Liverpool 5 - 0 Swansea - Βαθμολογίες Παιχτών: Βραζιλιάνικη υπόθεση!

Γράφει ο Θοδωρής Σπανός:

Εύκολη επικράτηση με 5-0 για τη Liverpool κόντρα στους "κύκνους"!


Aποδίδοντας ανα διαστήματα εκπληκτικό ποδόσφαιρο κοντρολλάροντας ταυτόχρονα τον ρυθμό του αγώνα, η ομάδα μας πέτυχε 4 γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησε με 5-0 της Swansea και σκαρφάλωσε ξανά στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα μειώνοντας τη διαφορά από United και Chelsea. 

Ο Philippe Coutinho με μαγικό σουτ άνοιξε νωρίς το σκορ για την ομάδα μας που έριξε στη συνέχεια τον ρυθμό εξασφαλίζοντας ότι θα πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα. Στην επανάληψη ο Coutinho δημιούργησε με τον Firmino να εκτελεί για το 2-0, ο Alexander-Arnold πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Premier League μπροστά στο Kop για το 3-0 με τον Salah να δίνει στο καπάκι έτοιμο γκολ στον Firmino για το 4-0 και το δεύτερο προσωπικό του Βραζιλιάνου. Ο Oxlade-Chamberlain με ωραία ανάκτηση κατοχής και λόμπα πέτυχε το τελικό 5-0!

Δείτε τις βαθμολογίες των παιχτών μας:

Simon Mignolet: Κράτησε το clean sheet -αλλά και τη θέση του στη βασική 11αδα- μετά από την τραγική του εμφάνιση κόντρα στην Arsenal, ήταν σταθερός με την μπάλα στα πόδια και θεατής κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Όπου χρειάστηκε επενέβη, κάνοντας μάλιστα στο 93' μια όμορφη απόκρουση που θα τον βοηθήσει στον ψυχολογικό τομέα.

Βαθμολογία: 7/10





Trent Alexander-Arnold: ΤΡΟΜΕΡΟΣ! Η καλύτερη φετινή εμφάνιση του νεαρού scouser που μάλιστα συνοδεύτηκε από πολύ όμορφο γκολ! Πάντα πρώτος στις μονομαχίες, σωστός στις τοποθετήσεις και απίστευτο πάθος. Πανηγύρισε το γκολ μπροστά στο Kop με όλη του την ψυχή!

Βαθμολογία: 8.5/10

Andrew Robertson: Ίσως και του Σκοτσέζου η καλύτερη εμφάνιση με τη φανέλα της Liverpool. Γρήγορος, με σωστά overlaps και γρήγορη σκέψη, φαρμακερές σέντρες που προβλημάτισαν την άμυνα της Swansea αλλά και σωστότατος αμυντικά.

Βαθμολογία: 7.5/10

Joel Matip: Δε χρειάστηκε να επέμβει σχεδόν καθόλου, ενώ μια φορά τα βρήκε σκούρα με τον McBurnie. Σταθερός.

Βαθμολογίa: 7/10

Ragnar Klavan: Ένα κλικ καλύτερος από τον Matip ο Εσθονός που περνάει και αυτός ίσως την καλύτερή του περίοδο στο λιμάνι. Κυριάρχησε χάρη στη δύναμή του, κατέβασε σωστά την μπάλα και έκανε ένα σημαντικό μπλοκ στο σουτ του McBurnie στη φάση που τον έχασε ο Matip.

Βαθμολογία: 7.5/10



Emre Can: Kαι πάλι μια σκάλα κάτω από τους υπόλοιπους σε ταχύτητα και σκέψη, σωστός όμως σε μεταβιβάσεις και κοντρόλ ρυθμού. 

Βαθμολογία: 6/10






Georginio Wijnaldum: Λίγο ατσούμπαλος στην κατοχή στο πρώτο ημίχρονο, έτρεχε όμως.. για 3 στο χώρο του κέντρου! Πολύ βελτιωμένος στην επανάληψη όπου βοήθησε και επιθετικά, απελευθέρωσε τον Ox και έπαιξε σημαντικό ρόλο στο καλό πρόσωπο της ομάδας.

Βαθμολογία: 7/10

Alex Oxlade-Chamberlain: Αρκετά εκτός αγώνα, και αυτός όμως είχε εξαιρετικό work rate. Πέτυχε το πρώτο του γκολ στο Anfield με ωραία λόμπα αφού κέρδισε την μπάλα στην περιοχή της Swansea. Φαίνεται ότι ταιριάζει αρκετά μαζί με τον Gini στο χώρο του κέντρου.

Βαθμολογία: 7/10






Philippe Coutinho: Για ακόμα ένα ματς εξαιρετικός. Σίγουρα διανύει την καλύτερή του χρονιά στο νησί και θα είναι τεράστια απώλεια για την ομάδα μας αν είναι και η τελευταία του. Έχει αποκτήσει σταθερότητα και έχει γίνει πλέον ο παίχτης που κερδίζει παιχνίδια με την απόδοσή του. Εκπληκτική γκολάρα στο 1-0, πάσα πάρε-βάλε στον Firmino για το 2-0, πάντα επικίνδυνος με την μπάλα στα πόδια, για ακόμα ένα παιχνίδι ο καλύτερος παίχτης της ομάδας μας!

Βαθμολογία: 8.5/10 (ΜΟΤΜ)






Mohamed Salah: Σε πιο ρηχά νερά σήμερα, έδωσε όμως δύο ασσίστ -η μία πάρε-βάλε στον Firmino- ενώ και αυτός θα μπορούσε να είχε σκοράρει. Αντικαταστάθηκε νωρίς γιατί έρχεται δύσκολο πρόγραμμα. 

Βαθμολογία: 7/10






Roberto Firmino: Τα έχουμε πει, τα έχουμε ξαναπει, τα έχουμε ξαναξαναπεί.. Είναι ο άνθρωπος που τα κάνει όλα! Δημιουργεί χώρους, μαρκάρει, ανακτά την μπάλα, σκοράρει. Από δικό του πείσμα προήλθε το πρώτο μας γκολ, ψύχραιμο τελείωμα για το 2-0, στη σωστή θέση για το 3-0. Μόνο αρνητικό το χαμένο τετ-α-τετ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Βαθμολογία: 8/10

Dominic Solanke (στη θέση του Roberto Firmino στο 68'): Θέλει πολύ το γκολ ο μικρός, όμως για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν άτυχος. Δημιούργησε από μόνος του στην ουσία δύο εξαιρετικές ευκαιρίες τις οποίες όμως δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει. Δείχνει τεράστια ποδοσφαιρική ευφυία με τις τοποθετήσεις του μέσα στην περιοχή.

Βαθμολογία: 7/10

Adam Lallana (στη θέση του Mohamed Salah στο 68'): Πολύτιμα λεπτά συμμετοχής για τον Lallana που έδειξε φρέσκος με έλλειψη ρυθμού όμως. Αναμένεται να επανέλθει στη βασική 11αδα σε κάποιο από τα επόμενα παιχνίδια. Παραλίγο να σκοράρει σε ένα γκολ που θα ήταν ό,τι καλύτερο για την ψυχολογία του. Άκουσε και αυτός το όνομά του από το Kop!

Βαθμολογία: 6.5/10

James Milner (στη θέση του Andrew Robertson στο 75'): Μπήκε για να δώσει ανάσες στον νεαρό Σκοτσέζο ενόψει συνέχειας.

Βαθμολογία: -

Jurgen Klopp: Κανένα απολύτως λάθος. Σωστό rotation (ίσως θα έπρεπε να ξεκουραστεί ακόμα ένας εκ των Salah, Coutinho, Firmino), σωστή νοοτροπία και κοντρόλ ρυθμού, όμορφο ποδόσφαιρο, clean sheet, σωστές αλλαγές. Job Done και ένεση ψυχολογίας για το δύσκολο πρόγραμμα που έπεται!

Βαθμολογία: 9/10
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.