Δυστυχώς, έχασες τη μπάλα, Emre Can...

Θέμα χρόνου πρέπει να θεωρείται το διαζύγιο ανάμεσα σε Liverpool και Emre Can, με την στάση του Γερμανού να παρουσιάζεται αδιάλλακτη και κατά συνέπεια άκρως αντιεπαγγελματική.

Γράφει ο: Μάνος Χαχλιούτης

Το σήριαλ με την υπόθεση του Γερμανού δεν λέει να σταματήσει, με πολλές ομάδες να διεκδικούν την υπογραφή του, τη στιγμή που η Liverpool φαίνεται πως έπεσε σε έναν...βράχο, με τον ποδοσφαιριστή να αρνείται επιδεικτικά να παραμείνει στην ομάδα.
Σχολιάζοντας την παραπάνω κίνηση, ο Emre Can φέρεται πολύ άσχημα σε μια ομάδα που στην ουσία τον έκανε ποδοσφαιριστή, με τον Jürgen Klopp να στηρίζει συνεχώς τον συμπατριώτη του, ακόμα και σε δύσκολες μέρες.

Δυστυχώς, την σημερινή ημέρα, έχει χαθεί ο ρομαντισμός του ποδοσφαίρου και ο κάθε ποδοσφαιριστής ανεξαρτήτου ονόματος, ψάχνει διαρκώς τα πολλά κι εν τέλει χάνει και τα "λίγα" που έχει, στην περίπτωση του Can, δεν μπορώ να γνωρίζω εάν ο Γερμανός πηγαίνει για τα πολλά, αλλά σίγουρα θα χάσει πολλά πράγματα.
Δεν θα τελειώσει η ζωή για τους Reds εάν χάσουν τον Emre, ουδείς αναντικατάστατος και ειδικά ο Γερμανός που στην απόδοση του είναι πότε έτσι και πότε αλλιώς, με λίγα λόγια η Liverpool μπορεί να βρει άμεσα αντικαταστάτη και μην ξεχνάμε την έλευση του Naby Keita.

Ο Emre Can μπορεί να βλέπει στάσιμη την καριέρα του στην ομάδα λόγω έλλειψης τροπαίων, δεν τον αδικεί κανείς, αλλά εάν δεν μείνεις να παλέψεις και να προσφέρεις, πηγαίνοντας χέρι χέρι για τα τρόπαια, τότε απλά ετοιμάζεις τις βαλίτσες σου για άλλες πολιτείες, στις οποίες θα στα έχουν έτοιμα.
Η συμπεριφορά του είναι πολύ άδικη ιδιαίτερα προς τον Klopp, με τον Γερμανό τεχνικό να έχει περάσει το μήνυμα του προς τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος στα τελευταία ματς βλέπει τους συμπαίκτες του από τον πάγκο, την στιγμή που οι τελευταίες του εμφανίσεις ήταν κάτω του μετρίου.

Ο Jürgen Klopp ετοιμάζει την ζωή στο Liverpool χωρίς τον Γερμανό και το κάνει πολύ καλά, εάν τον χάσει, ας του δώσει να καταλάβει ότι θεωρείται ξένο σώμα και δεν θα βρεθεί στα αγωνιστικά του πλάνα μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση του.
Το μόνο άσχημο, ότι η Liverpool κινδυνεύει να τον χάσει χωρίς να πάρει ούτε μία λίρα, πράγμα αρνητικό για τα σημερινά δεδομένα.

Πλησιάζοντας λοιπόν στον Ιανουάριο, οι Reds είναι δεδομένο ότι θα προσπαθήσουν να πουλήσουν τον Γερμανό για να έχουν κάποια έσοδα, εφόσον φυσικά δεν ανανεώνει, παρά να τον χάσουν ως ελεύθερο το καλοκαίρι.
Το ενδιαφέρον της Juventus είναι πιο ζεστό από ποτέ και είναι θέμα χρόνου να κάνει η Γηραιά Κυρία την κίνηση της, με την Manchester City να παραμένει στο παιχνίδι.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, η στάση της ομάδας είναι πάντα αυτή που φαίνεται σωστότερη, καθώς δεν μπορεί ένα σωματείο όπως η Liverpool να κυνηγάει τον κάθε Can ή τον κάθε πχ Henderson, Wijnaldum, Grujic κτλ.
Όταν είσαι μεγάλη ομάδα, αυτοί πρέπει να παρακαλάνε να παίζουν για εσένα και όχι εσύ να παίξουν για σένα, όπως έγινε και στις περιπτώσεις των Virgil Van Dijk & Naby Keita, όπου οι δύο ποδοσφαιριστές τα έκαναν άνω κάτω για να έρθουν στην ομάδα.

Έτσι λοιπόν, φτάνουμε όπως φαίνεται στο οριστικό διαζύγιο μεταξύ των δύο πλευρών και η Liverpool αναμένεται να χάσει μόνο στα χρήματα, καθώς όπως ειπώθηκε και παραπάνω, κανείς δεν είναι αναντικατάστατος και ειδικότερα για ένα μεγάλο σύλλογο όπου υπάρχουν ποδοσφαιριστές που παρακαλάνε να αγωνιστούν για σένα.

Για τέλος, θέλω να κλείσω με ένα παράδειγμα.
Θεωρώ αδιανόητο το καλοκαίρι όλοι να ασκούν έντονη κριτική στον Coutinho επειδή ήθελε να φύγει και βρισκόταν σχεδόν μια ανάσα από τη μεταγραφή του στην Barcelona και τώρα τα ίδια άτομα να στηρίζουν τον Emre Can ο οποίος αρνείται επιδεικτικά να ανανεώσει το συμβόλαιο του, έχει μειωμένη απόδοση τους τελευταίους μήνες και όπως είναι πλέον ξεκάθαρο θέλει να αποχωρήσει.
Ποια περίπτωση ήταν πιο προκλητική και άσχημη; Σκεφτείτε το κι εσείς μαζί μου.

Όπως λοιπόν άσκησα έντονη κριτική στον Βραζιλιάνο, έτσι το κάνω και στον Γερμανό, με την διαφορά ότι ο πρώτος εν τέλει έμεινε και με αποστόμωσε.
Για τον δεύτερο, δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά...
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.