Ό,τι χτίζει η επίθεση, το διαλύει η άμυνα (Μια Χριστουγεννιάτικη Ματσάρα)

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
19η αγων. Premier League 2017-18

Σε ένα απόλυτα παρανοϊκό παιχνίδι στο Emirates, Λίβερπουλ και Άρσεναλ προσέφεραν μια ποδοσφαιρική πανδαισία, με ωραία (όσο και τυχερά) γκολ και πολλά λάθη εκατέρωθεν, μένοντας στο 3-3. Κι άλλο γκολ για τον Σαλάχ, νούμερο 15 στο πρωτάθλημα.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με τη Σουόνσι (Τρίτη 26/12, 19:30 - Cosmote Sport 1 HD) στο Άνφιλντ για την 20ή αγωνιστική της Premier League.

Τα έχουμε ξαναπεί για αυτή την ομάδα. Τα έχουμε ξαναπεί για το Dr Jekyll and Mr Hyde πρόσωπο που δείχνει ενίοτε. Ήταν μια από αυτές τις μέρες στο Emirates. Ήταν μια Χριστουγεννιάτικη ματσάρα.


Η Λίβερπουλ ήταν σαφώς ανώτερη της Άρσεναλ στο πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη όμως κατέρρευσε, δέχτηκε τρία γκολ σε πέντε λεπτά (!), απειλήθηκε και για τέταρτο αλλά τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει και να πάρει έναν βαθμό, σε ένα γεμάτο, πλούσιο και απόλυτα χορταστικό 3-3 στο Emirates!

Κουτίνιο και Σαλάχ πέτυχαν τα πρώτα γκολ, Σάντεζ, Τσάκα και Οζίλ έφεραν τα πάνω-κάτω για την Άρσεναλ αλλά ο Φιρμίνο έκανε το τελικό 3-3.

Ένα αποτέλεσμα που ουσιαστικά δεν αλλάζει κάτι (η Λίβερπουλ παρέμεινε εντός τετράδας με 35 βαθμούς έναντι 34 της Άρσεναλ) αλλά αμφότερες έχασαν έδαφος στον βαθμολογικό πίνακα.

Το ματς

Εξαφάνισε την Άρσεναλ από το γήπεδο

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν κάθε χώρο και κάθε λάθος της Άρσεναλ, και από τα πρώτα λεπτά πίεζαν ψηλά και απειλούσαν (Κουτίνιο 14', Φιρμίνο 22', 24') για ένα γρήγορο γκολ.


Παρά τον τραυματισμό του Χέντερσον (αντικαταστάθηκε από τον Μίλνερ) και παρά το γεγονός ότι η κατοχή ήταν ελαφρώς υπέρ της Άρσεναλ, η Λίβερπουλ ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ. Ο Σαλάχ πάτησε περιοχή από τα δεξιά, έκανε την πάσα, η μπάλα βρήκε στον Κοσιελνί και ο Κουτίνιο με ωραία κεφαλιά πάνω από τον Τσεχ, έκανε το 0-1 στο 26'!

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν αλλά δεν έβρισκαν τον τρόπο να το κάνουν, ενώ οι κόκκινοι (αγωνιζόμενοι με τις πορτοκαλί εμφανίσεις) πίεζαν και για ένα δεύτερο γκολ, χάνοντας τρομερή διπλή ευκαιρία με τους Σαλάχ και Μανέ να μην βρίσκουν δίχτυα στο 44'.

Καταστροφικό πεντάλεπτο, το έσωσε στο τέλος

Στην επανάληψη έγινε το... έλα να δεις στο Emirates. Κι αυτό διότι η Άρσεναλ δέχτηκε νωρίς στο ξεκίνημα δεύτερο γκολ αλλά αυτό όχι μόνο δεν την πτόησε, αλλά την ώθησε να κάνει και την ολική ανατροπή. Κι όλα αυτά μέσα σε πέντε λεπτά!

Η Λίβερπουλ απείλησε πρώτη στο δεύτερο μέρος, με τον Σαλάχ να κάνει το πλασέ με το δεξί μέσα από την περιοχή αλλά τον Τσεχ να μπλοκάρει στο 48'.


Ένα λεπτό αργότερα ο Ιγουόμπι παραλίγο να έβαζε αυτογκόλ αλλά δεν χρειάστηκε, καθώς στο 52' ο Σαλάχ, αυτός ο Αιγύπτιος Θεός, με υπέροχο πλασέ, έστειλε την μπάλα στη γωνία του Τσεχ (βρήκε λίγο στον Μουστάφι και δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο τον Τσέχο), κάνοντας έτσι το 0-2! Ακόμα ένα γκολ για τον Αιγύπτιο, 15ο στο πρωτάθλημα!


Από εκεί και μετά όμως, η Λίβερπουλ... έσβησε. Ήταν σίγουρη για τη νίκη και χαλάρωσε; Νόμιζε ότι θα τα παρατούσε τόσο εύκολα η Άρσεναλ; Όπως και να χει, η ομάδα του Κλοπ, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, έπαθε... πατατράκ μετά το δεύτερο γκολ που πέτυχε, και έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της μέσα σε μόλις πέντε λεπτά.

Οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και με τους Σάντσεζ (53'), Τσάκα (56') και Οζίλ (58'), έκαναν την ολική ανατροπή, κάνοντας το παιχνίδι 3-2 και τη Λίβερπουλ... χίλια κομμάτια.


Ο Κλοπ ήταν νευριασμένος, γελούσε από αμηχανία, φώναζε, έβριζε θεούς και δαίμονες. Δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που γινόταν. Ωστόσο, η Λίβερπουλ δεν τα παράτησε, δέχτηκε πίεση, κι αφού δεν έγινε το 4-2, ο Φιρμίνο διαμόρφωσε με τυχερό τρόπο το τελικό 3-3 στο 71'!

Σχόλιο


Λίγο έλειψε για ακόμη μια φορά να χάσει τα πάντα από ένα παιχνίδι που είχε του χεριού της αλλά στο τέλος έσωσε τα προσχήματα, παίρνοντας τουλάχιστον τον έναν βαθμό.



Οι συνθέσεις

ΆρσεναλΤσεχ, Μπεγερίν, Κοσιελνί, Μονρεάλ (46' Μουστάφι), Μάιτλαντ Νάιλς, Γουίλσιερ, Τσάκα, Ιγουόμπι (78' Γουέλμπεκ), Οζίλ, Σάντσες (89' Γουόλκοτ), Λακαζέτ
ΛίβερπουλΜινιολέ, Γκόμεζ, Λόβρεν, Κλάβαν, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (13' Μίλνερ), Τζαν, Σαλάχ, Κουτίνιο (84' Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν), Μανέ (80' Βαϊνάλντουμ), Φιρμίνο
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.