Αριθμοί: Πόσο εμφανής είναι η απουσία του Adam Lallana?

Γράφει ο Θοδωρής Σπανός:



Έχουμε γράψει γνώμες, διαβάσαμε άρθρα, απόψεις παλαίμαχων, δημοσιογράφων και όλοι υποστηρίζουν το ίδιο πράγμα: Ο Adam Lallana θα είναι η "μεταγραφή" που θα δώσει στη Liverpool την ώθηση που χρειάζεται. 

Εμείς πήραμε τα μπλοκάκια μας, μελετήσαμε τους περσινούς αριθμούς του Adam και τους συγκρίνουμε με τον αντικαταστάτη του στο 4-3-3, τον μοναδικό ίσως στο ρόστερ που έχει κάποια παρεμφερή στοιχεία με τον Lallana, τον Gini Wijnaldum.

Για αρχή να πούμε πως το δείγμα λεπτών είναι αρκετά ικανοποιητικό, καθώς βρισκόμαστε ήδη κοντά στο 1/3 των παιχνιδιών της Premier League.

Πρώτο και κύριο στατιστικό είναι οι πάσες. Ο Lallana είχε κατηγορηθεί από πολλούς (μάλλον θα ήταν οι ίδιοι που έλεγαν πως ο Salah μόνο τρέχει) ότι δεν επηρεάζει αρκετά το παιχνίδι, ότι αρκετές φορές είναι αυτό που οι Άγγλοι λένε "passenger". Ανά 90 λεπτά λοιπόν, ο Adam Lallana έκανε πέρσι 14 πάσες περισσότερες απ'ότι κάνει φέτος ο Gini, το παιχνίδι περνάει δηλαδή πολύ περισσότερο από τα πόδια του απ'ότι του Ολλανδού και με αυτόν τον τρόπο ίσως δώσει περισσότερες ελευθερίες στον μικρό μας μάγο.



Από την άλλη, ο Adam Lallana πραγματοποιούσε πέρσι περίπου 0.7 πάσες-κλειδιά ανά παιχνίδι περισσότερες από τον Ολλανδό, δημιουργεί σχεδόν μία ευκαιρία παραπάνω και όλα αυτά μεταφράζονται σε 1 ασσίστ ανά 3 90λεπτα σε αντίθεση με τη 1 ασσίστ ανά 10 90λεπτα του Wijnaldum.

Επίσης, ο Άγγλος διεθνής είναι κατά το ίδιο ποσοστό πιο παραγωγικός μπροστά από το τέρμα. Και ο Lallana πέρσι αλλά και ο Wijnaldum φέτος, είχαν από 2 σουτ ανά 90 λεπτά, με τον Lallana όμως να σκοράρει και πάλι 1 φορά ανά 3 90λεπτα σε αντίθεση με τον Wijnaldum που σκοράρει 1 φορά ανά 10 90λεπτα.

Τέλος, ο Lallana έχει την πρωτιά και στον αμυντικό τομέα, καθώς έχει περίπου 1.5 κερδισμένο τάκλιν ανά 90 λεπτά. Στον αντίποδα ο Gini έχει το τραγικό ποσοστό του 0.2..



Αφήνουμε φυσικά χώρια την ανεκτίμητη συμβολή του Adam Lallana στο pressing, καθώς πάντα ήταν αυτός που θα το έκανε trigger, αλλά και αυτός που κάνει τις κάθετες κινήσεις στους χώρους που ανοίγει ο Bobby. Είναι ίσως ο πολυτιμότερος παίχτης της Liverpool στο σύστημα του Jurgen Klopp.

Περιμένουμε λοιπόν με ανοιχτές αγκάλες τον Adam Lallana να επιστρέψει στα γήπεδα, κάτι το οποίο συνεχώς αναβάλλεται (αν και έπαιξε ένα 5λεπτο κόντρα στην Chelsea). Για περισσότερα νέα, μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα μας!
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.