Klopp: "Φανταστικός παίκτης ο Gross - πολύ δυνατή ομάδα η Brighton"

Ανέλυσε την Brighton και πηγαίνει για το τρίτο συνεχόμενο διπλό στην Premier League ο Jurgen Klopp!

Γράφει ο Νίκος Γιαμπολδάκης 

Το Σάββατο στις 17:00 η Liverpool αντιμετωπίζει την Brighton στο Amex Stadium, και ο Jurgen Klopp αντιμετωπίζει μερικά προβλήματα όσον αφορά στις επιλογές του. Ωστόσο η ομάδα του βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα, αφού στα τελευταία 7 παιχνίδια μετρά 5 νίκες και 2 ισοπαλίες. 

Στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα, αναφέρθηκε και στην κομβική κατά τον Mark Hughes φάση του παιχνιδιού με τη Stoke, όταν ο Atkinson δεν απέβαλε τον Simon Mignolet αλλά του έδωσε κίτρινη κάρτα. Συγκεκριμένα είπε:
"Πρώτα απ' όλα νομίζω ήταν η πρώτη φορά στη φετινή σεζόν που σταθήκαμε τυχεροί σε μια κατάσταση, για να είμαι 100% ειλικρινής. Αλλά πρέπει να παραδεχτώ πως ήμασταν λίγο τυχεροί. Μετά το παιχνίδι, όταν έδωσα συνέντευξη, ήμουν 100% σίγουρος πως ήταν σωστή απόφαση επειδή πίστευα πως ο Joe Gomez ήταν σε άλλη θέση".

"Δεν συνειδητοποίησα από το σημείο που ήμασταν ότι ήταν σίγουρη ευκαιρία για γκολ. Δεν ήταν φυσικά πέναλτι, ήταν εκτός περιοχής, αλλά ναι, δεν θα διαφωνήσω πως έπρεπε να είναι κόκκινη κάρτα για τον Mignolet".

Ακολούθως, όταν τέθηκε επί συζητήσεως η σύγκριση Salah-Suarez (ο Αιγύπτιος "κυνηγά" να ξεπεράσει τα 30 γκολ, όπως ο Suarez τη σεζόν 2013/14), ο Klopp σχολίασε:
"Δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Εκτιμώ τον Luis Suarez, είναι θρύλος στη Liverpool. Είναι ακόμα φανταστικός παίκτης, μου αρέσει ο τρόπος του, το στυλ παιχνιδιού, αλλά δεν ανήκει στη Liverpool πια. Δεν χρειάζεται να συγκρίνω παίκτες".

"Έχουμε πολλούς παίκτες που επηρεάζουν πολύ το παιχνίδι μας, οπότε αυτό είναι απλώς μια ιστορία για να γράφουν οι εφημερίδες, τα social media και λοιπά. Εμένα δεν με ενδιαφέρει ούτε λίγο".

"Η σημαντική λέξη σε όλα αυτά είναι η 'σεζόν' - δεν έχουμε φτάσει ούτε στα μισά. Αν μπορεί (σ.σ ο Salah) να συνεχίσει έτσι, τότε θα κάνουμε και τη σύγκριση, αλλά έχουμε ακόμα πολλά βήματα ως εκεί".

Για τον αντίπαλο του, την Brighton του Chris Hughton, είπε:
"Είναι μια πολύ, πολύ δυνατή ομάδα. Έχουν όλα τα καλά στοιχεία που έχει κανείς όταν ανεβαίνει κατηγορία μετά από μια δύσκολη χρονιά. Είναι ένα πολύ δυνατό σύνολο καλών παικτών, με μερικούς καινούριους, όχι πολλούς, αλλά σημαντικούς, όπως ο Gross, ο Γερμανός από την Ingolstadt. Φανταστικός παίκτης και τον γνωρίζω καιρό τώρα"

"Δεν είναι μια ομάδα που παίζει με αντεπιθέσεις ή μεγαλες μπαλιές. Έχουν τρομερά γρήγορους πλαϊνούς για αντεπιθέσεις, αμύνονται με βάθος και συνοχή, παίζουν με μακρινές μπαλιές αλλά και στρωτό ποδόσφαιρο γιατί οι παίκτες τους έχουν τις ικανότητες και για τα δύο. Μια μίξη γενικότερα, η ανάλυση μας ήταν πολύ ενδιαφέρουσα". 

Να θυμίσουμε, τέλος, πως η Liverpool πλήττεται από ορισμένες έκτακτες απώλειες, όπως αυτή του Matip που ένιωσε μυικές ενοχλήσεις. Όλες τις λεπτομέρειες για τον αγώνα μπορείτε να τις διαβάσετε στο Match Preview μας, ΕΔΩ.
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.