Liverpool-Swansea(preview): Boxing day με rotation(;)

| Επιμέλεια: Σπύρος Χ. |
Related image
Την ουραγό Swansea φιλοξενεί μετά τη ματσάρα στο Emirates η Liverpool, ενόψει της καθιερομένης αγωνιστικής μετά τα Χριστούγεννα (26/12), γνωστή ευρέως εώς boxing day.



Βεβαρυμένο το πρόγραμμα όπως κάθε χρόνο τέτοιο καιρό στην Αγγλία, καθώς μέσα σε διάστημα δυο βδομάδων(από την Παρασκευή 22/12), η ομάδα μας καλείται να δώσει 5 αγώνες, κάτι που λογικά θα οδηγήσει τον Jurgen Klopp σε rotation, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει τη φετινή σεζόν.


Liverpool F.C. vs. Swansea City F.C.


Πληροφορίες αγώνα:
Διοργάνωση: Premier League
Τόπος: Anfield
Ημερομηνία: 26/12/2017(Τρίτη)
Ώρα έναρξης: 19:30(ώρα Ελλάδας)
Διαιτητής: Kevin Friend
Image result for kevin friend referee liverpool

Η βαθμολογία


Ο αντίπαλος
Η Swansea προβληματίζει με την παρουσία της στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, καθώς με 13 βαθμούς παραμένει στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα της Premier League και αποτελεί ένα από τα φαβορί για υποβιβασμό. Έχει κερδίσει μόλις 3 από τα 19 της παιχνίδια, κόντρα σε Crystal Palace, Huddersfield και West Brom, με την πρώτη να είναι η μοναδική η ομάδα από την οποία απέσπασε τους τρεις βαθμούς εκτός έδρας. Στα συνολικά εννέα παιχνίδια που έχει δώσει μακρία από την Ουαλία, κατάφερε να πάρει την νίκη που προαναφέραμε, καθώς επίσης και δύο ισοπαλίες, κόντρα σε Southampton και Tottenham, με το ίδιο σκορ(0-0). Μετά την απόλυση του Paul Clement, καθήκοντα υπηρεσιακού προπονητή έχει λάβει ο εν ενεργεία ποδοσφαιριστής της ομάδας, Leon Britton. Παίκτες κλειδιά για την επερχόμενη αντίπαλο αποτελούν οι Lukasz Fabianski, Tom Carroll, Jordan Ayew και ο δανεικός από την Chelsea, Tammy Abraham(πρώτος σκόρερ με 4 γκολ).
Οι απουσίες: Kyle Bartley, Wilfried Bony, Wayne Routledge, Leroy Fer(αμφίβολος), Ki Sung-Yueng(αμφίβολος)

Related image

Η τελευταία φορά που η ομάδα μας φιλοξένησε την Swansea ήταν τον Ιαννουάριο της περσινής περιόδου, όταν και ηττήθηκε με σκορ 2-3, με όλα τα γκολ να σημειώνονται στο δεύτερο ημίχρονο. Το προβάδισμα δύο τερμάτων που είχε πάρει η Swansea με δύο γκολ του Llorente, χάθηκε με δύο γκολ του Roberto Firmino, για να πάρει εκ νέου προβάδιμα 5 λεπτά αργότερα με τον Sigurdsson.
Η εντεκάδα εκείνου του παιχνιδιού: Mignolet, Clyne,Klavan,Lovren,Milner, Henderson(c),Can,Wijnaldum, Coutinho,Firmino,Lallana


Προϊστορία
Συνολικά 41 φορές τέθηκαν αντιμέτωπες στο παρελθόν οι δύο ομάδες
(από όταν η ομάδα ονομαζόταν Swansea Town), με την Liverpool να έχει κερδίσει τις 22 αναμετρήσεις. Η Swansea έχει κερδίσει συνολικά 11 φορές, τρεις εκ των οποίων στο Anfield, με πιο πρόσφατη-και μοναδική για το πρωτάθλημα-την περσινή.. Συνολικά 8 φορές εξήλθαν ισόπαλες οι δύο ομάδες. Μεγαλύτερο σε έκταση σκορ, αποτελεί το 5-4 υπέρ της Swansea στην Ουαλία τον Οκτώβριο του 1959 και μεγαλύτερη νίκη για την ομάδα μας το 8-0 της περιόδου 1989/90 με τον Ian Rush να πετυχαίνει χατ τρικ. Πρόσφατα αξιοσημείωτα αποτελέσματα αποτελούν το 5-0 τον Φεβρουάριο του 2013 και το 4-3 ένα χρόνο αργότερα, με το νικητήριο γκολ να έρχεται από τον νυν αρχηγό Jordan Henderson.

Boxing day Premier League record:
Liverpool 12 νίκες-5 ισοπαλίες-4 ήττες (Συνολικά 40 νίκες σε 87 αγώνες από το 1888-σήμερα)
Swansea 2 νίκες-1 ισοπαλία-2 ήττες (Συνολικά 25 νίκες σε 76 αγώνες από το 1888-σήμερα)

Τι έκανε η Liverpool στην τελευταία boxing day που αγωνίστηκε:


Φόρμα ομάδων(τελευταία 5 παιχνίδια)
Liverpool
Ισοπαλία 3-3 vs. Arsenal (εκτός έδρας)
Νίκη 4-0 vs. Bournemouth (εκτός έδρας)
Ισοπαλία 0-0 vs. West Brom (εντός έδρας)
Ισοπαλία 1-1 vs. Everton (εντός έδρας)
Νίκη 7-0 vs. Spartak Moscow (εντός έδρας)
Swansea
Ισοπαλία 1-1 vs. Crystal Palace (εντός έδρας)
Ήττα 3-1 vs. Everton (εκτός έδρας)
Ήττα 4-0 vs. Manchester City (εντός έδρας)
Νίκη 1-0 vs. West Brom (εντός έδρας)
Ήττα 2-1 vs. Stoke (εκτός έδρας)


Το ιατρικό δελτίο της ομάδας
Στους τραυματισμούς των Nathaniel Clyne, Daniel Sturridge και Alberto Moreno, ήρθε να προστεθεί και αυτός του αρχηγού Jordan Henderson, τον οποίο απεκόμισε στον τελευταίο αγώνα της ομάδας μας. Εκτός δράσης και ο Marko Grujic λόγω τραυματισμού στον καρπό, ενώ επιστρέφει στη διάθεση του Jurgen Klopp κατά πάσα πιθανότητα ο Joel Matip, χωρίς όμως να είναι βέβαιο πως είναι σε θέση να αγωνιστεί.
Οι (πιθανές) εντεκάδες
Το βεβαρημένο πρόγραμμα, καθώς και το συνεχές rotation του Γερμανού προπονητή μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα πραγματοποιήσει κάποιες αλλαγές στην αναμέτρηση με την Swansea. Κάτω από τα δοκάρια ίσως να δούμε αλλαγή με τον Loris Karius να παίρνει θέση, ενώ ο Andy Robertson μοιάζει ο μοναδικός "σίγουρος" για μια θέση στην τετράδα της άμυνας. Στο δεξί άκρο ο Trent Alexander-Arnold έχει αρκετές πιθανότητες για να πάρει τη θέση του Gomez, ενώ μια ενδεχόμενη επιστροφή του Joel Matip στην εντεκάδα θα αφήσει εκτός ένα εκ των Lovren ή Klavan. Στον άξονα, ο Wijnaldum θα πάρει λογικά θέση πλάι στον Emre Can(θέση διεκδικεί και ο Milner), ενώ η τρίτη θέση, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι ο man of the match του παιχνιδιού με την Bournemouth ήταν στον άξονα και δεν ξεκίνησε κόντρα στην Arsenal, τότε πολύ πιθανό να δούμε τον Alex Oxlade Chamberlain στο κέντρο. Στο αριστερό άκρο σε πιο κεντρικό ρόλο ο Philippe Coutinho, δεξιά ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Mohamed Salah και στην κορυφή πιθανότατα ο Roberto Firmino, με τις ενδείξεις να φέρουν τον Sadio Mane στον πάγκο.
LiverpoolKarius; ΤΑΑ,Κlavan,Lovren,RobertsonMilner,Wijnaldum,Chamberlain; Salah,Coutinho,Firmino(4-3-3)

Swansea: Fabianski, Rangel,Fernandez,Mawson,Olsson; Mesa,Clucas,Carroll; Dyer,Abraham,Ayew(4-1-4-1/4-3-3)

Τηλεοπτική κάλυψη
Ελλάδα: COSMOTE Sport 1 
Κύπρος: Cytavision Sports 1
Ηνωμένο Βασίλειο: Sky Sports Main Event/Sky Sports Premier League

Πρόβλεψη γράφοντα
Liverpool3-0Swansea


Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας, αλλά και στη σελίδα μας στο Facebook για όλα τα νέα της ομάδας μας.


*LiverpoolFans.grTV στο Youtube! Εγγραφείτε στο κανάλι μας-δείτε πως μπορείτε να συνδράμετε με υλικό το LF.GRTV. Περισσότερα εδώ!
Share on Google Plus

About Spyros C

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.