Moreno: Ξεχωριστό το παιχνίδι με τη Sevilla για μένα - αλλά θα παλέψω για τη νίκη

Ο Alberto Moreno αναμένεται να επιστρέψει στην πατρίδα του την επόμενη βδομάδα για να αντιμετωπίσει το club που μεγάλωσε υποστηρίζοντας και τελικά εκπροσωπώντας - αλλά δεν θα επηρεάσει την συγκέντρωσή του για τη Liverpool, σε περίπτωση που είναι βασικός.

Γράφει ο Χρήστος Τσακαλέρης...










Οι Κόκκινοι συνεχίζουν τη σεζόν τους στο Champions League όταν ταξιδεύουν στην Ισπανία την άλλη Τρίτη για τον προτελευταίο γύρο αγώνων του γκρουπ.

Για τον Moreno, θα είναι μια περίσταση με πρόσθετο συναίσθημα δεδομένου ότι προχώρησε μέσω των ομάδων νέων στοους Los Rojiblancos και στην πρώτη ομάδα τους πριν από τη μετακίνησή του στο Anfield το 2014.

Παρόλα αυτά, το αριστερό μπακ επιμένει ότι οποιοδήποτε συναίσθημα μπορεί να αισθανθεί δεν θα αποδείξει την αποστροφή της προσοχής.

Είπε: "Ζω για τη Liverpool. Αγαπώ τη Liverpool. Θέλω πάντα να κερδίζω όταν φορώ τη φανέλα της. Θα αγωνιστώ σκληρά για τη νίκη όπως κάνω κάθε φορά που παίζω.

  "Θα είναι ένα ειδικό παιχνίδι, αν είμαι επιλεγμένος να παίξω. Πολλοί συγγενείς και φίλοι θα το παρακολουθήσουν.

  " Όμως, ανεξάρτητα από την περίσταση, θα πάμε εκεί για να κερδίσουμε για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στον βαθμολογικό πίνακα, γιατί επίσης έχουμε επίγνωση ότι έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι στην έδρα μας, εναντίον της Spartak."

Ο Moreno πιστεύει ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ της Liverpool και της Sevilla, μεταξύ των οποίων και το σύνθημα της ισπανικής πόλης - No Me He Dejado, το οποίο μεταφράζεται σχεδόν ως εξής: «Αυτή [η πόλη] δεν με εγκατέλειψε», αισθήματα συγκρίσιμα με τα ίδια των Reds με το Yoo'll Never Walk Alone.

  "Αυτό είναι το σύνθημα του δήμου, αλλά ναι, είναι παρόμοιο", είπε. "Για τους οπαδούς της Sevilla μοιάζει περισσότερο με: Nunca Se Rinde. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ.

  "Ως παίκτης, αυτό που αγαπώ και για τις δύο ομάδες οπαδών είναι ότι ποτέ δεν σταματούν να σε ενθαρρύνουν και να σε οδηγήσουν προς τα εμπρός, φωνάζοντας και τραγουδώντας.

  "Οι οπαδοί της Sevilla είναι παρόμοιοι σε αυτό το σημείο με τους οπαδούς της Liverpool. Έτσι, από την άποψη της ατμόσφαιρας, είναι και οι δύο παρόμοιες, αλλά από την άποψη των ίδιων των σταδίων, το Anfield είναι περισσότερο από πάνω σου, πιο κλειστό αν θέλετε, ενώ το στάδιο Ramon Sanchez Pizjuan είναι λίγο πιο ανοιχτό εκτός από την κεντρική κερκίδα.

  " Έχουν γίνει εργασίες σε αυτό πρόσφατα, όλα τα καθίσματα είναι κόκκινα τώρα όπως στο Anfield."

Η Liverpool θα μπει στο παιχνίδι με έναν βαθμό μπροστά από τη Sevilla στην κορυφή του Group Ε και γνωρίζει ότι μια νίκη θα τους δει να εξασφαλίζουν μια θέση στην επόμενη φάση του Champions League.

  " Έχω παίξει μόνο στους ομίλους του Champions League, οπότε το να περάσω στον επόμενο γύρο θα είναι πραγματικά ξεχωριστό, όπως είμαι βέβαιος ότι θα ήταν για όλους εδώ», δήλωσε ο Moreno.

  " Έχουν περάσει μερικά χρόνια από τη στιγμή που περάσαμε ως club σε στάδια νοκ-άουτ. Οι οπαδοί αξίζουν ένα ευχάριστο γεγονός σαν αυτό."
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.