Watford-Liverpool(preview): Είναι η αρχή ήμισυ του παντός;

| Επιμέλεια: Σπύρος Χ. |Image result for liverpool 2017 vs bayern

Ξεκινάει η νέα σεζόν της Premier League με την εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Watford!


Στην άκρη του μυαλού του Jurgen Klopp και των παικτών του ίσως να βρίσκεται και ο πρώτος αγώνας κόντρα στην Hoffenheim(Τρίτη, 21:45), όμως απαιτείται σοβαρότητα για το τρίποντο για να αρχίσει να γεμίζει από νωρίς το "σακούλι". 



Watford F.C. vs. Liverpool F.C.






Πληροφορίες αγώνα:
Διοργάνωση: Premier League
Τόπος: Vicarage Road
Ημερομηνία: 12/08/2017(Σάββατο)
Ώρα έναρξης: 14:30(ώρα Ελλάδας)
Διαιτητής: Anthony Taylor
Related image

Ο αντίπαλος
Αλλαγή προπονητή για άλλη μια χρονιά στην Watford, την οποία ανέλαβε ο Marco Silva(ήταν πέρσι στην Hull, γνωστός στο ελληνικό κοινό από την παρουσία του στον Ολυμπιακό) που θα αποτελέσει τον όγδοο προπονητή της σε πέντε χρόνια. Προβληματική, κυρίως επιθετικά, η εικόνα που παρουσίασε στην προετοιμασία η Watford, η οποία στην περσινή σεζόν τερμάτισε στη 17η θέση, 6 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και θα ελπίζει ότι φέτος δε θα κινδυνέψει. Ο Πορτογάλος προπονητής ενίσχυσε την ομάδα του-κυρίως-με εγχώριο ταλέντο, μεταγραφές τις οποίες θα δούμε πιο κάτω. Πιο αξιοπρόσεκτη μεταγραφή ήταν η πιο πρόσφατη, αυτή του Andre Gray από την Burnley, αποζημίωνοντας την τελευταία με ποσό που αποτελέι ρεκόρ για το σύλλογο.

Οι απουσίεςMauro Zarate, Troy Deeney, Craig Cathcart, Tommie Hoban, Christian Kabasele

Ήρθαν: Tom Cleverley(ήταν πέρσι δανεικός)(Everton, £8εκ.), Will Hughes(Derby, £8εκ.), Kiko Femenia(Dep.Alaves, ελεύθερος), Daniel Bachmann(Stoke, ελεύθερος), Nathaniel Chalobah(Chelsea, £5εκ.), Andre Gray(Burnley, £18.5εκ.)

ΑποχώρησανMario Suarez(Guizhou Hengfeng Zhicheng), Dennon Lewis(Crawley Town, δανεικός)
Image result for andre gray watford

Η τελευταία φορά που η ομάδα μας φιλοξενήθηκε από την Watford, ήταν για την 35η αγωνιστική της περσινής περιόδου, με το μοναδικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, να καταλήγει εν τέλει να ψηφίζεται και ως γκολ της σεζόν, από το ψαλιδάκι του Emre Can.
Η εντεκάδα εκείνου του παιχνιδιού: Mignolet, Clyne,Matip,Lovren,Milner, Lucas,Can,Wijnaldum, Coutinho,Firmino,Origi

Απολαύστε ξανά το γκολ:

Προϊστορία
Συνολικά 28 φορές τέθηκαν αντιμέτωπες στο παρελθόν οι δύο ομάδες, με την Liverpool να έχει κερδίσει τις 20 αναμετρήσεις. Η Watford έχει κερδίσει συνολικά πέντε φορές, με πιο πρόσφατη τη νίκη της με 3-0 τον Δεκέμβριο του 2015. Συνολικά 3 φορές εξήλθαν ισόπαλες οι δύο ομάδες 
με τις δύο εξ αυτών να αποτελούν αναμετρήσεις για το FA Cup(1967,1986), τις οποίες κέρδισε η ομάδα μας σε επαναληπτικούς αγώνες. Μεγαλύτερο σε έκταση σκορ, αλλά και νίκη της ομάδας μας, αποτελεί το 6-1 του Anfield την περσινή σεζόν. Αγώνα με επτά γκολ είχαμε και την περίοδο 1984/85 με το 4-3 της θρυλικής ομάδας των Kenny Dalglish και Ian Rush, οι οποίοι είχαν σκοράρει αμφότεροι, με τον τελευταίο να σκοράρει δις σε εκείνο το παιχνίδι.

Δείτε τα στιγμιότυπα από την περσινή "εξάρα":


Τα αποτελέσματα της προετοιμασίας

Liverpool
Νίκη 3-1 vs. Athletic Bilbao
Ισοπαλία 1-1 vs. Atletico Madrid(ήττα στα πέναλτι)
Νίκη 3-0 vs. Bayern Munich
Νίκη 3-0 vs. Hertha Berlin
Νίκη 2-1 vs. Leicester City
Νίκη 2-0 vs. Crystal Palace
Ισοπαλία 1-1 vs. Wigan Athletic
Νίκη 3-0 vs. Tranmere Rovers
Watford
Ισοπαλία 0-0 vs. Real Sociedad
Ισοπαλία 0-0 vs. Aston Villa
Νίκη 1-0 vs. Eibar
Ήττα 1-0 vs. Viktoria Plzen
Ήττα 3-2 vs. AFC Wimbledon
Ισοπαλία 1-1 vs. Woking

Οι δηλώσεις του προπονητή
Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε όσα είπε ο Jurgen Klopp στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ενόψει του αγώνα.

Τα νέα της ομάδας
Στη λίστα των τραυματιών βρίσκονται τέσσερις σημαντικοί ποδοσφαιριστές ενόψει του ενακτήριου παιχνιδιού της σεζόν. Εκτός θα είναι οι Adam Lallana(θα μας γεμίζει για αρκετό καιρό το απουσιολόγιο) και Nathaniel Clyne, ενώ έχασαν τη μάχη με τον χρόνο για την αναμέτρηση και οι Philippe Coutinho και Daniel Sturridge, τους οποίους η συμμετοχή είναι αμφίβολη και για τον αγώνα της Τρίτης στη Γερμανία, με τον Sturridge να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες. Εκτός θα είναι και ο ανέτοιμος Danny Ings, που επιστρέφει στην ενεργό δράση σε αγώνα της ομάδας Κ23(βράδυ Παρασκευής). Αντιθέτως, στα ευχάριστα, ο αρχηγός Jordan Henderson ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και θα αγωνιστεί κανονικά.



Οι (πιθανές) εντεκάδες
Ο Jurgen Klopp δήλωσε ότι δε θα παραταχθεί με αλλαγές η ομάδα του, παρά τον αγώνα για τα play-offs του Champions League που θα ακολουθήσει μερικά 24ωρα αργότερα. Έτσι κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να ξεκινήσει και αυτή τη σεζόν ο Simon Mignolet, με του Joel Matip και Dejan Lovren να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα άκρα της άμυνας τώρα, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Στα δεξιά μάλλον ο Trent Alexander-Arnold θα κληθεί να αντικαταστήσει τον Clyne, ενώ τη θέση διεκδικεί και ο Joe Gomez. Στα αριστερά, με τον Andy Robertson να κρίνεται μέχρι στιγμής ανέτοιμος να προσαρμοστεί στα τακτικά πλάνα του Jurgen Klopp, τότε ο Alberto Moreno διεκδικεί με αξιώσεις θέση βασικού, για να εξαργυρώσει την καλή του παρουσία στην καλοκαιρινή προετοιμασία. Πολλά θα εξαρτηθούν και από το ρόλο που θα έχει ο James Milner, καθώς υπάρχει η πιθανότητα να ξεκινήσει σε μία από τις θέσεις της μεσαίας γραμμής και να ελευθερώσει έτσι τη θέση για τα άκρα της άμυνας. Συνεχίζοντας για το κέντρο, η τριπλέτα Henderson-Can-Wijnaldum φαίνεται να είναι η επικρατέστερη, εκτός και αν επιλεγέι εν τέλει σε θέση μέσου ο Milner, με τον Can να μοιάζει ο πιθανότερος για να καθίσει στον πάγκο σε τέτοια περίπτωση. Η επιθετική τριπλέτα θα αποτελείται από τους Mohamed Salah(επίσημο ντεμπούτο), Sadio Mane και Roberto Firmino.
Liverpool: Mignolet; Clyne,Matip,Lovren,Milner; Henderson(c),Can,Wijnaldum; Salah,Mane,Firmino(4-3-3)
Related image
Watford: Gomes, Janmaat,Prodl,Britos,Holebas; Chalobah,Hughes; Amrabat,Capoue,Cleverley; Gray(4-2-3-1/4-5-1)

Related image

Τηλεοπτική κάλυψη
Ελλάδα: COSMOTE Sport 1 
Κύπρος: Cytavision Sports 1
Ηνωμένο Βασίλειο: Sky Sports Main Event


Πρόβλεψη γράφοντα
Watford 0-2Liverpool


Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας, αλλά και στη σελίδα μας στο Facebook για όλα τα νέα της ομάδας μας.

*LiverpoolFans.grTV στο Youtube! Εγγραφείτε στο κανάλι μας-δείτε πως μπορείτε να συνδράμετε με υλικό το LF.GRTV. Περισσότερα εδώ!


*Κατεβάστε την εφαρμογή μας για Android συσκευές: Link*


Share on Google Plus

About Spyros C

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.