Με στόχο το τρίτο σερί διπλό...(Match Preview)


Μετά το άνετο πέρασμα από το Britannia την Τετάρτη με 0-3, οι Reds είναι έτοιμοι για ακόμα μια έξοδο, αυτή τη φορά στο Amex Stadium με αντίπαλο την Brighton.

Να συνεχίσουν από εκεί που έμειναν θέλουν άπαντες στο στρατόπεδο της Liverpool και το διπλό είναι ο μοναδικός στόχος ενόψει της σημερινής αναμέτρησης, θέλοντας να κάνουν το τρίτο σερί διπλό στην Premier League, μετά το 1-4 στην West Ham και το 0-3 στην Stoke.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ Brighton v Liverpool:
Πρωτάθλημα: Premier League
Έδρα: The Amex Stadium
Ημερομηνία: 02.12.2017 (Σάββατο)
Ώρα έναρξης: 17:00 (ώρα Ελλάδας)
Ο αγώνας ΔΕΝ μεταδίδεται τηλεοπτικά στην Ελλάδα.

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:
Με ανεβασμένη ψυχολογία και τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές της, επέστρεψε η Liverpool στο Merseyside από τη μεσοβδόμαδη έξοδο στο Britannia και το άνετο διπλό επί της Stoke, με τον Mohamed Salah να πετυχαίνει ακόμα δύο γκολ, περνώντας ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος.
Απόλυτα ικανοποιημένος ο Jurgen Klopp μετά το τέλος της αναμέτρησης, βλέποντας τα πλάνα και τα σχέδια του, να πηγαίνουν όπως ακριβώς ήθελε.

Για την σημερινή αναμέτρηση, ο Γερμανός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίσει στις υπηρεσίες του Joel Matip, που δυστυχώς ο Καμερουνέζος αισθάνθηκε ενοχλήσεις μετά το ματς της Τετάρτης και εχθές το μεσημέρι επισημοποιήθηκε η απουσία του.
Αμφίβολος είναι και ο Ragnar Klavan λόγω ίωσης (έχασε το ματς με την Stoke), όμως κατά πάσα πιθανότητα ο Εσθονός θα είναι διαθέσιμος.
Από εκεί και πέρα, εκτός του Nathaniel Clyne, δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα.

Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:
Ζουν το όνειρο τους στο Brighton, καθώς είδαν την ομάδα τους μετά το 1983 να επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία, κάνοντας ένα υπέροχο ταξίδι την προηγούμενη σεζόν, εξασφαλίζοντας τη δεύτερη θέση στη Championship και την άνοδο τους.
Ο προπονητής του συλλόγου, Chris Hughton, έχει κάνει μέχρι στιγμής εξαιρετική δουλειά στην ομάδα και η Brighton στέκεται πολύ καλά στην Premier League, κρατώντας σχεδόν αήττητη την έδρα της, έχοντας μόλις μια ήττα, την πρώτη αγωνιστική από την Manchester City (0-2).
Από εκεί κι έπειτα, οι «Seagulls» μετρούν δύο νίκες και τέσσερις ισοπαλίες στο Amex Stadium.

Την Τρίτη, φιλοξένησαν στην έδρα τους την Crystal Palace, μένοντας στο 0-0, σε ένα ματς που θέλουν να ξεχάσουν γρήγορα και οι δύο ομάδες.
Στην 15η αγωνιστική, η Brighton μπαίνει στην 10η θέση με 17 βαθμούς, έχοντας τέσσερις νίκες, πέντε ισοπαλίες και πέντε ήττες, με τον σύλλογο να αποδίδει περισσότερο από το αναμενόμενο σε αυτό το ξεκίνημα, με τον μοναδικό στόχο να είναι η παραμονή στην Premier League.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:
Για την σημερινή αναμέτρηση, ο Chris Hughton δεν υπολογίζει σίγουρα στις υπηρεσίες του Steve Sidwell, ενώ έχει ένα μεγάλο ερωτηματικό, αυτό του Gaetan Bong, ο οποίος δεν αγωνίστηκε ούτε στο ματς με την Crystal Palace και παραμένει αμφίβολος.

ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ:
Όπως γίνεται κατανοητό, λόγω της απουσίας της Brighton από τα μεγάλα σαλόνια για 34 χρόνια, οι αναμετρήσεις των δύο ομάδων έχουν μείνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, με τους αγώνες κυπέλλου να είναι οι μοναδικές συναντήσεις τους.
Συγκεκριμένα, Brighton & Liverpool έχουν τεθεί αντιμέτωπες 25 φορές, με τους Reds να μετράνε 13 νίκες, τους Seagulls 4, ενώ 8 ματς έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλα.
Στην πρόσφατη παράδοση, υπάρχουν μονάχα δύο αγώνες μετά το 1991, αυτός του 2011 όπου η Liverpool επικράτησε με 1-2 στο Amex για το League Cup και αυτός του 2012 όπου οι Reds κέρδισαν και πάλι τους Seagulls στο Anfield, με 6-1.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα, μετά τη σεζόν 1982/83, στο τελικό 2-2, ενώ θα είναι η πρώτη αναμέτρηση στην ιστορία τους, από τότε που το πρωτάθλημα ονομάστηκε Premier League.

Από την ήττα της την πρώτη αγωνιστική εντός από την Manchester City, η Brighton έχει διατηρήσει αήττητη την έδρα της, έχοντας δύο νίκες και τέσσερις ισοπαλίες (και οι τέσσερις στην σειρά).

Το Amex Stadium, θα είναι το 57ο γήπεδο που θα αγωνιστεί η Liverpool για την Premier League, έχοντας κερδίσει στα 52 από τα προηγούμενα 56 που έχει παίξει, περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στο Αγγλικό πρωτάθλημα.

Τα 12 γκολ του Mohamed Salah στα πρώτα του 14 ματς στο πρωτάθλημα, είναι ρεκόρ στον σύλλογο.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:
Στη θέση του τερματοφύλακα θα βρίσκεται ο Simon Mignolet, δεξιά στην άμυνα ο Joe Gomez, αριστερά ο Alberto Moreno και στα στόπερ ο Dejan Lovren μαζί με τον Ragnar Klavan.
Εάν ο Εσθονός δεν καταφέρει να αγωνιστεί, τότε στενεύουν τα περιθώρια για τον Jurgen Klopp και η μοναδική λύση που θα έχει θα είναι η χρησιμοποίηση του Gomez ως στόπερ και η είσοδο του Alexander-Arnold στα δεξιά.

Στη μεσαία γραμμή, όπως φαίνεται θα επιστρέψει η τριάδα των Henderson, Wijnaldum & Coutinho, με τη θέση του Ολλανδού να διεκδικεί και ο Oxlade-Chamberlain, ενώ η επιθετική τριάδα των Salah, Firmino & Mane θεωρείται δεδομένη.

LIVERPOOL (4-3-3): Mignolet - Gomez (Arnold), Lovren, Klavan (Gomez), Moreno - Henderson, Wijnadum (Chamberlain), Coutinho - Salah, Firmino, Mane.

Brighton (4-4-1-1): Ryan - Bruno, Duffy, Dunk, Suttner (Bong) - Knockaert, Stephens, Propper, Izquierdo (March) - Groß - Murray.

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.