Ο Klopp μιλάει για Watford, Salah, τραυματίες και μεταγραφική περίοδο

O Jurgen Klopp στη συνέντευξη τύπου ενόψει της πρώτης αγωνιστικής της Premier League απέναντι στη Watford, αναφέρθηκε στην αντίπαλο της Liverpool, στη φιλοσοφία της ομάδας στην μεταγραφική περίοδο, στον Mohamed Salah, καθώς και στους τραυματίες του ρόστερ του. 

Επιμέλεια: Γιώργος Δρογγίτης



Η Premier League είναι εδώ! Η Liverpool ρίχνεται αύριο στη ''μάχη'' του Vicarage Road απέναντι στη Watford, με στόχο να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Αγγλικό πρωτάθλημα.

Ο Jurgen Klopp δε μπορούσε να απουσιάσει από την καθιερωμένη pre-game συνέντευξη τύπου, στην οποία είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την αντίπαλό του. 

''Το στυλ παιχνιδιού τους είναι ξεκάθαρο. Άρα ξέρουμε πού να αμυνθούμε και ποιους χώρους να εκμεταλλευτούμε στην επίθεση. Έχουμε όλα όσα πρέπει να ξέρουμε μέχρι στιγμής.

''Αυτό που περιμένουμε από τους εαυτούς μας αλλά και από τους αντιπάλους, είναι τώρα να δώσουν 20% ή 30% παραπάνω από αυτό που δίνανε μέχρι τώρα. Εδώ είναι Premier League. Aυτό το κάνει λίγο πιο δύσκολο.

''Ο Silva είναι πολύ καλός προπονητής. Πήγε στη Hull σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο και της έδωσε πολλά. Τώρα είχε μια ολόκληρη pre-season.''

Ο Mohamed Salah αποτελεί την έως τώρα πιο ηχηρή κίνηση των Reds στο μεταγραφικό παζάρι, με τον Αιγύπτιο μεσοεπιθετικό να δείχνει πολλά δείγματα του εξαιρετικού του ταλέντου στα φιλικά προετοιμασίας. Ο Klopp αναλύει τι δίνει στην ομάδα ο νέος του παίκτης.



''Πρώτα απ' όλα όλοι μπορούν να δουν τις ικανότητές του. Την ταχύτητα, τις τεχνικές του ικανότητες, τα τελειώματά του, πολλά πράγματα. Τα έδειξε όλα από την πρώτη μόλις μέρα.

''Μερικές από αυτές τις ικανότητες είναι φυσικά χαρίσματα. Αυτό τον βοηθάει να τις εντάξει πιο εύκολα στο παιχνίδι του. Μίλησα μαζί του κάποιες φορές, αλλά όχι αμέσως στην pre-season. Δε ξεκίνησα κατευθείαν να του λέω τι θέλω να δω από αυτόν, είδα κάποια πράγματα που ήταν πολύ καλά και μετά μιλήσαμε.

''Θα μάθει πολλά πράγματα, όπως το πώς να αμύνεται και πώς να ενταχθεί σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις που θα τον χρειαστούμε. Αλλά επιθετικά έχει φυσικό ταλέντο. Αυτό είναι πολύ καλό, θέλουμε να το κρατήσουμε.

''Μας κάνει δύσκολη ομάδα για να αμυνθείς, επειδή η ταχύτητα είναι το δυσκολότερο πράγμα να σταματήσεις στο ποδόσφαιρο. Δημιουργεί χώρους για όλους τους υπόλοιπους. Μόνο η απειλή της ταχύτητας ανοίγει χώρους σε διαφορετικές θέσεις που πρέπει σίγουρα να χρησιμοποιήσουμε.

''Αυτό κάνει το ποδόσφαιρό μας πιο ενδιαφέρον, γιατί υπάρχουν διαφορετικοί χώροι. Έτσι προσπαθούμε να αναπτύξουμε το παιχνίδι μας και ελπίζω να μπορέσουμε να το δούμε απέναντι στη Watford.''

Παράλληλα, ο Γερμανός τεχνικός αναφέρθηκε στους τραυματίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της Liverpool, με τα νέα να είναι ενθαρρυντικά στις περιπτώσεις των Daniel Sturridge και Jordan Henderson. 



''O Daniel (Sturridge) είχε μια φανταστική pre-season. Είναι κοντά στο να επιστρέψει, για λίγο δε προλαβαίνει το ματς με τη Watford, αλλά είναι σίγουρο ότι θα είναι έτοιμος την Τρίτη.

''Ο Adam Lallana είχε έναν τραυματισμό, κάτι που είναι πολύ ατυχές για όλους μας. Ο Clyne είχε επίσης πρόβλημα, από την πρώτη μέρα, και τώρα ο Coutinho έχει θέμα στην πλάτη. Άρα αυτό σημαίνει ότι έχουμε απόντες, κάτι που δεν είναι ωραίο. Τώρα πρέπει να πάρω σκληρές αποφάσεις, επειδή κάποιοι παίκτες έπαιξαν πραγματικά πολύ καλά στην pre-season.

''Αν και είναι πολύ μικροί και πρέπει να αποδείξουν την ποιότητά τους στην Premier League, είναι φανερό ότι ακόμα κι έτσι θα έχω δύσκολες αποφάσεις. Θα μπορούσα να μπω στη σεζόν με αυτό το ρόστερ, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Αυτό θα κάνουμε και θα δούμε τι θα γίνει μέχρι την 31η Αυγούστου. 

''Για τον Henderson απλώς δε θέλαμε να ρισκάρουμε στο Δουβλίνο. Ο γιατρός με ενημέρωσε ότι δεν ήταν απόλυτα έτοιμος, άρα τον αφήσαμε πίσω, όμως έλαβε μέρος σε όλη την προετοιμασία και αυτό είναι καλό.''

Το μήνυμα του Klopp για την μεταγραφική περίοδο, είναι όσο πιο απλό γίνεται. Η Liverpool δε κοιτάζει πολλούς, αλλά ''εκλεκτούς''. 

''Άμα φέρνουμε παίκτες, είναι επειδή τους θέλω. Άμα δε φέρνουμε, είναι επειδή δε θέλω να υπογράψω κάποιον. 

''Δεν έχουμε Plan B, C, D ή E. Οι παίκτες που φέρνουμε είναι plan A.''

Μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη τύπου του Jurgen Klopp στο παρακάτω βίντεο: 




Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.