Έκανε το αυτονόητο και συνεχίζει

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
15η αγων. Premier League 2017-18

Η Λίβερπουλ ήταν καταιγιστική απέναντι στην Μπράιτον, επικρατώντας με 5-1 στο Falmer Stadium κι ανέβηκε έτσι στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Σπαρτάκ Μόσχας (Τετάρτη 6/12, 21:45) στο Άνφιλντ για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Η ομάδα του Κλοπ, όταν θέλει, δείχνει πολύ καλά τι γίνεται όταν σκοράρει πρώτη, ρολάρει και μετά βρίσκει χώρους. Μια άνετη επικράτηση. Αυτό γίνεται.


Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε το παιχνίδι με την Μπράιτον η Λίβερπουλ, με τους κόκκινους να είναι ασταμάτητοι και να κερδίζουν 5-1 τους νεοφώτιστους στο Falmer Stadium, έχοντας την απόλυτη κυριαρχία από την αρχή ως και το τέλος. Δύο γκολ ο Φιρμίνο, ένα ο Τσαν, ένα ο Κουτίνιο, ενώ το τελικό 1-5 διαμορφώθηκε από αυτογκόλ του Ντανκ.

Με αυτή τη νίκη, η Λίβερπουλ ανέβηκε στην τέταρτη θέση έχοντας 29 βαθμούς.

Το ματς

Δύο μαζεμένα γκολ στο ημίωρο

Οι κόκκινοι είχαν την κατοχή της μπάλας στο ξεκίνημα, κυριαρχούσαν στο γήπεδο, χωρίς ωστόσο να απειλούν με αξιώσεις την εστία του Ράιαν.


Αυτά μέχρι τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού. Στο 30', μετά από κόρνερ του Κουτίνιο από δεξιά, ο Τσαν με κεφαλιά έκανε το 0-1, ενώ στο 32', ο Σαλάχ κουβάλησε όσο χρειάστηκε την μπάλα, έδωσε στον Κουτίνιο κι αυτός με τη μία στον Φιρμίνο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-2. Δύο γκολ σε δύο λεπτά!

Συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και ολοκλήρωσε την παράσταση


Λίγα πράγματα άλλαξαν στην επανάληψη, σ' αυτά όμως δεν ήταν η σπιρτάδα της Λίβερπουλ. Μόλις στο 48', ο Σαλάχ βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Μπράιτον, βρήκε ωραία τον Φιρμίνο που είχε ανοιχτεί δεξιά, κι ο Βραζιλιάνος έκανε το 0-3, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ!

Βέβαια, στιγμές αργότερα, ο Χέντερσον έσπρωξε τον Ντάφι εντός περιοχής, με τον διαιτητή να υποδεικνύει πέναλτι, το οποίο εκτελεί εύστοχα ο Μάρεϊ για το 1-3 στο 51'. Ίσως να άρχιζαν να το πιστεύουν οι γηπεδούχοι, κρίνοντας κι από όσα έχουν γίνει με πρωταγωνίστρια τη Λίβερπουλ, αλλά οι κόκκινοι δεν είχαν όρεξη για αστεία.


Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, ανέλαβε δράση ο Μικρός Μάγος. Στο 84' με απευθείας φάουλ, ο Κουτίνιο ξεγέλασε τους πάντες και πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια των αμυντικών για το 1-4, ενώ στο 89' έφυγε στην κόντρα και έκανε το σουτ που κόντραρε στον Ντανκ, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το τελικό 1-5!

Σχόλιο


Όταν το θέλει, η Λίβερπουλ μπορεί να γίνει σαρωτική. Μετά τις 22 Οκτωβρίου (4-1 από την Τότεναμ), οι κόκκινοι μετράνε έξι νίκες σε οκτώ παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, με 25 γκολ υπέρ και μόλις έξι κατά. Η Μπράιτον δεν στάθηκε ικανή να την εμποδίσει, η ομάδα του Κλοπ ήταν καταφανώς καλύτερη στο γήπεδο και έβαλε τρεις ακόμα βαθμούς στο σακούλι.

Οι συνθέσεις

ΜπράιτονΡάιαν, Μπρούνο Σαλτόρ (77' Στσελότο), Ντάφι, Ντανκ, Μπονγκ, Στίβενς, Πρέπερ, Νοκάρ (70' Μαρτς), Αϊζάια Μπράουν (70' Ισκιέρδο), Γκρος, Μάρεϊ
ΛίβερπουλΜινιολέ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Τσαν, Λόβρεν, Βαϊνάλντουμ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (90' Γκρούγιτς), Μίλνερ, Κουτίνιο, Σαλάχ (80' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Φιρμίνο (88' Σολάνκε)

Another big 3 points on the road in my 150th @premierleague appearance for @liverpoolfc !! Thanks for all your support and save travels!! #YNWA 🔴🔝💪🏻

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simon Mignolet (@22mignolet22) στις

What a win🤘🏽another big game on Wednesday now👊🏽 thanks for the amazing support!👏🏽👍🏽 #66

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Trent Alexander Arnold (@trentarnold98) στις

Well done boys! Solid performance💪🏻😊 #liverpool #ynwa #EC23

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emre Can (@ec2323) στις

Well done boys again 👍🏻 Our fans amazing tonight 💪🏻👌🏻👌🏻#ynwa

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dejan Lovren (@dejanlovren06) στις

A good, solid performance today. Another big 3 points. #weareliverpool 🔴🔴🔴 #heretocreate

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gini Wijnaldum (@gwijnaldum) στις

Enjoyed being back out there today! Great 3 points and a good performance! Fans were brilliant as usual 🔴👌#YNWA

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη andrew robertson (@andyrobertson94) στις

🙏🏽⚽️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Philippe Coutinho (@phil.coutinho) στις

Great win lads 💯

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ROBERTOFIRMINO9 (@roberto_firmino) στις

Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.