Ανάλυση: TSG 1899 Hoffenheim

Η Liverpool μπαίνει σε εβδομάδα...Champions League, με την κλήρωση των Play Off να δεσπόζει το μεσημέρι της Παρασκευής, όπου οι Reds θα μάθουν τον αντίπαλο τους, στην επιστροφή της ομάδας στην μεγάλη διασυλλογική διοργάνωση.
Το τοπίο με τις πιθανές αντιπάλους θα ξεκαθαρίσει οριστικά την Τετάρτη το βράδυ, όπου και θα ολοκληρωθεί ο τρίτος προκριματικός γύρος, με την Hoffenheim να είναι η μόνη ομάδα μέχρι στιγμής που θεωρείται στους σίγουρους πιθανούς αντιπάλους, μπαίνοντας στο γκρουπ των αδύναμων, στην κατηγορία των μη πρωταθλητών.

Παρακάτω, θα αναλύσουμε με κάθε λεπτομέρεια το προφίλ των Γερμανών, που έφτασαν σε μια από τις μεγαλύτερες υπερβάσεις της ιστορίας τους.

Ανάλυση άλλων πιθανών αντιπάλων: Young Boys | Βasaksehir | Nice | Steaua Bucharest

HOFFENHEIM

Ανασκόπηση περυσινής σεζόν:
Ελάχιστοι ήταν αυτοί που περίμεναν την Hoffenheim να κάνει μια πορεία που θα της έδινε το Ευρωπαικό εισιτήριο, όμως ο νεαρός προπονητής Julian Nagelsmann και τα παιδιά του, τα κατάφεραν.
Η Hoffenheim κάνοντας μια μαγική πορεία, κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση της Bundesliga, πίσω από Dortmund, Leipzig και φυσικά την πρωταθλήτρια Bayern.

Για να τερματίσουν σε θέση που οδηγεί στο Champions League, χρειάστηκε αρκετή προσέγγιση από τον προπονητή της ομάδας, ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του, κατάφερε να καταβάλει την πίεση και να οδηγήσει την ομάδα του σε μια εντυπωσιακή πορεία, έχοντας 62 βαθμούς, μόλις δύο πίσω από την Dortmund, μετρώντας 16 νίκες, 14 ισοπαλίες και μόλις 4 ήττες.

Παίκτες - κλειδιά:
Στην σεζόν που μας πέρασε, τα σημαντικά γρανάζια της ομάδας, άκουγαν κυρίως σε δύο ονόματα: S.Rudy & N.Sule, ωστόσο οι δύο Γερμανοί αποχώρησαν, παίρνοντας μεταγραφή στην Bayern.
Όμως, το ρόστερ έχει πολλούς αξιοσημείωτους ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και μεταξύ αυτών, είναι ο επιθετικός Sandro Wagner.
Ο υψηλώσομος σέντερ φορ, στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα, αγωνίστηκε 31 φορές πετυχαίνοντας 11 γκολ, με τις εμφανίσεις του να είναι σημαντικός παράγοντας στην πορεία της Hoffenheim έχοντας σκοράρει σημαντικά τέρματα.
Από εκεί και πέρα, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται ο Πολωνός αρχηγός, Eugen Polanski, ο νεοφερμένος από την Bayern ως δανεικός Serge Gnabry, ο Jeremy Toljan που έχει προσελκύσει αρκετές μεγάλες ομάδες και ο πάντα επικίνδυνος Nadiem Amiri.

Το απόρθητο κάστρο:
Εάν η Liverpool πέσει πάνω στην Hoffenheim, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στην εκτός έδρας αναμέτρηση.
Η Hoffenheim κατάφερε στο πρωτάθλημα την σεζόν 2016/17 να κρατήσει αήττητη την Wirsol Rhein-Neckar-Arena, έχοντας 11 νίκες και 6 ισοπαλίες, νικόντας μάλιστα την Bayern.
Οι φίλαθλοι της ομάδας φρόντιζαν να γεμίζουν κάθε αγωνιστική το γήπεδο τους, όπως γίνεται εξάλλου στην Γερμανία και με την στήριξη τους δεν έχασαν ούτε ένα παιχνίδι.

Προπονητής:
Ένας προπονητής που αξίζει τον σεβασμό, καθώς είναι σπάνιο να συναντήσεις σε τέτοια ηλικία έναν Coach σε υψηλό επίπεδο, κάνοντας μάλιστα μια μαγική πορεία.
Ο Julian Nagelsmann είναι από τους τύπους που αξίζει τον σεβασμό κάθε ποδοσφαιρόφιλου, βρίσκεται μόλις στο 30ο έτος της ηλικίας του, ωστόσο η τύχη του γύρισε την πλάτη όσο αναφορά την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής.
Μετά από συνεχόμενες ρήξεις χιαστών, αναγκάστηκε μόλις στα 18 του χρόνια να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο, παίρνοντας αμέσως την απόφαση για να γίνει προπονητής, σπουδάζοντας.
Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ως βοηθός στους U17 της 1860 Munchen το 2010 και δύο χρόνια αργότερα, ανέλαβε την ίδια θέση στην Hoffenheim.
Σιγά σιγά ξεδίπλωνε το ταλέντο του και μόλις την επόμενη χρονιά ανέλαβε προπονητής στους μικρούς του συλλόγου.
Από εκεί και πέρα, η πορεία του ήταν ανοδική, το 2013 κάθισε στον πάγκο των U19 και το 2016, μόλις στα 29 του χρόνια, ανέλαβε προπονητής στην μεγάλη ομάδα της Hoffenheim.

Την συνέχεια την ξέρουμε όλοι, με τον Nagelsmann μόλις στην πρώτη του ολοκληρωμένη σεζόν, να οδηγεί τους Die Kraichgauer για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε Ευρωπαική διοργάνωση, αφού την προηγούμενη σεζόν κατάφερε να τους σώσει κατηγορία, αναλαμβάνοντας στο τέλος.

Αφίξεις - Αποχωρήσεις:
Η Hoffenheim κινήθηκε έξυπνα, παίρνοντας ωστόσο αρκετό ρίσκο στις μεταγραφές της, αγοράζοντας λίγους και κυρίως νεαρούς ποδοσφαιριστές.
Πιο αναλυτικά, αγόρασε τον Håvard Nordtveit από την West Ham, τον Justin Hoogma από την Ολλανδική Herakles και τον Robert Zulj από την Gladbach.
Τέλος, με ελεύθερη μεταγραφή αγόρασε δύο ποδοσφαιστές: τους Nico Schulz & Florian Grillitsch, ενώ απέκτησε δανεικό από την Bayern τον ταλαντούχο Serge Gnabry.
Στις αποχωρήσεις, υπήρξαν δύο ηχηρά ονόματα, τα οποία ήταν γνωστά από τον Ιανουάριο ότι θα κουνήσουν μαντήλι.
Ο λόγος για τον αμυντικό Niklas Sule και τον αρχηγό τους Sebastian Rudy, με τους δύο να παίρνουν μεταγραφή για την Bayern.
Για τον Sule, έβαλαν στα ταμεία τους 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τον Rudy τον έχασαν ως ελεύθερο, καθώς δεν βρέθηκε η χρυσή τομή για ανανέωση.

Σύστημα - Προσοχή:
Δύο ήταν τα συστήματα που χρησιμοποίησε στα περισσότερα ματς ο νεαρός προπονητής: 3-5-2 και 4-3-3, και τα δύο όπως φάνηκε ταίριαξαν κατάλληλα στην ομάδα του, όπου μέτρησε τέσσερις ήττες σε ολόκληρη τη σεζόν.
Πλέον, τίποτε δεν είναι σίγουρο μέχρι στιγμής, καθώς οι αποχωρήσεις των Sule και Rudy, δύο παικτών που ήταν από τα σημαντικότερα γρανάζια της ομάδας, αλλάζουν τα πλάνα του coach.
Αυτό που πρέπει να προσέξει η Liverpool εάν αναμετρηθεί με την Hoffenheim, είναι το παιχνίδι αντεπιθέσεων των Γερμανών, όπως και το παιχνίδι κατοχής που παίζουν αρκετές φορές.

Όμως, το σημαντικότερο που πρέπει να προσεχθεί, είναι ο ενθουσιασμός που θα έχουν καθώς αυτός θα είναι ο πρώτος τους Ευρωπαικός αγώνας, ειδικά στο Champions League αλλά και το εκτός έδρας παιχνίδι - κλειδί στην αήττητη τους έδρα.

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.