Φάκελος Champions League: Μάριμπορ.



Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος


Νίκη αναζητείται ακόμη για την Λίβερπουλ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά από 2 ισοπαλίες με Σεβίλλη και Σπαρτάκ Μόσχας, οι Ρεντς βρίσκουν στον δρόμο τους την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, Μάριμπορ.

Η πρωταθλήτρια Σλοβενίας κατάφερε να βρεθεί στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και αποτελεί χωρίς αμφιβολία έναν αντίπαλο που δεν αποτελεί φόβητρο.

Στις πρώτες δυο αγωνιστικές αντιμετώπισε Σπαρτάκ Μόσχας και Σεβίλλη. Στην Σλοβενία κατάφερε να αποσπάσει την ισοπαλία από τους Ρώσους (1-1), ωστόσο στην επίσκεψή της στο Σάντσες Πιθκουάν ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από τους Σεβιγιάνους (3-0).

Είναι η πρώτη φορά που οι δυο ομάδες έρχονται αντιμέτωπες στην ιστορία τους.

ΠΕΡΣΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ

Στο πρωτάθλημα Σλοβενίας κατέκτησε περπατώντας τον τίτλο, καθώς σε 36 συνολικά παιχνίδια μάζεψε 73 βαθμούς, 13 βαθμούς περισσότερους από την δεύτερη Γκόριτσα.

Επέστρεψε στις κατακτήσεις του τίτλου μετά από απουσία ενός έτους, καθώς τη σεζόν 2015-16 είχε χάσει το πρωτάθλημα από την Ολύμπια Λουμπλιάνας. Συνολικά, από την σεζόν 2008-09 μέχρι και πέρσι έχει κατακτήσει 6 φορές το πρωτάθλημα και το έχει χάσει μόλις 2, μια πρόπερσι και μια τη σεζόν 2009-10 από την Κόπερ. Και τις δυο φορές που έχασε το πρωτάθλημα βγήκε στη δεύτερη θέση.

Είναι αναμφίβολα η πιο δυνατή ομάδα στη χώρα της τα τελευταία χρόνια. Πέρσι σε 36 παιχνίδια πέτυχε 63 τέρματα έναντι 30, με συνολικά 21 νίκες (10 ισοπαλίες, 5 ήττες).

Στην έδρα της έχασε μόνο 2 ματς και κέρδισε συνολικά 14 από τα 18. Δέχθηκε μόλις 9 γκολ και πέτυχε 33.

Στο θεσμό του Κυπέλλου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε με συνολικό σκορ 3-2 από την Ολύμπια Λιουμπλιάνας.

Τέλος, οι ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις πέρσι σταμάτησαν στις 25 Αυγούστου, όταν στα προκριματικά για το Γιουρόπα Λιγκ αποκλείστηκε από την Γκαμπάλα με συνολικό σκορ 3-2.


ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Αρκετοί ήρθαν, αρκετοί έφυγαν. Άλλοι βασικοί, άλλοι όχι. Μεγαλύτερες απώλειες ο βασικός κεντρικός αμυντικός Ροντρίγκο Ντεφέντι που πήγε ελεύθερος στην πορτογαλική Τσάβες και ο επίσης βασικός φορ Μιλοβόγιε Νοβάκοβιτς που κρέμασε τα παπούτσια του στα 38 του.

Παρελθόν αποτελέσαν επίσης ο ακραίος μέσος Σιντγιάχου Σάλαλιτς για την Μακάμπι Χάιφα, ο κεντρικός αμυντικός Νταμιάν Βουκλίσεβιτς και ο δεξιός μπακ Ρόμπερτ Πούσαβερ για την Ρούνταρ Βελένιε της Σλοβενίας. Επιπλέον, παραχώρησε δανεικούς και αρκετούς νέους παίκτες. Απέκτησε ακόμη τον δεξιό μπακ Μάρτιν Μίλετς από την Σταντάρ Λιέγης.

Οι κυριότερες προσθήκες ήταν ο σέντερ φορ Γιασμίν Μεσάνοβιτς, ο αριστερός μπακ Λίορ Ίνμπρουμ ως δανεικός από την Γάνδη, ο κεντρικός αμυντικός Ζαν-Κλοντ Μπιλόνγκ που προορίζεται για βασικός, ενώ προωθήθηκαν και αρκετοί παίκτες από την μικρή ομάδα.


ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΔΩ

Ξεκίνησε την πορεία της από τα προημιτελικά των προκριματικών, αποκλείοντας δύσκολα την Ζρινιέσκι από την Βοσνία με συνολικό σκορ 3-2.

Στην συνέχεια συνάντησε την ισλανδική Χαφναφιόρντουρ και με δυο νίκες 1-0 και 0-1 προκρίθηκε στα τελικά των προκριματικών.

Τελευταίο εμπόδιο για το θαύμα η Χάποελ Μπερ Σεβά. Στο πρώτο ματς ηττάται με 2-1 στο Ισραήλ, αλλά στην έδρα της επικρατεί με 1-0 και προκρίνεται στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.


ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΙ

Ο προπονητής Ντάρκο Μίλανιτς επιλέγει συνήθως δυο συστήματα. Το 4-4-2 και το 4-2-3-1. Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιήσει και τις δυο φορές το δεύτερο.

Κάτω από τα δοκάρια δεσπόζει ο έμπειρος Χαντάνοβιτς. Στο δεξί άκρο επιλέγεται ο νεοφερμένος Μίλετς και στο αριστερό ο Βίλερ. Στο κέντρο της άμυνας οι Μπιλόνγκ και Ράισεβιτς.

Στο κέντρο μπροστά από την άμυνα οι Βρχόβετς και Κάμπχα. Στα άκρα η σίγουρη επιλογή είναι ο Μποχάρ, που αποτελεί και έναν από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες της, καθώς και τον μοναδικό σκόρερ της στη διοργάνωση μέχρι τώρα.

Στο άλλο άκρο το πιθανότερο είναι να δούμε τον Πίχλερ και ανάμεσά τους ως δεκάρι ο Αχμέντι. Μοναδικός προωθημένος αναμένεται να είναι ο Βραζιλιάνος Ταβάρες, ενώ πιθανότητες συμμετοχής έχει και ο Ζάχοβιτς που αποτελεί ίσως το σπουδαιότερο ταλέντο της ομάδας και γύρισε πρόσφατα από τραυματισμό.



ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Είναι προφανές πως οτιδήποτε άλλο πέραν της νίκης θα είναι αποτυχία για την Λίβερπουλ απέναντι σε μια αντίπαλο αρκετά χαμηλότερου επιπέδου και χωρίς παραστάσεις σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ας ελπίσουμε για επιστροφή στις νίκες απόψε...
Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.