Κάποιος να την ξυπνήσει, τώρα που είναι νωρίς...

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
5η αγων. Premier League 2017-18

Η Λίβερπουλ έκανε 35 τελικές, κατατρόπωσε τη Μπέρνλι στο Άνφιλντ, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να βάλει ένα δεύτερο γκολ κι έμεινε μοιραία στο 1-1, κάνοντας ακόμα μια γκέλα στη σεζόν.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με τη Λέστερ (Τρίτη 19/9, 21:45 - Novasports 1 HD) στο King Power Stadium για τον τρίτο γύρο του Λιγκ Καπ.

Όλοι έχουν να λένε για την πολυπρόσωπη άμυνα της Λίβερπουλ αλλά εκείνη φροντίζει να βρίσκει κι άλλες αφορμές να τη συζητούν.


Παρότι έμεινε πίσω στο σκορ, η Λίβερπουλ, όχι μόνο έβγαλε αντίδραση, αλλά εξαφάνισε από το γήπεδο την Μπέρνλι αλλά έχασε (ξανά) ένα κάρο ευκαιρίες και δεν μπόρεσε να αποφύγει την γκέλα, μένοντας (προβληματισμένη και σκασμένη - όπως και ο κόσμος) στο 1-1. Τους 1000 βαθμούς εντός έδρας επί Premier League έφτασαν οι κόκκινοι.

Το σκορ άνοιξε ο Άρφιλντ για να ισοφαρίσει αμέσως μετά ο Σαλάχ για την ομάδα του Κλοπ. Επιστροφή Κουτίνιο στο βασικό σχήμα.

Το ματς

Συνήλθε από το γρήγορο σοκ και αντέδρασε


Οι κόκκινοι ξεκίνησαν αρκετά δυναμικά στο παιχνίδι, έχοντας κατοχή και πιέζοντας σε όλο το γήπεδο. Ο Κουτίνιο προσπάθησε να απειλήσει στο 18' αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου κατέληξε κόρνερ, ενώ ο κόσμος του έδινε ένα ζεστό χειροκρότημα. Λίγο αργότερα, στο 21', η κεφαλιά του Σαλάχ πέρασε λίγο άουτ.

Ωστόσο, από το πουθενά και κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, η Μπέρνλι κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ, με τον Άρφιλντ να εκμεταλλεύεται το κενό στην άμυνα της Λίβερπουλ, και να κάνει το 0-1 στο 27'!


Όπως έχει συνηθίσει στα τελευταία παιχνίδια, η Λίβερπουλ απάντησε άμεσα. Ο Τσαν βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Σαλάχ που κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας της Μπέρνλι, ο Αιγύπτιος κατέβασε ωραία την μπάλα, και με δυνατό σουτ έκανε το 1-1 στο 29', πετυχαίνοντας το πέμπτο του γκολ με την κόκκινη φανέλα!

Από την ισοφάριση και μετά, η Μπέρνλι δεν υπήρχε στο γήπεδο, με τους Σαλάχ (44') και Στάριτζ (42', 45+2') να απειλούν, χωρίς να καταφέρουν κάτι ιδιαίτερο.

Ευκαιρίες... με το τσουβάλι η Λίβερπουλ αλλά... τζίφος

Όπως και το πρώτο (τόσο πριν όσο και μετά την ψυχρολουσία και την ισοφάριση του Σαλάχ), έτσι και το δεύτερο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στην ομάδα του Κλοπ. Η Λίβερπουλ άγγιξε αμέτρητες φορές το γκολ, χάνοντας τη μία ευκαιρία μετά την άλλη σε ακόμα ένα παιχνίδι.


Ο Κουτίνιο έκανε την αρχή στο 51' για μια... σωρεία ευκαιριών, με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ ο Πόουπ, ο τερματοφύλακας της Μπέρνλι, ήταν σε εξαιρετική μέρα, καθώς απέκρουσε εντυπωσιακά τις σουτάρες των Τσαν (54') και Στάριτζ (59').

Στο 64' ο Ταρκόφσκι έκοψε σωτήρια την προσπάθεια του Μίλνερ και στο 70' έκοψε αποτελεσματικά και τον Κουτίνιο.


Οι φιλοξενούμενοι άργησαν αλλά έκαναν την πρώτη τους ευκαιρία στο πρώτο μέρος, και μάλιστα ήταν διπλή. Ο Μι έπιασε την κεφαλιά με τον Ματίπ να σώζει την τελευταία στιγμή την μπάλα πριν εκείνη περάσει τη γραμμή, και την έδιωξε σε κόρνερ. Από την εκτέλεση αυτού του κόρνερ, ο Μι είναι ξανά αφύλακτος, αλλά αυτή τη φορά επενέβη ο Μινιολέ που έδιωξε την κεφαλιά του αμυντικού της Μπέρνλι!


Μετά από το παρολίγον... σοκ για τη Λίβερπουλ, η δράση μεταφέρθηκε ξανά στα καρέ του Πόουπ, ο οποίος συνέχιζε να αποκρούει οτιδήποτε πήγαινε προς το τέρμα του. Αυτή τη φορά μπλόκαρε το δυνατό σουτ του Αλεξάντερ-Άρνολντ στο 84', ενώ η τελευταία (και σπουδαία) φάση ήταν κι αυτή για τους κόκκινους, με τον Σολάνκε από κοντά να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι στο 86'!

Σχόλιο


35 τελικές έφτασε να έχει η Λίβερπουλ, με 9 εξ αυτών να είναι στον στόχο. Τα έκανε όλα, είχε συντριπτικά την κατοχή υπέρ της, εξαφάνισε την Μπέρνλι από το παιχνίδι αλλά δεν έβαλε ποτέ ένα δεύτερο γκολ κι έτσι πέταξε (ακόμα) δύο βαθμούς, μένοντας στο -5 από την κορυφή.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κλάβαν, Ματίπ, Ρόμπερτσον, Τσαν, Μίλνερ, Κουτίνιο (78' Σολάνκε), Σαλάχ, Στάριτζ, Φιρμίνο (79' Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεϊν).
ΜπέρνλιΠόουπ, Λόουτον, Ταρκόφσκι, Μι, Γουόρντ, Κορκ, Ντεφούρ (87' Γουέστγουντ), Γκούντμουντσον (60' Μπαρνς), Μπρέιντι, Άρφιλντ, Γουντ (87' Βόουκς)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simon Mignolet (@22mignolet22) στις
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.