Ο Κουτίνιο λύνει την σιωπή του...

Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος

Μετά από ένα πολύ μεγάλο καλοκαίρι και ένα ατελείωτο μεταγραφικό σήριαλ, ο Φιλίπε Κουτίνιο έσπασε επιτέλους την σιωπή του και μίλησε για την μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα που ναυάγησε και χαρακτήρισε τον Αύγουστο έναν "δύσκολο μήνα".

Παρότι κατέβαλε προσπάθειες για να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στους Μπλαουγκράνα, ο Κουτίνιο είδε την Λίβερπουλ να παραμένει παγερά αδιάφορη και αμετάκλητη στις ασφυκτικές πιέσεις από τον Τύπο και την Μπαρτσελόνα και κράτησε τον παίκτη στο Άνφιλντ.

Πλέον, ο Βραζιλιάνος ξέρει πολύ καλά πως είναι στο χέρι του να κάνει την διαφορά φέτος ώστε αφενός να κληθεί στην αποστολή της Σελεσάο για το Παγκόσμιο Κύπελλο και αφετέρου να προσελκύσει και του χρόνου το ενδιαφέρον των Καταλανών.

Ο ίδιος ανέφερε πως παραμένει πιστός στην ομάδα και συνεχίζει να σέβεται τον σύλλογο της Λίβερπουλ και τους οπαδούς.

Η FSG δεν είχε σκοπό να πουλήσει το μεγάλο αστέρι της ομάδας και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, όταν και το τέλος της μεταγραφικής περιόδου ζύγωνε όλο και περισσότερο, αρνούμενη συνολικά 3 προτάσεις της Μπαρτσελόνα για τον παίκτη.

Ο 25χρονος ήταν απών στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν και επέστρεψε στην αγωνιστική δράση για λογαριασμό της Βραζιλίας στα παιχνίδια των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Την επιστροφή του με τα κόκκινα την έκανε ως αλλαγή στο ματς απέναντι στην Σεβίλλη για το Τσάμπιονς Λιγκ και ως βασικός στην ισοπαλία απέναντι στην Μπέρνλι το περασμένο Σάββατο.

Στις δηλώσεις του στο ESPN Brasil δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του να συνεχίσει στο Καμπ Νου, αλλά ανέφερε πως παραμένει ιδιαίτερη τιμή το να αγωνίζεται στη Λίβερπουλ.

"Αυτό που συνέβη είναι πως δέχθηκα μια προσφορά και κάποιες φορές στη ζωή ενδιαφέρεσαι και κάποιες όχι. Στην περίπτωσή μου, και όπως όλοι ξέρουν, ενδιαφερόμουν τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου."

"Ήταν ένας δύσκολος μήνας για μένα, αλλά τώρα όλα τελείωσαν και πρέπει να συγκεντρωθώ στο να έχω μια καλή σεζόν, να βοηθήσω την ομάδα μου σκεπτόμενος μόνο αυτήν και την Εθνική μου."

"Πάντα σεβόμουν την Λίβερπουλ, τους οπαδούς, τους παίκτες και τη διοίκηση. Είναι ιδιαίτερη τιμή να δέχεσαι μια προσφορά από μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι και το να βρίσκεσαι εδώ. Η Λίβερπουλ είναι μεγάλη ομάδα."


Πηγή: Liverpool Echo, ESPN Brasil
Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.