Αποκλειστικό: Το LF.GR στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Thessaloniki Branch

Διαβάστε αναλυτικά τα θέματα που συζητήθηκαν και τις πληροφορίες που αποκάλυψε το Δ.Σ του συνδέσμου της Θεσσαλονίκης στα μέλη του, κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση του club.

Ρεπορτάζ: Νίκος Γιαμπολδάκης 
Σε ιδιαίτερα ζεστό και οικογενειακό κλίμα πραγματοποιήθηκε η φετινή Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Υποστηρικτών της Liverpool στη Θεσσαλονίκη, στα γραφεία του club, επί της οδού Βεροίας 4 στα Άνω Λαδάδικα. Η προσέλευση των μελών, που ξεκίνησε από τις 12, ήταν εξαιρετικά ικανοποιητική, γεγονός που δίνει μεγάλη σημασία στην ενημέρωση που πραγματοποίησε το ΔΣ. Περί τη 13:00, λοιπόν, φιλαράκια με μπύρες και καφέδες κάθισαν να συζητήσουν και να πάρουν θέση στα τεκταινόμενα του συνδέσμου τους.


Απολογισμός προηγούμενης σεζόν

Τη συζήτηση επί της ημερήσιας διάταξης διηύθυνε ο πρόεδρος, Στράτος Σάκκιας, πλαισιωμένος από τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων, Χρήστο Παπαδόπουλο, και εν αρχή τέθηκε ο απολογισμός της προηγούμενης σεζόν. Σύμφωνα με τον κ.Σάκκια "κάθε ανησυχία για την πορεία του συνδέσμου μετά τη μετακόμιση του στο κέντρο της πόλης από τη Σταυρούπολη όπου βρισκόταν προηγουμένως, "απαλείφθηκε" τον πρώτο μήνα λειτουργίας του και το οικονομικό άνοιγμα για την κατασκευή και τη μετακόμιση έχει σχεδόν κλείσει". Το κοντέρ των εγγραφών μελών σταμάτησε στις 233, με τις 70 περίπου εξ αυτών να προέρχονται από ανήλικα πρόσωπα, ενώ μέχρι και την ώρα της συνέλευσης, χωρίς δηλαδή να υπολογίζονται οι σημερινές εγγραφές, ο σύνδεσμος κατέγραφε στους κόλπους του 165 μέλη που είτε εγγράφηκαν φέτος είτε ανανέωσαν τη συνδρομή τους. 

Ο πρόεδρος τόνισε πόσο σημαντικό είναι που μέσα από το σύνδεσμο, πολλοί άνθρωποι έχουν δημιουργήσει παρέες και φιλίες, ενώ ο κ.Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην προσέλευση φιλάθλων στους αγώνες που αγγίζει κατά μ.ο τα 70 άτομα, πολλά εκ των οποίων ανήκουν στις ηλικίες 15-21! Χαρακτηριστικά σημείωσε πως "η μικρότερη προσέλευση ατόμων έγινε τον περυσινό Αύγουστο σε παιχνίδι κυπέλλου με την Burton, όπου ήρθαν 30 άτομα!".


Facebook Group

Ακολούθως, τέθηκε προς συζήτηση το πολύ σοβαρό θέμα που έχει προκύψει με το group που διαχειρίζεται ο σύνδεσμος της Θεσσαλονίκης στο Facebook (και μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ), σχετικά με τη σύγχυση και τη διαχείριση του. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος, τον τελευταίο μήνα έχουν κοινοποιηθεί περισσότερα από 1.000 posts και έχουν γραφεί περί τα 13.000 σχόλια, αριθμοί που καθιστούν αδύνατο τον έλεγχο επ' αυτών από τους διαχειριστές. Από πλευράς του ΔΣ τονίστηκε η ανάγκη για σεβασμό απόψεων και προσωπικοτήτων ενώ έγιναν και υπαινιγμοί αναφορικά με την σκόπιμη πρόκληση σύγχυσης εντός του group από fake profiles...εχθρών του συνδέσμου που επιθυμούν να τον βλάψουν.

Υπό τις συνθήκες αυτές, ανακοινώθηκε η δημιουργία νέου group, αποκλειστικά για τα μέλη του συνδέσμου, γεγονός που θα κρατά συγκεντρωμένους, ενημερωμένους και ενωμένους όσους ασχολούνται σε πρώτο χέρι με το σύνδεσμο της Θεσσαλονίκης ως οργανισμό. Φυσικά το ήδη υπάρχον group παραμένει σε λειτουργία και οι άνθρωποι του ΔΣ, για άλλη μια φορά, υπογράμμισαν πως σε καμία περίπτωση όσα ανεβαίνουν και γράφονται καθημερινά εκεί δεν εκπροσωπούν τον ίδιο τον σύνδεσμο και δεν υιοθετούνται από αυτόν. 



Εισιτήρια

Συζήτηση ρουτίνας ακολούθησε για τα εισιτήρια, όπου τονίστηκε η σημασία της έγκαιρης αίτησης κάθε ενδιαφερομένου ώστε να εξασφαλίζεται από το σύνδεσμο το μαγικό χαρτάκι. Πιο συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι να ταξιδέψουν είτε στο Anfield είτε σε κάποιο εκτός έδρας παιχνίδι, θα πρέπει να ενημερώσουν με e-mail τον Σύνδεσμο αμέσως μετά τις ανακοινώσεις της ομάδας και του branch αναφορικά με τις ημερομηνίες των αγώνων και τα εισιτήρια, ειδάλλως το έργο του ΔΣ ως προς την εξυπηρέτηση των μελών του δυσχεραίνεται. Ακόμα, έγινε υπενθύμιση πως η ανακοίνωση για τα εισιτήρια του δευτέρου γύρου αναμένεται στα μέσα Οκτώβρη ή στις αρχές του Νοεμβρίου.

Όσον αφορά στα εισιτήρια κυπέλλου και Champions League, υπογραμμίστηκε πως το καθεστώς είναι διαφορετικό, αφού κανένας σύνδεσμος δεν δικαιούται εισιτήρια, και η παροχή των βασίζεται στο επίσημο membership των φιλάθλων. Ο κ. Σάκκιας ενημέρωσε πως στα εντός έδρας παιχνίδια του Champions League, ο σύνδεσμος εξασφαλίζει 6 εισιτήρια, στη Μόσχα είχε 4, και το παιχνίδι με τη Maribor θα παρακολουθήσουν 2 μέλη, ενώ υπήρχε δυνατότητα εξασφάλισης έως 6 εισιτηρίων. Αναφορικά με το παιχνίδι στη Σεβίλλη, θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση τρεις εβδομάδες πριν το παιχνίδι.

Τέλος, το ΔΣ εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του προς όσους επιστρέφουν από το Anfield με παράπονα για τη θέση τους στο γήπεδο, εξηγώντας πως οι καλές θέσεις καλύπτονται από τα εισιτήρια διαρκείας και πως είναι αδιανόητο κάποιος να επιστρέφει από το Anfield έχοντας παράπονο για τη θέση του.


Εύρυθμη λειτουργία του συνδέσμου

Προχωρώντας στα εν οίκω κατά κυριολεξία, υπογραμμίστηκε από τον κ. Παπαδόπουλο πως ο σύνδεσμος ανοίγει τακτικά τις ημέρες του αγώνα, ενώ σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση (πχ. αγώνας της εθνικής Ελλάδος ή συγκέντρωση για προβολή ενός ιστορικού αγώνα της ομάδας) θα ανοίγει κατόπιν ανακοίνωσης. 

Όσον αφορά τον καθαρισμό, αυτός θα πρέπει να γίνεται υπεύθυνα και με τη βοήθεια όλων στο τέλος των αγώνων, με την απομάκρυνση σκουπιδιών, μπουκαλιών, καθαρισμό τασακίων και μπαρ. Επιπλέον, έγινε νύξη προς όλους για υποτυπώδη έστω κατανάλωση (εξάλλου οι τιμές των ροφημάτων είναι πολύ οικονομικές) ώστε να υποστηρίζεται ο σύνδεσμος και από άλλες πηγές, πλην των ετησίων συνδρομών που αποτελούν την κύρια.


Προϊόντα

Όσον αφορά στην προμήθεια προϊόντων, το ΔΣ υπενθύμισε πως ο σύνδεσμος εκθέτει συνεχώς προς αγορά προϊόντα δικά του (πχ t-shirts, καπέλα) καθώς και άλλα που προμηθεύεται από την επίσημη μπουτίκ της ομάδας, και τα οποία πωλεί σε τιμή κόστους.  Όσοι, ακόμα, επιθυμούν να παραγγείλουν κάτι συγκεκριμένο από το official store, μπορούν να έρθουν σε συνεννόηση με το σύνδεσμο και να κανονίσουν μέσω αυτού μια προπληρωμένη παραγγελία.


Ομάδα 5Χ5

Για ακόμη μια χρονιά, ο σύνδεσμος της Θεσσαλονίκης παίρνει μέρος στο Fan Clubs League Thessaloniki, συμπληρώνοντας φέτος για πρώτη φορά το maximum αριθμό του ρόστερ, τουτέστιν 25 άτομα. Έχοντας δώσει μέχρι στιγμής 3 αναμετρήσεις, βρίσκεται στη 2η θέση, με δύο νίκες κόντρα σε Bayern και Inter και μία ήττα από την Manchester στην πρεμιέρα. 

Μελλοντικά πλάνα

Τελευταίο θέμα στην ημερήσια διάταξη αποτέλεσαν τα μελλοντικά πλάνα του ΔΣ, αρχής γενομένης από τη διόρθωση της ποιότητας του ήχου, μιας και το ηχοσύστημα παρουσίασε ένα μικρό πρόβλημα. "Όταν κλείσει οριστικά το οικονομικό άνοιγμα που έχει γίνει (μάλλον το καλοκαίρι δηλαδή), τότε θα ξεκινήσουμε να κοιτάμε και το υπόγειο, όπου θα μπει σίγουρα ένα μπιλιάρδο και ένα τραπέζι ping pong", ανέφερε ο πρόεδρος Στράτος Σάκκιας. Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό, πως ο χώρος του νέου συνδέσμου φιλοξενεί υπόγειο, αποθήκη μεγάλων διαστάσεων καθώς και δεύτερο εσωτερικό όροφο με σαλόνι και αποθήκη-μπουτίκ προϊόντων. 

Τέλος, συζητήθηκε η σκέψη για αγορά ενός μηχανήματος έκδοσης καρτών-μελών, κάτι που δεδομένων των εξόδων, ώθησε αρκετά μέλη να προτείνουν άλλες λύσεις.

Charter

Το εντυπωσιακό σημείο της συνέλευσης προέκυψε στο τέλος της, όταν σε απάντηση μιας ερώτησης μέλους, το ΔΣ αποκάλυψε τη μακροπρόθεσμη σκέψη του να ναυλώσει ιδιωτικό charter και να οργανώσει εκδρομή πλειόνων των 100 μελών του στο Liverpool!



*Για εγγραφές, ανανεώσεις ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετικά με το σύνδεσμο της Θεσσαλονίκης, επισκεφτείτε το lfc.gr

Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.