Όπως πέρυσι, για καλά Χριστούγεννα! (Match Preview)

Να συνεχίσει ακριβώς από εκεί που έμεινε θέλει η Liverpool, όπως και να κάνει όμορφα Χριστούγεννα, με το διπλό στο Emirates να συνδυάζει τα δύο παραπάνω.


Arsenal & Liverpool αναμετρώνται σε ένα σπουδαίο ντέρμπι απόψε το βράδυ, με τις δύο ομάδες να έχουν ως αποκλειστικό στόχο τους τρεις βαθμούς, δίνοντας του την ευκαιρία να κάνουν χαρούμενα Χριστούγεννα, πριν μπουν ξανά στο γήπεδο!

Πληροφορίες αγώνα Arsenal v Liverpool:
Πρωτάθλημα: Premier League
Έδρα: Emirates Stadium
Ημερομηνία: 22.12.2017 (Παρασκευή)
Ώρα έναρξης: 21:45 (ώρα Ελλάδας)
Ο αγώνας μεταδίδεται τηλεοπτικά από το CosmoteSport1HD.


ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:
Με σπασμένα τα φρένα στις εκτός έδρας αναμετρήσεις συνεχίζει η Liverpool, παίρνοντας την Κυριακή το τέταρτο της σερί διπλό, μέσα στην Bournemouth με 0-4 και άφησε πολύ γρήγορα πίσω της τα δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα με Everton (1-1) & West Bromwich στο Anfield.

Πλέον, οι Reds καλούνται να πάρουν ακόμα ένα διπλό, το πέμπτο στην σειρά, αυτή τη φορά σε μια δυσκολότερη έδρα, στην οποία δυσκολεύονται υπερβολικά, έχοντας μόλις δύο νίκες στις τελευταίες 14 επισκέψεις στο Emirates.

Για την σπουδαία αναμέτρηση, ο Jurgen Klopp δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των Moreno, Clyne, ενώ αμφίβολοι και κατά πάσα πιθανότητα εκτός αγώνα, είναι οι Sturridge & Matip, με τον Καμερουνέζο να επιστρέφει στις προπονήσεις όμως να μην είναι έτοιμος.

Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:
Χωρίς καμία διαφορά με τις προηγούμενες, εξελίσσεται (και) η φετινή σεζόν για την Arsenal, με την ομάδα του Arsene Wenger να έχει τους ίδιους στόχους και να παλεύει με το ίδιο σκεπτικό τα παιχνίδια της.
Ο Αλσατός τεχνικός συνεχίζει να μην έχει την στήριξη των φιλάθλων, κάτι που επηρεάζει άρδην την ομάδα του, με αποτέλεσμα οι Gunners να μην μπορούν να βρουν τη σχετική ηρεμία που επιζητούν.

Βρίσκονται στην 5η θέση της βαθμολογίας, μόλις ένα βαθμό πίσω από τη Liverpool, έχοντας 33 πόντους και βλέπουν τον σημερινή αγώνα ως ''τελικό'' προσπεράσματος πριν τα Χριστούγεννα.
Μεσοβδόμαδα, λύγισαν δύσκολα την αντίσταση της West Ham με 1-0 και προκρίθηκαν στον ημιτελικό του Carabao Cup.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:
Μεσοβδόμαδα έχασε με τραυματισμό τον Giroud, υστερώντας πλέον επιθετικά από τον πάγκο, ενώ για το ματς δεν υπολογίζονται και οι Coquelin, Ramsey & Cazorla, ενώ επιστρέφει ο Mustafi.

ΠΡΩΤΟΣ ΓΥΡΟΣ:
Κάνοντας ένα υπέροχο...πάρτι στον πρώτο γύρο, οι Reds ''σκόρπισαν'' τους Gunners, επικρατώντας με 4-0, με την επιθετική γραμμή της ομάδας να οργιάζει.


O Firmino άνοιξε το σκορ στο 17' και λίγο πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, ο Mane με μια απίθανη γκολάρα, έγραψε το 2-0.
Στο δεύτερο μέρος, ένα φοβερό σόλο γκολ του Salah, διανύοντας όλο το γήπεδο που κατέληξε σε ''εκτέλεση'' του Cech έκανε το 3-0, ενώ ο Sturridge έγραψε το τελικό 4-0.

Αυτό ήταν το τελευταίο ματς του Oxlade-Chamberlain με την Arsenal, πριν μετακομίσει για την Liverpool κάι σήμερα ο Άγγλος θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά την πρώην του ομάδα.

ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ:
Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες συνολικά 223 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, με την Liverpool να μετράει 86 νίκες, την Arsenal 78, ενώ 59 αναμετρήσεις έχουν λήξει ισόπαλες.


Η Liverpool κέρδισε και στα δύο ματς της περυσινής σεζόν την Arsenal, με 3-4 στο Emirates στην πρώτη αγωνιστική και με 3-1 στο Anfield τον Μάρτιο.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:

Η Liverpool μετά την έλευση του Jurgen Klopp, είναι αήττητη κόντρα στην Arsenal με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες, έχοντας πετύχει και στα τέσσερα ματς τουλάχιστον τρία γκολ, φτάνοντας συνολικά στα 14!

Ως το ζευγάρι με τα περισσότερα τέρματα μετά το 90ο λεπτό στην ιστορία της Premier League παρουσιάζεται το Liverpool v Arsenal, με συνολικά 17 γκολ να έχουν μπει μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας.

Ο Petr Cech, εάν δεν δεχτεί γκολ, θα γίνει ο πρώτος τερματοφύλακας στην ιστορία της Premier League, που κρατάει συνολικά 200 Clean Sheets.

Εάν σκοράρει, ο Sadio Mane θα γίνει ο πέμπτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που σκοράρει τέσσερις συνεχόμενες φορές κόντρα στην Arsenal.

Η Arsenal έχει χάσει τρεις συνεχόμενες φορές από την Liverpool, ποτέ δεν έχει χάσει τέσσερις σερί φορές από τους Reds, από το μακρινό 1998.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΕΞΙ ΑΓΩΝΕΣ:

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:
Κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί ο Mignolet, έχοντας στην άμυνα τους Gomez, Lovren, Klavan & Robertson, ενώ να σημειωθεί πως ο Κροάτης πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, καθώς αν δεχτεί κάρτα θα χάσει το επόμενο ματς.

Στο κέντρο, επικρατέστερος είναι ο Henderson, έχοντας σίγουρα μπροστά του τον Coutinho και παίζεται μια θέση ανάμεσα σε Wijnaldum & Ox.

Στην επίθεση, η τριάδα θα αποτελείται από τους Salah, Firmino & Mane.

LIVERPOOL (4-3-3): Mignolet - Gomez, Lovren, Klavan, Robertson - Henderson, Ox (Wijnaldum), Coutinho - Salah, Firmino, Mane.

Arsenal (4-2-3-1): Cech - Bellerin, Koscielny, Mustafi, Monreal - Wilshire, Xhaka - Iwobi, Ozil, Sanchez - Lacazette

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.