kevin Stewart (στη θέση του Wijnaldum στο 87'): Aποδοκιμάστηκε από τους φιλάθλους της Arsenal, λόγω του ότι αγωνιζόταν στην Tottenham.

Βαθμολογία: -




Jurgen Klopp: Έχουμε θετικά, έχουμε και αρνητικά στοιχεία από το σημερινό κοουτσάρισμα του Klopp. Καταρχάς, παρέταξε την καλύτερη δυνατή 11αδα υπό τις παρούσες συνθήκες. Η τριάδα στο κέντρο δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο από τη στιγμή που δόθηκε η εντολή να ξεκινήσει το pressing, μέχρι το σημείο που σταμάτησε (κοντά στο 65-70), η ομάδα έβγαζε φωτιές. Το 4-3-3 φαίνεται πως θα έχει την τιμητική του τη φετινή χρονιά, τουλάχιστον κόντρα στις λεγόμενες δυνατές αντιπάλους. Του χρεώνω και το λάθος του αριστερού μπακ. Μου φαίνεται αδιανόητο να μην έχει εντοπιστεί το πρόβλημα και να βασίζεται στον Milner να του βγάλει το φίδι από την τρύπα. E, και τέλος, τρία γκολ, έστω και αν αυτά δεν αντικατοπτρίζουν στο μέγιστο το επιθετικό παιχνίδι της Arsenal -και το ένα μάλιστα από στημένο, ξανά- ε, δεν τα λες και λίγα.

Βαθμολογία: 7/10
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.