Gerrard: ''Ενθουσιασμένος για το παιχνίδι των Legends''

Ο Steven Gerrard μίλησε για τον ενθουσιασμό του να έχει την ευκαιρία να παίξει μαζί με τον Xabi Alonso και τον Dirk Kuyt για άλλη μια φορά όταν οι Liverpool Legends φιλοξενήσουν τους Legends της Bayern Munich στο Anfield τον επόμενο χρόνο.

Γράφει ο Χρήστος Τσακαλέρης...










Το παιχνίδι, που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, διοργανώνεται για να συγκεντρώσει κεφάλαια για το Liverpool FC Foundation και τα εισιτήρια κοστίζουν £ 20 για ενήλικες, £ 5 για juniors και £ 15 για άνω των 65 ετών.

Ο Gerrard, τώρα προπονητής της U18 των Reds, σκόραρε και έδωσε τρεις ασίστ στο τελευταίο παιχνίδι των Legends, το οποίο είδε τη Liverpool να κερδίζει τους ομόλογους της Real Madrid 4-3 στο Anfield τον Μάρτιο.

Οι Kuyt, Jamie Carragher, Luis Garcia, Robbie Fowler και Daniel Agger θα παίξουν επίσης εναντίον της Bayern, ενώ οι Γερμανοί γίγαντες θα μπορούν να απευθύνονται στις υπηρεσίες των Bixente Lizarazu, Martin Demichelis, Owen Hargreaves και Giovane Elber, μεταξύ άλλων.

Ο Alonso, εν τω μεταξύ, θα παίξει και για τις δύο ομάδες.

Δείτε τι είχε να πει ο Gerrard στο Liverpoolfc.com:

Steven, πόσο ανυπομονείς να παίξεις μπροστά στο Kop ξανά?

Δεν μπορώ να περιμένω. Κάθε φορά που μου έρχεται η πρόσκληση, δεν καταλαβαίνω γιατί μου στέλνουν μία, γιατί το να κληθείς να παίξεις μπροστά σε ολόκληρο το πλήθος του Anfield, το Kop και να βάλεις σε αυτό την κόκκινη φανέλα είναι πάντα μια απίστευτη εμπειρία. Είναι μια εμπειρία που μου λείπει πάρα πολύ για να πάρω την ευκαιρία να το κάνω με πολλούς φίλους, πρώην συμπαίκτες και ήρωες που είχα καθώς μεγάλωνα, και φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να την απορρίψω αυτήν την ευκαιρία.

Η Bayern Munich στο Anfield, είναι ένα παιχνίδι που σίγουρα σου ανοίγει την όρεξη...

Λοιπόν, προσπαθούν να μας δοκιμάσουν έτσι δεν είναι? Την τελευταία φορά ήταν η ισχυρή Real Madrid και τώρα είναι η ισχυρή Bayern Munich, οπότε η δοκιμασία φαίνεται να γίνεται όλο και πιο σκληρή και σκληρή κάθε φορά. Αλλά θα είμαστε έτοιμοι και είμαστε σίγουροι ότι από την τελευταία μας εμφάνιση θα πάρουμε μια καλή νίκη, γι 'αυτό ανυπομονούμε πραγματικά.

Φυσικά, το παιχνίδι γίνεται για να μαζευτούν χρήματα για το LFC Foundation που κάνει εξαιρετική δουλειά εδώ στο Merseyside και παραπέρα...

Κάνει άριστη δουλειά και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλοι μας επιθυμούμε να λάβουμε μέρος και να τους δώσουμε πίσω για να τους βοηθήσουμε να αντλήσουν κεφάλαια. Ξέρουμε ότι τα ξοδεύουν σε πραγματικά ζωτικής σημασίας περιοχές τόσο τοπικά όσο και μακριά, γι 'αυτό είναι το κλειδί και το πιο σημαντικό πράγμα για την ημέρα. Ας ελπίσουμε ότι οι άνθρωποι θα βγουν για να μας υποστηρίξουν επίσης. Θα κάνουμε το κομμάτι μας στο γήπεδο και ελπίζουμε ότι θα πάρουμε τη φανταστική στήριξη όπως και με τη Real Madrid. Είμαι βέβαιος ότι θα είναι μια πραγματικά ξεχωριστή μέρα.

Πόσο ανυπομονείς να παίξεις ξανά με τον Xabi Alonso?

Αυτός είναι άλλος λόγος για τον οποίο δεν απορρίπτεις την πρόσκληση. Έχω ακούσει ότι θα μπορούσε να εμφανιστεί και ελπίζω ότι θα παίξει περισσότερα λεπτά για εμάς από αυτούς, αλλά να είμαι δίπλα του και πάλι θα είναι πολύ ιδιαίτερο. Είχα μερικά υπέροχα χρόνια δίπλα του και με έκανε καλύτερο παίκτη. Μερικά από τα πράγματα που έκανα για τη Liverpool ως No.8 και No.10 δεν θα μπορούσα να τα κάνω χωρίς τον Xabi, γιατί μου έδωσε το χρόνο και το χώρο στην μπάλα. Αυτό το έκανε. Ήταν ένας ειδικός στο να πασάρει κοντινά και μακριά και ήταν μια μεγάλη εμπειρία για να παίξω μαζί του, οπότε ελπίζουμε ότι δεν έτρωγε πάρα πολλά κέικ και αφήνοντας τον εαυτό του να πάει πάρα πολύ και είναι ακόμα τόσο καλός όσο ποτέ!











Θα στείλεις κάποιο μήνυμα στον Xabi για να σιγουρευτείς ότι θα παίξει περισσότερα με τη φανέλα της Liverpool από ότι με της Bayern εκείνη τη μέρα?

Ξέρει. Έχω συνταξιοδοτηθεί πολύ πιο πριν από αυτόν, έτσι ξέρει ότι θα κάνει το τρέξιμο μου! Θα έπρεπε να το συνηθίσει, επειδή το έκαναν όλοι όταν έπαιζα. Απλώς σημαίνει ότι θα πλησιάσω περισσότερο το στόχο, γιατί αν έρθει, θα παίξω πιο μπροστά, οπότε ελπίζω ότι θα πάρω μερικές περισσότερες πιθανότητες για γκολ λόγω της ικανότητας στις πάσες του Xabi.

Θα έχουμε επίσης ακόμη έναν ήρωα του Kop που θα επιστρέψει. Πόσο πολύ ανυπομονείς να δεις τον Dirk Kuyt, τον άνθρωπο των μεγάλων περιστάσεων, ξανά?

Σημείωσε πολύ σημαντικά γκολ και ήταν ένας πολύ ανιδιοτελής παίκτης. Έκανε πολύ βρώμικο έργο και έτρεχε για την ομάδα. Ο Dirk ήταν ένας συμπαίκτης που εκτίμησα περισσότερο από τους περισσότερους επειδή γνώριζες ότι σε κάθε προπόνηση και σε κάθε παιχνίδι θα έδινε πάντα το 110% και αυτός είναι ο Dirk. Αυτό το χαμόγελο, αυτός ο ενθουσιασμός, αυτός ο χαρακτήρας που έδειξε, είχε πολλά σπουδαία χρόνια εδώ. Είναι υπέροχο να τον έχεις πίσω και θα είναι ευπρόσδεκτος στην ομάδα με ανοιχτές αγκάλες. Τόσο ο Xabi όσο και ο Dirk, ανυπομονώ πραγματικά να τους δω και να ξοδέψω λίγο χρόνο μαζί τους.










Ποια είναι η αγαπημένη σου ανάμνηση παίζοντας με τον Dirk?

Υπάρχουν πάρα πολλές πραγματικά. Δεν νομίζω ότι θα του κάνατε κάποια χάρη επιλέγοντας μία. Νομίζω πως θυμάσαι ότι ο Dirk Kuyt είναι κάποιος που ανέβηκε σε σημαντικές στιγμές και ήταν πάντα στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή. Ποτέ δεν τον θυμάσαι πραγματικά για φανταστικά γκολ αλλά για σημαντικά. Για αυτό ακριβώς πρέπει να τον θυμάται τον Dirk ο κόσμος.

Την τελευταία φορά που οι Legends συγκεντρώθηκαν, επανέφερες τα χρόνια πίσω με μια ασταμάτητη ενέργεια μπροστά στο Kop απέναντι στη Real Madrid - πόσο ξεχωριστό ήταν να έχεις αυτό το συναίσθημα και πάλι?

Ήταν ωραίο να πετύχω γκολ και ήταν ωραίο να κερδίσουμε. Αυτά τα παιχνίδια είναι για το LFC Foundation και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα, αλλά όταν ξεκινά το παιχνίδι υπάρχει πίεση. Οι οπαδοί έρχονται για να μας δουν να παίζουμε. Πρέπει να διασκεδάσουμε, πρέπει να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και να κάνουμε ειδικά πράγματα ως ομάδα. Αλλά όλη την ημέρα, η εμπειρία του να είσαι γύρω από όλους τους παίκτες και να παίζω ξανά μπροστά στους οπαδούς είναι αυτό που θυμάμαι περισσότερο και ελπίζω ότι θα πάρω και πάλι μια παρόμοια εμπειρία.

Το να παρέχεις πάσες στους Ian Rush, John Aldridge, Robbie Fowler - δεν κουράζεσαι ποτέ για αυτό, έτσι δεν είναι...

Ποτέ δεν έχω κουραστεί από αυτό, αυτή είναι η δουλειά μου και αυτό είναι που έχω μεγαλώσει να μαθαίνω να κάνω και αυτό είναι να δίνω βοήθεια στους επιθετικούς. Όταν παίζεις με αυτά τα ονόματα που αναφέρατε, ήρωες, έρχεται με πίεση και πρέπει να τους δώσεις τις σφαίρες για να πυροβολήσουν.

Από τους Legends που έπαιξες την τελευταία φορά, ποιος σε εντυπωσίασε περισσότερο?

Ο Carra μας κρατά πάντα μαζί στο πίσω μέρος όπως πάντα. Έχει ακόμα αξιοπρεπή πόδια για την ομάδα. Ο Didi Hamann κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά και προσθέτοντας τους Xabi και Dirk γύρω από αυτό, την ενέργεια του Steve McManaman, υπάρχουν πολλά που έχουμε. Ο Michael [Owen] εμφανίστηκε με ένα τυπικό γκολ, ο Robbie έδειξε πράγματα και ήταν άτυχος να μην σκοράρει. Ο Jason McAteer έδωσε κάποια ποιότητα κάτω από τη δεξιά πλευρά, οπότε θυμάμαι πολλά από αυτό. Ο ανταγωνισμός για τα μέρη είναι μεγάλος τώρα, ακόμη και για να βρίσκεσαι στον πάγκο, οπότε θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως θα είναι η ομάδα.
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.