Συμπεράσματα από τη φετινή Pre-Season, του Βασίλη Τριανταφυλλίδη

Ο Βασίλης πήρε χαρτί και στυλό και αναλύει όσα είδε στην προετοιμασία. 

Τέρμα: Simon Mignolet - Loris Karius - Danny Ward
Χαμός θα γίνει φέτος για τον "άσσο". Ο Mignolet δείχνει να συνεχίζει βελτιωμένος, όπως και στο τέλος της περσινής χρονιάς, πιο σίγουρος στις εξόδους του, πιο δυναμικός. Ο Karius επανήλθε δριμύτερος με τρομερές επεμβάσεις σε τετ α τετ, αντανακλαστικά και μια αισθητή βελτίωση της παρουσίας του στα κόρνερ. Ο Danny Ward είναι μάλλον άτυχος, γιατί με όσα έχει δείξει θα μπορούσε να είναι βασικός σε αρκετές ομάδες από τη θέση 10 και κάτω.

Πλάγια Μπακ: Nathaniel Clyne+ - Trent Alexander-Arnold - Andrew Robertson - Alberto Moreno 
Με την pre-season που έκανε ο Alexander-Arnold θα πρέπει να φοβάται πολύ ο Clyne. Εξαιρετικός ο μικρός για την ηλικία του, σταθερός, με πνευμόνια και επιθετικές αρετές, κάτι που λείπει πολύ από τον Clyne. Παράλληλα εντυπωσιακή είναι η επιστροφή του Moreno. Ο Ισπανός ήταν πολύ καλός σχεδόν σε όλα τα φιλικά (εξαίρεση το ματς με τη Hertha) και ανάγκασε τον Klopp να τον υπολογίσει κανονικά στο rotation, το οποίο ανακοίνωσε σήμερα. Ο Robertson έχει δείξει αρκετά θετικά δείγματα, αλλά είναι νωρίς για να κριθεί. 
Σέντερ Μπακ: Dejan Lovren - Joe Gomez - Joel Matip - Ragnar Klavan

Τεράστιο πρόβλημα στη θέση αυτή. Πελαγοδρομούσαν σχεδόν σε όλα τα φιλικά, ο Vardy τους έκανε να μοιάζουν εξαιρετικά αργοί και δυσκίνητοι, όπως και χθες (σ.σ το Σάββατο) ο Inaki Williams. Απαραίτητη η ενίσχυση, αν και το θέμα του Van Dijk φαίνεται να έχει κολλήσει. Ο Joe Gomez φαίνεται να έχει ξεπεράσει για τα καλά το πρόβλημα τραυματισμού που τον είχε κρατήσει εκτός τόσο καιρό.

Κεντρικά Χαφ: Jordan Henderson - Adam Lallana+ - Emre Can - Georginio Wijnaldum - Marko Grujic - James Milner
Μετά τον δίμηνο-τρίμηνο τραυματισμό του Lallana τα πράγματα είναι δύσκολα για το κέντρο. Μπορεί ο αρχηγός να έχει επιστρέψει στην περσινή εξαιρετική κατάσταση, αλλά μοιάζει μόνος προς το παρόν. Ο Can είναι ακόμα ανέτοιμος, έκανε μικρή pre-season και έδειξε ξανά τις αδυναμίες του, ο Marko Grujic πατάει μεν καλύτερα, αλλά εξακολουθεί να είναι αργός για το style του Klopp, ο Gini Wijnaldum έμεινε από εκεί που σταμάτησε πέρσι και με σημερινή (σ.σ κυριακάτικη) ανακοίνωση του Klopp, ο πολυθεσίτης στρατιώτης James Milner επιστρέφει στο χώρο που αισθάνεται πιο άνετα. Αρκούν αυτοί οι παίκτες για να βγει μία χρονιά με 5 διοργανώσεις; Κατά τη γνώμη μου όχι, αλλά εφόσον δεν ήταν δυνατή η αγορά του Keita, η ομάδα πρέπει να προχωρήσει. Ακούγεται ο MVP της Nice, Jean Michael Seri, αλλά δεν έχει γίνει σαφές αν θα κινηθούμε προς τα εκεί. Τα σενάρια περί Kovacic ακούγονταν εξαρχής τραβηγμένα. 

Επιθετικοί Μέσοι/Εξτρέμ: Sadio Mane - Mo Salah - Philippe Coutinho - Ryan Kent - Harry Wilson - Ben Woodburn
Μπροστά αλλάζουν τα πράγματα και η διάθεση. Εξαιρετικοί παίκτες, γρήγοροι, τεχνίτες, συνδυασμός εμπειρίας-νιάτων, πληρότητα και μέλλον. Mane-Salah είναι ίσως το ταχύτερο δίδυμο εξτρέμ στον κόσμο, έπαιξαν εξαιρετικά στην κόντρα στα φιλικά, μένει να δούμε σε κλειστές άμυνες πώς θα βοηθήσουν. Ο Coutinho ανάμεσα σε καθημερινά σενάρια περί Barcelona έχει δείξει την ποιότητά του και εφόσον παραμείνει θα είναι το βαρόμετρο της ομάδας, πλέον σε πιο κεντρικό ρόλο, κάτι ανάμεσα σε 8άρι και 10άρι. Από τους μικρούς περιμένω πολλά πράγματα. Kent και Woodburn έδειξαν πιο έτοιμοι να πάρουν ευκαιρίες, με γκολ, ασσίστ, ατομικές ενέργειες και ενθουσιασμό. Ο αρχηγός των U23 Wilson πρέπει να ανέβει λίγο για να παραμείνει στο roster.

Επιθετικοί: Daniel Sturridge - Divock Origi - Roberto Firmino - Dominic Solanke - Danny Ings
Θεωρώ ότι είναι η θέση με τη μεγαλύτερη πληρότητα. Ευχάριστοι θα είναι οι πονοκέφαλοι του Klopp φέτος για την κορυφή της επίθεσης. Ο Sturridge φαίνεται να έχει επιστρέψει σε αρκετά καλά standards σωματικά, ο Roberto Firmino δίνει άλλη διάσταση στην επίθεση με τη δημιουργική του ικανότητα και ο Dominic Solanke μας εξέπληξε όλους με τις πολύ μεστές του εμφανίσεις. Το πουλέν μου ο Danny Ings επέστρεψε για να μείνει με την ευχή όλων να μείνει υγιής. Παίκτης κομμένος και ραμμένος για τον Klopp, θα δώσει τρεξίματα, γκολ και πίεση. Εύχομαι να είναι η χρονιά του φέτος. Τελευταίος έμεινε ο Divock Origi, γιατί παρά τις ευκαιρίες που έχει πάρει δείχνει στάσιμος, κάτι που πρέπει να προβληματίσει πολύ τον ίδιο, μιας και πλέον υπάρχουν περισσότερες επιλογές στην επίθεση.

Who to watch:
Σίγουρα οι μικροί (Woodburn, Alexander-Arnold, Kent, Solanke), ο νεοαποκτηθείς Salah, o ανανεωμένος Moreno και ο μαχητής Ings. 

Μεταγραφικά νέα:
Ακούγονται πολλά για ενδιαφέρον της Barcelona για τον Philippe Coutinho, μετά τη φυγή Neymar θα είχε νόημα μία επαναπροσέγγισή της. Ο Klopp βέβαια παραμένει κάθετος. Το θέμα του Van Dijk δείχνει να έχει ακόμα κάποιο ενδιαφέρον, μένει να δούμε αν εν τέλει θα πείσει την ομάδα του να φύγει. Ονόματα όπως Mbappe, Kovacic, Aubameyang μόνο ως παραμύθια μπορούμε να τα εισπράξουμε.

Τελικά τι έδειξε η pre-season:

Τίποτα που δε γνωρίζαμε. Ο Klopp είναι ειδικός στο να βελτιώνει νεαρούς παίκτες, η ομάδα έδειξε τα στοιχεία που την χαρακτηρίζουν τον τελευταίο 1.5 χρόνο, δηλαδή πίεση ψηλά, η μπάλα κάτω και εξαιρετικές αντεπιθέσεις, αλλά οι προβληματισμοί στην άμυνα παραμένουν. Απαραίτητες οι προσθήκες ενός κεντρικού αμυντικού και ενός πιο δυναμικού κεντρικού μέσου. Χρόνος υπάρχει, το θέμα είναι γίνουν οι σωστοί χειρισμοί στους παίκτες που θέλει ο Klopp. Καλή ποδοσφαιρική χρονιά με θέαμα και συγκινήσεις.
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.