Σάλος με δηλώσεις του αθλ. διευθυντή της Λειψίας, Ralf Ragnick!

Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος

Χαμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στα social media όσον αφορά την περίπτωση του Naby Keita, καθώς ο αθλητικός διευθυντής της Λειψίας, Ralf Ragnick, προχώρησε σε ορισμένες δηλώσεις που προκάλεσαν και συνεχίζουν να προκαλούν πολλές αντιδράσεις.

Χθες στην προπόνηση των δευτεραθλητών Γερμανίας, έλαβε χώρα ένα επεισόδιο μεταξύ των Keita και Diego Demme, το οποίο δεν πέρασε απαρατήρητο. Συγκεκριμένα, ο Demme έκανε ένα πολύ δυνατό μαρκάρισμα στον μέσο από τη Γουινέα, ο οποίος μερικά λεπτά απάντησε με ένα ακόμη δυνατότερο με αποτέλεσμα να ακολουθήσει σύρραξη και να διακοπεί η προπόνηση, με τον Demme να αποχωρεί τραυματίας.

Στη συνέχεια η Λειψία δημοσιοποίησε βίντεο με τους δυο παίκτες να δίνουν τα χέρια και να δείχνουν πως όλα είναι καλά μεταξύ τους, κάτι που δεν μοιάζει και τόσο αληθές. Το κλίμα στις τάξεις της ομάδας φαίνεται να είναι αρκετά βαρύ για τον 22χρονο μέσο, κάτι που μαρτυρά και η έντονη αντίδραση των συμπαικτών του στο δικό του μαρκάρισμα, σε αντίθεση με του Demme όπου κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε.

Μια ημέρα μετά το σχετικό συμβάν, ο αθλητικός διευθυντής της Λειψίας, Ralf Ragnick, προέβη σε μερικές πολύ προκλητικές δηλώσεις προς τον Keita υπονοώντας πως αυτή η συμπεριφορά του παίκτη οφείλεται στο περιβάλλον του πως τον ώθησε σε τέτοια ακραία ενέργεια.

"Πρέπει να υπάρχει κάποιος που τους ωθεί προς αυτή την κατεύθυνση (σ.σ. μιλάει και για τον Εμίλ Φόρσμπεργκ, που επίσης φημολογείται ότι θα αποχωρήσει από την Λειψία)."


"Τα παιδιά δεν είναι από μόνα τους το πρόβλημα, αλλά  περίγυρός τους. Ένα ολόκληρο χωριό στη Γουινέα ή κάποιος από την ακολουθία τους τους λέει γιατί πρέπει να κάνουν κάτι αμέσως. Δεν φταίνε οι παίκτες."

"Περιμένω να παίζουν για εμάς του χρόνου και οι δυο. Είναι αμφότεροι εξαιρετικοί παίκτες και μπορούν να κάνουν την διαφορά για την ομάδα μας."

Άνθρωποι του Guardian επικοινώνησαν με τους εκπροσώπους τους Keita και αναφέρουν πως είχαν συνάντηση με τους ανθρώπους της Λειψίας την Τετάρτη, ενώ νωρίτερα είχαν συναντηθεί και με τον Klopp κατά το τουρ της Λίβερπουλ στο Χονγκ-Κονγκ.

Στο τουίτερ πάντως, οι δηλώσεις του Ragnick δεν πέρασαν απαρατήρητες και το θέμα αρχίσει να παίρνει διάσταση. Συγκεκριμένα, ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Γουινέας και πρώην παίκτης της Hull, Kamil Zayatte, κατηγόρησε τον Ragnick για ρατσισμό προς τον Keita.

Επίσης, το αθλητικό σάιτ από την Γουινέα, Conakry Sports, θεωρεί την αποχώρηση του Keita από την Λειψία ως φυσικό επακόλουθο των δηλώσεων του Ragnick, ενώ ο δημοσιογράφος και φίλος του Keita, Amadou, δήλωσε πως τα σχόλια του Ragnick έχουν προκαλέσει κύμα σοκ στην Γουινέα.

Πλέον, μένει να φανεί ποια θα είναι η εξέλιξη των πραγμάτων, με την παρούσα κατάσταση να ευνοεί τις προθέσεις της Λίβερπουλ να κάνει δικό της τον παίκτη.


Πηγή: The Guardian


Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.