Γιατί να ήταν φιλικό;

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
Φιλικά προετοιμασίας 2017-18

Η Λίβερπουλ θριάμβευσε επί της Μπάγερν στο Μόναχο με 3-0 στα πλαίσια του φιλικού τουρνουά Audi Cup, παίζοντας ανά διαστήματα εκπληκτικό ποδόσφαιρο, και άφησε για ακόμη μια φορά φέτος υποσχέσεις.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Ατλέτικο Μαδρίτης (2/8, 21:30) στον τελικό του Audi Cup.

Μια Λίβερπουλ να την πιεις στο ποτήρι!

Κλισέ ή όχι, η εμφάνιση στο παιχνίδι με την Μπάγερν (έστω κι αν ήταν σε φιλικό τουρνουά), γεννά προσδοκίες αλλά δε συνιστά εφησυχασμούς.


Η Λίβερπουλ, λοιπόν, συνέχισε το αήττητο στην καλοκαιρινή προετοιμασία (όχι πως έχει σημασία κι αν σπάσει κάποια στιγμή), έκανε ό,τι ήθελε στο Μόναχο, επικράτησε με 3-0 της Μπάγερν (η οποία ίσως είχε το μυαλό της στο Σούπερ Καπ Γερμανίας το προσεχές Σάββατο), και αν μη τι άλλο, σκόρπισε ελπιδοφόρα μηνύματα στους φιλάθλους της.

Για πρώτη φορά συνυπήρξαν Μανέ-Κουτίνιο-Σαλάχ - οι παίκτες δηλαδή που, κατά πολλούς (μέσα είναι και ο υποφαινόμενος) αν αποκτήσουν χημεία μες το γήπεδο, θα γίνουν... πράματα και θάματα.

Το ματς

Ιδανικό ξεκίνημα, ιδανική συνέχεια

Η ομάδα του Κλοπ ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το παιχνίδι, καθώς πριν καλά-καλά συμπληρωθούν δέκα λεπτά, οι κόκκινοι πρόλαβαν να ανοίξουν το σκορ. Ο Φιρμίνο έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, την έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Μανέ που είχε ανοιχτεί στα αριστερά, κι αυτός έκανε το 0-1 μόλις στο 7'!

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν (απείλησαν στο 20' με τον Λεβαντόφσκι) αλλά δεν είχαν καθαρό μυαλό στην επίθεση, με αποτέλεσμα να χάνουν την μπάλα και η Λίβερπουλ να βγαίνει στην αντεπίθεση.

Παρότι δεν είχαν με το μέρος τους την κατοχή της μπάλας, οι κόκκινοι κατάφεραν να πάρουν αέρα δύο τερμάτων πριν το ημίχρονο.

Στο 25' ο Μορένο εκτέλεσε απευθείας φάουλ με τον Ούλραϊχ να διώχνει εντυπωσιακά, αλλά λίγο αργότερα ο τερματοφύλακας των Γερμανών δεν μπορούσε να αποφύγει το δεύτερο γκολ. Ο Μανέ με εκπληκτικό τακουνάκι βρήκε τον Μορένο, ο Ισπανός έκανε το σουτ από τα πλάγια, ο Ουλράϊχ απέκρουσε, αλλά η μπάλα κατέληξε στον Σαλάχ ο οποίος με κεφαλιά από κοντά έκανε το 0-2 στο 34'!

Ασταμάτητη και στην επανάληψη η Λίβερπουλ

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε ιδιαίτερα η εικόνα του παιχνιδιού. Η Μπάγερν προσπαθούσε να αναπτυχθεί απ' τα πλάγια χωρίς όμως να καταφέρνει να μετουσιώσει την κατοχή σε κάποιες φάσεις, την ώρα που η ομάδα του Κλοπ συνέχιζε να πιέζει και να βγαίνει σχεδόν ανενόχλητη στην επίθεση.

Σε μια από τις επιθετικές της... εξορμήσεις, ο Κεντ έκανε εκπληκτική ενέργεια από τα αριστερά, έβγαλε στον Γκρούγιτς ο οποίος σκόραρε αλλά το γκολ του νεαρού Σέρβου ακυρώθηκε (ορθώς) λόγω συμμετοχής του Λαλάνα στη φάση που ήταν σε θέση οφσάιντ. Όλα αυτά στο 71'. Λίγα λεπτά αργότερα όμως, ήρθε το... κανονικό τρίτο γκολ.

Ο Γούντμπερν... έσπασε την γερμανική άμυνα κι έβγαλε εξαιρετική μπαλιά για τον Στάριτζ, ο οποίος πάτησε περιοχή και με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ, νίκησε τον Ουλράϊχ κι έκανε το τελικό 0-3, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα σε μια εκπληκτική βραδιά για τη Λίβερπουλ!

Ο Άγγλος επιθετικός φάνηκε να τραυματίζεται μετά το γκολ του, αλλά όπως δήλωσε ο ίδιος μετά το παιχνίδι, δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό.

Σχόλιο

Μια εξαίσια νύχτα στο Μόναχο για τη Λίβερπουλ. Δεν αντιμετώπισε σχεδόν κανένα πρόβλημα απέναντι στη Μπάγερν, η οποία προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να απειλήσει με αξιώσεις τα καρέ του Κάριους.

Οι συνθέσεις

Μπάγερν Μονάχου: Ούλραϊχ, Ραφίνια, Μαρτίνεθ, Χούμελς, Αλάμπα (79' Φριντρλ), Τολισό (70' Βιδάλ), Τιάγκο (21' Σάντσες), Ροντρίγκες (62' Κομάν), Μίλερ, Ριμπερί, Λεβαντόβσκι

Λίβερπουλ: Κάριους, Αλεξάντερ Άρνολντ (79' Αλεξάντερ Άρνολντ), Ματίπ (68' Κλάβαν), Λόβρεν, Μορένο, Τζαν (46' Λαλάνα), Χέντερσον (68' Στάριτζ, 86' Σολάνκε), Κουτίνιο (79' Γούντμπερν), Μανέ (46' Βαϊνάλντουμ), Φιρμίνο (67' Κεντ), Σαλάχ (68' Γκρούγιτς)

Good test for us tonight .... now on to another good game tomorrow! Thanks for the support. #YNWA

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jordan Henderson (@jhenderson) στις

3-0 win against Bayern - what a team effort 🔥🙌🏼 onto the final 🤙🏼 #cleansheet #ynwa #fcbliv #lk1 @liverpoolfc

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Loris Karius (@lorisk21) στις

Amazing win tonight👍 onto the final tomorrow 💪🔴

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Trent Alexander Arnold (@trentarnold98) στις

Great performance by the boys tonight @liverpoolfc!! Looking forward to the final of the #AudiCup already tomorrow... 👏🏻🙌🏻⚽🔴 #YNWA #preseason #LFC

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simon Mignolet (@22mignolet22) στις

🔴🔴⚽️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mohamed Salah (@mosalah22) στις

🔺

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ROBERTOFIRMINO9 (@roberto_firmino) στις

Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.