Η «μεταμόρφωση» του Alberto Moreno.

Η μέχρι τώρα πορεία του Alberto Moreno στη Liverpool είναι γεμάτη σκαμπανεβάσματα. Από τη μεταγφραφή του στο λιμάνι και τις μεγάλες προσδοκίες που δημιουργήθηκαν, στην περσινή ιδιαίτερα αρνητική σεζόν του κι από κει στις -μέχρι τώρα- καλές εμφανίσεις που τον έφεραν στην Εθνική Ισπανίας. Φέτος, όλα δείχνουν ότι είναι έτοιμος να κάνει την προσωπική υπέρβαση και να βοηθήσει την ομάδα. Διαβάστε τι δήλωσε ο παίκτης των «Reds». 


Γράφει ο Γιάννης Μοσχονάς 



Ο αριστερός μπακ ήρθε στο Anfield το 2014, έπειτα από μια γεμάτη χρονιά με τη φανέλα της Σεβίλλης, ως ένα από τα κορυφαία wonderkids του ισπανικού ποδοσφαίρου. Ο πολλά υποσχόμενος Ισπανός έδειξε από την αρχή πτυχές του ταλέντου. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που έχει δοκιμαστεί και ως αριστερός μέσος σε επίσημες αναμετρήσεις, καθώς στο δημιουργικό κομμάτι η συνεισφορά του είναι αδιαμφισβήτητη. Από την άλλη όμως, ήταν εξαρχής φανερό ότι "πάσχει" στον ανασταλτικό τομέα κι ότι χρειάζεται σοβαρή και μεθοδική δουλειά. 

Η χρονιά που μας πέρασε, ήταν μάλλον η χειρότερη για τον Alberto Moreno, καθώς αγωνίστηκε συνολικά 18 φορές (σ' όλες τις διοργανώσεις) με αθροιστικό χρόνο συμμετοχής μόλις 835 λεπτά. Τη θέση του στη βασική ενδεκάδα της ομάδας πήρε ο αριστερός μπακ  παίκτης- εργαλείο James Milner. Παρόλ' αυτά ο Moreno δε δέχτηκε να τα παρατήσει και προτίμησε να δουλέψει σκληρά και να μείνει στην ομάδα διεκδικώντας μια θέση στη βασική ενδεκάδα. Το αποτέλεσμα της επιλογής του φαίνεται, ως ώρας, να τον δικαιώνει!

Φέτος τα πράγματα φαίνεται εξελίσσονται πολύ καλύτερα για τον παίκτη καθώς ήδη έχει αγωνιστεί περισσότερα λεπτά. Βέβαια δεν είναι ο χρόνος συμμετοχής το μοναδικό κριτήριο καθώς ήδη ο Moreno έχει τρεις ασίστ, ενώ τη σεζόν 2016/17 μόλις... μία. Ο Ισπανός έχει εξελίξει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο παιχνιδιού του, γεγονός που αποδίδεται στη σκληρή δουλειά του τελευταίου χρόνου- υπό τις οδηγίες του Jurgen Klopp που πάντα φαινόταν να τον πιστεύει. Σήμερα μάλιστα κλήθηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Ισπανίας στην αποστολή της εθνικής ομάδας της χώρας του. Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ανέφερε ότι είναι τρομερά ευτυχισμένος κι ότι έχει ξεκινήσει να αποδίδει στο βαθμό που επιθυμεί:


«Είμαι πιο χαρούμενος τώρα που τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα και θα έλεγα πως κάνω αξιοπρεπέστατες παρουσίες στη μέχρι τώρα σεζόν- αν όχι τις καλύτερες στην καριέρα μου σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Παίζω όσο καλύτερα μπορώ, αλλά τίποτα δεν έρχεται χωρίς σκληρή δουλειά. Το να βοηθάς στα άκρα βασίζεται στις θυσίες που κάνεις, τη σκληρή δουλειά στην προετοιμασία και το συνεχή ανταγωνισμό. Ολα αυτά τα έκανα γιατί ήθελα πολύ να είμαι εδώ, στη Liverpool, μια από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου. Το να παίζεις καλά οδηγεί στην ευτυχία εντός κι εκτός γηπέδου, για σένα αλλά και για την οικογένειά σου. Ζω για τη Liverpool. Αγαπώ τη Liverpool. Θέλω να νικάω πάντα όταν φοράω τη φανέλα της Liverpool.» 



Ο παίκτης δε στάθηκε μόνο στις προσωπικές του εμφανίσεις, καθώς στη συνέχεια είπε ότι όλα συμβαίνουν προκειμένου να παίζει καλύτερα η ομάδα. Χαρακτηριστικά δήλωσε:

«Πάντα θες να βοηθάς την ομάδα κι όταν καταφέρνεις να δώσεις μια ασίστ, ειδικά ως αμυντικός, είναι κάτι που σε κάνει ευτυχισμένο. Πάνω απ' όλα πρέπει να αποδεικνύεις ότι βοηθάς την ομάδα και τα πας καλά σε ατομικό επίπεδο, σαν κομμάτι της ομάδας.»


Αυτή τη στιγμή η Liverpool βρίσκεται πολύ κοντά στο να επιστρέψει στη φάση των 16 στο Champions League πρώτη φορά έπειτα από τη σεζόν 2008/09. Η επόμενη αναμέτρηση αναμένεται να είναι και η πιο κρίσιμη καθώς οι «Reds» θα παίξουν με τη Σεβίλλη σ' ένα ματς που και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη. Για την επιστροφή του στην Ισπανία, την αναμέτρηση κόντρα στην παλιά του ομάδα και το ενδεχόμενο της συμμετοχής στους νοκ- αουτ αγώνες ο Moreno ανέφερε: 

«Θα είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, αν τελικά αποφασιστεί ότι θα παίξω. Πολλές οικογένειες και πολλοί φίλοι θα το παρακολουθήσουν. Θα παλέψω σκληρά για τη νίκη, όπως κάθε φορά που αγωνίζομαι. Μέχρι στιγμής έχω αγωνιστεί μόνο σε παιχνίδια ομίλων στο Champions League, οπότε θα ήταν πραγματικά ξεχωριστό να περάσουμε στην επόμενη φάση. Πάνε αρκετά χρόνια από τότε που φτάσαμε για τελευταία φορά στα νοκ- αουτ παιχνίδια. Οι οπαδοί μας αξίζουν ένα τόσο ευχάριστο γεγονός.» 



Τέλος, ο διεθνής αριστερός μπακ σχολίασε τη διαφορά ανάμεσα στην ατμόσφαιρα του Sanchez Pizjuan με αυτή του Anfield:
«Σαν παίκτης αγαπώ τους οπαδούς και των δύο ομάδων, καθώς δε σταματούν ποτέ να ενθαρρύνουν, να βοηθούν την ομάδα, να φωνάζουν και να τραγουδούν. Η ατμόσφαιρα είναι παρόμοια, αλλά συγκρίνοντας τα γήπεδα το Anfield είναι πιο "από πάνω σου", κάπως "πιο κλειστό". Το he Ramon Sanchez Pizjuan είναι λίγο πιο "ανοιχτό"»



Share on Google Plus

About Unknown

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.