Match Preview: Liverpool v Burnley


Μετά από δύο σερί ματς χωρίς νίκη, η Liverpool θέλει να επιστρέψει στα τρίποντα και το επερχόμενο παιχνίδι με την Burnley φαντάζει μονόδρομος για τη νίκη που θα δώσει ώθηση ενόψει συνέχειας.

Η ομάδα του Jurgen Klopp θέλει να αφήσει πίσω της τα δύο αποτυχημένα αποτελέσματα που προηγήθηκαν και να κοιτάξει με αισιοδοξία το μέλλον, το οποίο θα είναι γεμάτο αναμετρήσεις και αναμένεται ένας καυτό 15ημερο, πριν την διακοπή για τις Εθνικές ομάδες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ Liverpool v Burnley:

Πρωτάθλημα: Premier League
Έδρα: Anfield Road
Ημερομηνία: 16/09/2017 (Σάββατο)
Ώρα έναρξης: 17:00 (ώρα Ελλάδας)
Διαιτητής: Roger East
Ο αγώνας μεταδίδεται τηλεοπτικά από το CosmoteSport1HD.


ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:
Έχοντας την υπεροχή για σχεδόν ολόκληρο το διάστημα του αγώνα, η Liverpool κατάφερε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να μην κερδίσει την Sevilla για την πρώτη αγωνιστική του UEFA Champions League την Τετάρτη, σε ένα παιχνίδι που έγραψε 26 τελικές, έναντι 7 των αντιπάλων, οι οποίες μόνο οι 2 (!!) ήταν εντός εστίας!
Η άμυνα ήταν για ακόμα μια φορά η αχείλλειος πτέρνα, ο Dejan Lovren έκανε μια ακόμα εμφάνιση από αυτές που μας έχει συνηθίσει και η Liverpool πέταξε έτσι άδοξα δύο πόντους.

Για τον αγώνα με την Burnley, o Jurgen Klopp έχει την σημαντική απουσία του Sadio Mane λόγω της κόκκινης κάρτας που δέχθηκε στο ματς με την Manchester City (ποινή τριών αγώνων) και ο Γερμανός τεχνικός καλείται για πρώτη φορά φέτος να κάνει τα πλάνα του χωρίς τον εξαιρετικό μέχρι στιγμής Σενεγαλέζο.
Πέραν την απουσία του Mane, δεν υπάρχει κάποια άλλη στο απουσιολόγιο της ομάδας, εκτός βεβαίως από τους μακροχρόνιους τραυματίες Adam Lallana & Nathaniel Clyne.

Στην αναμέτρηση με την Sevilla το βράδυ της Τετάρτης, πραγματοποίησε την επιστροφή του στην ομάδα ο Philippe Coutinho, ο οποίος αναμένεται στη βασική ενδεκάδα, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε βασικό για πρώτη φορά με την φανέλα της Liverpool τον Oxlade-Chamberlain.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ:
Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε όσα είπε ο Jurgen Klopp στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ενόψει του αγώνα.

Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:
Μια ακόμα σεζόν με τον Sean Dyche στο τιμόνι της, η Burnley ξεκίνησε και φέτος με μοναδικό στόχο την παραμονή της στην κατηγορία και όσο γίνεται γρηγορότερα.
Μια ομάδα αρκετά δουλεμένη και επικίνδυνη, που ωστόσο έχει μεγάλο αγκάθι την εκτός έδρας συγκομιδή, έχοντας όμως μια εξαιρετική έδρα η οποία πέρυσι της εξασφάλισε την παραμονή της.
Προέρχεται από νίκη στο πρωτάθλημα με 1-0 κόντρα στην Crystal Palace, τόσο δύσκολα όπως δείχνει και το τελικό σκορ, με τους Clarets να μην εντυπωσιάζουν σε κανένα σημείο του αγώνα και την τελευταία και χωρίς γκολ Palace να φτάνει πολλές φορές μια ανάσα από το τέρμα, κάτι που ωστόσο δεν επέτρεψε η...ατυχία των Eagles και η...τύχη των Clarets.

Στη φετινή σεζόν ξεκίνησε εκκωφαντικά, παίρνοντας τρομερό διπλό την πρώτη αγωνιστική με 2-3 μέσα στο Stamford Bridge επί της Chelsea, σε μια αναμέτρηση που προηγήθηκε με 0-3 στο ημίχρονο!
Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη της πρώτη αγωνιστικής, καθώς γνώρισε εντός έδρας ήττα με 0-1 κόντρα στην West Bromwich, για να πάρει στην 3η αγωνιστική έναν σπουδαίο βαθμό στο Wembley με 1-1 κόντρα στην Tottenham, σημειώνοντας τέρμα στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης!

Την μεγαλύτερη της φετινή μεταγραφή, αποτέλεσε ο επιθετικός της Leeds, Chris Wood και ήδη έχει αγαπηθεί από τον κόσμο της ομάδας, έχοντας πετύχει δύο τέρματα σε ισάριθμα ματς που έχει αγωνιστεί (Tottenham & Crystal Palace).

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:
Με μια τεράστια απουσία θα ταξιδέψει στο Liverpool η Burnley, καθώς στον αγώνα με την Palace τραυματίστηκε ο βασικότατος τερματοφύλακας της Tom Heaton, με αποτέλεσμα να μείνει για αρκετό διάστημα εκτός δράσης και να μην υπολογίζεται από τον Sean Dyche, με τον Nick Pope να παίρνει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια.

Δεν υπολογίζεται επίσης ο μακροχρόνιος τραυματίας Marney, όπως και ο νεοφερμένος από την Huddersfield, Wells, λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο.
Αντιθέτως, επιστρέφει κανονικά στις υπηρεσίες του 46χρονου τεχνικού ο Ιρλανδός, Jeff Hendrick.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ:
Chris Wood (15εκ. από Leeds), Jack Cork (8εκ. από Swansea), Nahki Wells (5εκ. από Huddersfield), Jonathan Walters (2εκ. από Stoke), Phil Bardsley (1εκ. από Stoke), Charlie Taylor (ελεύθερος από Leeds).

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ:
Michael Keane (25εκ. στην Everton), Andre Gray (18εκ. στην Watford), Tendayi Darikwa (1εκ. στην Nottingham Forest), George Boyd (ελεύθερος στην Sheffield Wendesday), Joey Barton (λόγω τιμωρίας).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ:
Μια αρκετά δύσκολη νίκη πήρε η Liverpool την τελευταία φορά που ήρθε αντιμέτωπη με την Burnley, επικρατώντας με 2-1 τον Μάρτιο, σε ένα ματς που οι Reds έκαναν μια εξαιρετικά κακή εμφάνιση.

Οι Clarets προηγήθηκαν νωρίς στο σκορ, μόλις στο 7' με γκολ του Barnes παγώνοντας το Anfield, για να έρθει στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Wijnaldum και να ισοφαρίσει σε 1-1.
Τη νίκη στους Reds, χάρισε με γκολάρα στο 61' ο Emre Can.
Στο ματς του πρώτου γύρου της περσινής σεζόν, η Burnley επικράτησε με 2-0 στην έδρα της.

ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:
Συνολικά 116 φορές έχουν τεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, με τους αγώνες κυρίως να διεξάγονται στο μακρινό παρελθόν, καθώς η Burnley απουσίαζε για αρκετά χρόνια από την Premier League.
H Liverpool στη συνολική προιστορία μετράει 52 νίκες, η Burnley έχει 37, ενώ 27 αναμετρήσεις έχουν λήξει ισόπαλες.
Μόλις έξι φορές έχουν τεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες από το 2009 και μετά, με την Liverpool να έχει πέντε νίκες, έναντι μιας των Clarets, με το μεγαλύτερο μέρος των νικών για τους φιλοξενούμενους να είναι πριν το...1950!
Οι μεγαλύτερες νίκες των Reds ήρθαν το 1942 και το 1928 με 9-2 και 8-0 αντίστοιχα, η μεγαλύτερη ήττα το 1919 με 5-3, ενώ στην πιο πρόσφατη παράδοση, η Liverpool το 2009 και το 2010 επικράτησε με 4-0 και 0-4 αντίστοιχα.

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:
LIVERPOOL:
8η θέση / 7 βαθμοί / 2 νίκες / 1 ισοπαλία / 1 ήττα / 8-8 τέρματα
Watford v Liverpool 3-3 (Okaka, Doucoure, Britos / Mane, Firmino, Salah)
Liverpool v Crystal Palace 1-0 (Mane)
Liverpool v Arsenal 4-0 (Firmino, Mane, Salah, Sturridge)
Man.City v Liverpool 5-0 (Aguero, G.Jesus 2, Sane 2)

BURNLEY:
7η θέση / 7 βαθμοί / 2 νίκες / 1 ισοπαλία / 1 ήττα / 5-4 τέρματα
Chelsea v Burnley 2-3 (Morata, D.Luiz / Vokes 2, Ward)
Burnley v West Bromwich 0-1 (Robson-Kanu)
Tottenham v Burnley 1-1 (Alli / Wood)
Burnley v Crystal Palace 1-0 (Wood)

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:
Η Liverpool κέρδισε τα πέντε από τα έξι τελευταία ματς κόντρα στην Burnley, παίρνοντας τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς στο Anfield.

Εάν η Liverpool δεν ηττηθεί, θα γίνει μόλις η τέταρτη ομάδα στην ιστορία της Premier League που θα συγκεντρώσει 1.000 βαθμούς στην έδρα της!
Αυτή τη στιγμή μετράει 999 πόντους σε 483 παιχνίδια, έχοντας 293 νίκες, 120 ισοπαλίες και 70 ήττες.


Μόνο η Chelsea μετράει τη φετινή σεζόν περισσότερα λεπτά που βρίσκεται μπροστά στο σκορ από την Burnley (153 έναντι 172 των Λονδρέζων).

Ο επιθετικός της Burnley, Jonathan Walters, έχει σκοράρει επτά φορές κόντρα στην Liverpool στην Premier League, τα περισσότερα που έχει πετύχει απέναντι σε οποιοδήποτε σύλλογο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ PREMIER LEAGUE:

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:
Ένα μίνι ροτέισον ενδέχεται να ετοιμάσει ο Jurgen Klopp, με προσεκτικές αλλαγές που θα οδηγήσουν την ομάδα στους τρεις βαθμούς.
Ο Mignolet θα επιστρέψει σίγουρα κάτω από τα δοκάρια, καθώς ο Βέλγος θα αγωνίζεται στην Premier League και ο Karius στο Champions League.
Στην άμυνα, αριστερά ίσως παίξει ο Robertson για να πάρει ανάσες ο Moreno και δεξιά ο Alexander-Arnold, ενώ στα στόπερ θα παρουσιάσει μεγάλο ενδιαφέρον εάν ο Klopp επιμείνει στον Lovren ή θα τον αλλάξει με έναν εκ των Klavan & Gomez, αντιθέτως σίγουρος θεωρείται ο Matip.

Στο κέντρο, βασικός αναμένεται για ακόμα ένα ματς ο αρχηγός Henderson, όμως το ίδιο δεν φαίνεται πως θα συμβεί με έναν εκ των Wijnaldum & Can, με τον Klopp να θέλει να ξεκουράσει τον έναν από τους δύο ποδοσφαιριστές (δεν αποκλείεται και τους δύο), με τον Oxlade-Chamberlain να παίρνει θέση στο βασικό σχήμα.
Θέση διεκδικεί και ο James Milner.

Στην επίθεση, βασικός θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Salah, ίσως ξεκουραστεί ο Firmino και να παίξει ο Sturridge, ενώ για πρώτη φορά φέτος θα πάρει φανέλα βασικού ο Coutinho, αντικαθιστώντας τον Mane.

LIVERPOOL (4-4-3): Mignolet - Alexander-Arnold, Matip, Lovren (Klavan/Gomez), Robertson - Henderson, Chamberlain, Can (Milner) - Salah, Firmino (Sturridge), Coutinho.

BURNLEY (4-4-2): Pope - Lowton, Tarkowski, Mee, Ward - Gudmundsson, Cork, Defour, Brady - Wood, Vokes (Walters/Barnes).

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.