Klopp: "Θα έπρεπε να είχαμε βάλει άλλα 4 - δεν φταίει η άμυνα"

Δείτε πώς σχολίασε την ισοπαλία με την Arsenal ο Γερμανός.

Επιμέλεια: Νίκος Γιαμπολδάκης 

Η Liverpool κατέρρευσε για 5', θυμίζοντας τον τελικό του Europa League με τη Σεβίλλη το 2016, το 3-3 επίσης με τη Σεβίλλη για το φετινό Champions League, τις ανατροπές της Bournemouth και γενικότερα μια ιστορία που επαναλαμβάνεται συχνά τα τελευταία χρόνια. Φταίει η άμυνα ή μήπως όχι; Διαβάστε τι δήλωσε ο Jurgen Klopp.

"Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν χειρότερο από το πρώτο, σκοράραμε το 0-2 - ένα υπέροχο γκολ από ατομική προσπάθεια".

"Συνολικά, είχαμε περισσότερες ευκαιρίες, οπότε ναι, φυσικά και δεν είναι τέλειο το πώς κατέληξε. Είχαμε πέντε λεπτά στα οποία κάναμε πολλά συχνά προφανή λάθη και είχαμε ατομικά προβλήματα - σε όλα τα γκολ. Σε αυτήν την περίπτωση δεν φταίει η ομαδική άμυνα".

"Το πρώτο γκολ είναι το παράδειγμα του γιατί πρέπει να αποφεύγουμε τις σέντρες και φυσικά όταν η μπάλα έρθει στην περιοχή τότε παίζεται 50-50, αλλά ήταν προφανώς ένας λάθος υπολογισμός. Λάθος υπολογισμός έγινε και στο δεύτερο γκολ. Το τρίτο γκολ, λάθος υπολογισμός επίσης, πολύ βάθος, καθόλου offside, τους αφήσαμε στην περιοχή μας και τους το κάναμε πολύ εύκολο". 

"Ύστερα, μετά από αυτά τα 5 λεπτά, αντιδράσαμε πολύ καλύτερα και αξίζαμε τελικά τον πόντο στο τέλος. Είναι το λιγότερο που αξίζαμε. Το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θέλαμε, αλλά η εμφάνιση για 89 λεπτά ήταν αυτό που θέλαμε. Παίξαμε 94 λεπτά με τις καθυστερήσεις και τα πέντε εκείνα λεπτά ήταν τα αποφασιστικά απόψε και είναι δύσκολο να το εξηγήσω, αλλά αρκετά καλή περίπτωση για να μάθουμε, επειδή χρειάζεται να αντιδράμε διαφορετικά".

"Ατομικά, ως παίκτες, πρέπει να αντιδράμε διαφορετικά σε καταστάσεις όπως αυτή - πρέπει να είσαι πολύ πιο θυμωμένος απ' ότι απογοητευμένος. Έτσι, τους δώσαμε μια ευκαιρία, τους ανοίξαμε την πόρτα σε αυτά τα πέντε λεπτά, και αυτοί φυσικά την εκμεταλλεύτηκαν. Και μετά, στο περίεργο αυτό παιχνίδι, όλοι στην αρχή προφανώς θα σκέφτηκαν "αυτή είναι η βραδιά της Liverpool", και μετά τα πέντε εκείνα λεπτά "τώρα είναι η βραδιά της Arsenal".

"Ύστερα χτυπήσαμε ξανά και πήραμε ένα πόντο· συνήθως αν πας στην Arsenal και πάρεις έναν πόντο είναι απόλυτα ΟΚ, δεν είμαστε τρελοί να μην το πούμε αυτό, αλλά απόψε ήταν διαφορετικά". 

Σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, ο Milner είπε πως "πρέπει να είμαστε περισσότερο βαρετοί, να ξέρουμε πότε πρέπει να τρέξουμε και πότε να ρίξουμε τον ρυθμό".

Ο Klopp συμφώνησε: "Είναι σωστός, 100%. Μιλά για τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά δεν είναι ακριβώς αυτή η κατάσταση, δεν είναι ότι δώσαμε το παιχνίδι".

"Στο πρώτο γκολ σχεδόν όλοι ήταν  μέσα ή γύρω από την περιοχή. Είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, οπότε όλοι το είδαν, αν ο Gomez κάνει ένα βήμα προς την κατεύθυνση της μπάλας και τη διώξει στην Tottenham, δεν θα είχε γίνει τίποτα. Δεν υπήρχε 'κατάσταση'. Αλλά ακριβώς επειδή δεν αντιδράσαμε καλά, σκόραραν. Δεν είχε να κάνει με έλεγχο του παιχνιδιού - δεν μπορείς να αποφύγεις όλες τις σέντρες για 95-96 λεπτά".

"Στο δεύτερο γκολ, αν ο Xhaka βαρούσε μερικές φορές ακόμα έτσι στη ζωή του, ο Mignolet θα τα έβγαζε στις 99.9%  των περιπτώσεων, αλλά όχι σήμερα. Πρέπει να το αποδεχτούμε όπως είναι. Δεν έχει να κάνει με τον έλεγχο του παιχνιδιού· ναι, πρέπει να ελέγχουμε τα παιχνίδια αλλά νομίζω πως σήμερα όντως το ελέγξαμε. Μετά τους ανοίξαμε την πόρτα και η Arsenal είναι πραγματικός κίνδυνος, έχουν την ποιότητα. Ο Mezut Ozil απόλαυσε το παιχνίδι για μερικά λεπτά".

"Θα έπρεπε να είχαμε σκοράρει περισσότερο, όλοι το ξέρουν αυτό - δεν χρειάζεται να μιλάμε για την άμυνα επειδή δεν είχε να κάνει με την άμυνα. Ατομικά, είναι πιθανό να γίνουν λάθη, αλλά συνήθως όχι σε μια νύχτα. Αλλά θα έπρεπε να σκοράρουμε άλλα 4, και αυτό είναι κοπλιμέντο για την ομάδα μας, καθώς ερχόμενοι εδώ, παίζοντας τέτοιου είδους ποδόσφαιρο, δημιουργώντας τέτοιες ευκαιρίες, δεν είναι εύκολο, αλλά το κάναμε".

"Γι αυτόν το λόγο όλοι σε αυτό το δωμάτιο πιστεύουν πως αν έπρεπε να υπάρχει νικητής απόψε, αυτός θα ήταν η Liverpool. Τώρα όμως έχουμε έναν βαθμό, οπότε ΟΚ, αυτό είναι".
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.