Από τώρα Keïta θέλει η Liverpool!

Έτοιμη φαίνεται η Liverpool, σύμφωνα με δημοσιεύματα της Liverpool Echo, να κάνει κίνηση ούτως ώστε να εντάξει τον Naby Keïta από τώρα στο δυναμικό της. Ο 22αχρονος μέσος από τη Γουινέα έχει ήδη κλείσει στους "Reds" για το φετινό καλοκαίρι, παρόλα αυτά είναι ανοικτό το ενδεχόμενο η ομάδα του Klopp να κινηθεί για το νεαρό μέσο αυτή τη μεταγραφική περίοδο πληρώνοντας κάποιο παραπάνω ποσό.

Γράφει ο Γιάννης Μοσχονάς 

Απ' ότι φαίνεται ο Γερμανός τεχνικός είναι πεισμένος πως ο Keïta είναι η καλύτερη επένδυση για να ξοδέψει ένα κομμάτι από το ποσό που εξασφαλίστηκε από τη μεταγραφή του Coutinho στην Barcelona. Είναι γεγονός πως ο Keïta δεν αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον "Phil" κι ούτε προσφέρει τα ίδια πράγματα εντός του γηπέδου. Παρόλα αυτά είναι ένας παίκτης που ταιριάζει απόλυτα τόσο στο σύστημα που επιλέγει να παίζει ο Klopp, όσο και στη φιλοσοφία του καθώς είναι νέος, εξελίξιμος, με τρομερά στοιχεία για την ηλικία του και αγωνίζεται ήδη σε ομάδα με υψηλούς στόχους σ' ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Εν ολίγοις με τον Keïta στην ομάδα η Liverpool θα εξασφαλίσει έναν ποιοτικό μέσο, εξαιρετικό στα αμυντικά του καθήκοντα ο οποίος θα απελευθερώσει τους υπόλοιπους κεντρικούς μέσους και θα βοηθήσει την κατάσταση στην προβληματική άμυνα της ομάδας. Ένας τρομερά σύγχρονος μέσος, ο οποίος δε θα συνεισφέρει μόνο στο αμυντικό κομμάτι, αλλά και στο δημιουργικό τομέα- ενώ ανά περιπτώσεις σκοράρει κιόλας (μετρά 5 γκολ αυτή τη σεζόν).


Πηγές αναφέρουν ότι το ποσό απόκτησης για τη συγκεκριμένη μεταγραφική περίοδο είναι κοντά στα 16 εκατομμύρια, παρόλα αυτά είναι προφανές ότι οι συζητήσεις δεν έχουν φτάσει ακόμα σ αυτό το επίπεδο και δεν υπάρχει κάποια συμφωνία ή κάποια συγκεκριμένη πρόταση στη Leipzig. Για να είμαστε ακριβείς ο γερμανικός σύλλογος δε φαίνεται σε κανένα βαθμό διατεθειμένος να δώσει έναν από τους πιο πολύτιμους παίκτες του, στη μέση της σεζόν. Συγκεκριμένα ο προπονητής της ομάδας σε πρόσφατες δηλώσεις του υποστήριξε δεν υπάρχει λόγος να πωληθεί ο παίκτης τώρα κι ότι θα αγωνιστεί στην ερχόμενη αναμέτρηση με τη Schalke. Βέβαια δε θα υπήρχε καμία περίπτωση να δηλώσει κάτι διαφορετικό κι είναι δεδομένο ότι όλα αυτά έγιναν πριν υπάρξει έντονο ενδιαφέρον από μεριάς Liverpool. 



Ο ίδιος ο παίκτης πάντως φαίνεται να ενθουσιάζεται με την προοπτική να ενταχθεί από τώρα στην ομάδα. Βέβαια, προς τιμήν του, η επιθυμία του να ενταχθεί από τώρα στην ομάδα δεν έχει επηρεάσει τις εμφανίσεις του με το γερμανικό σύλλογο, ούτε έχει συνοδευτεί από αναντίστοιχη συμπεριφορά ή δηλώσεις. Ο 
Keïta φέτος μετρά 20 εμφανίσεις κι έχει βοηθήσει τη Leipzig στο γερμανικό πρωτάθλημα (η ομάδα είναι 5η σε ισοψηφία με την 3η), αλλά και στο Champions League. Το γεγονός αυτό γεννά ένα νέο πρόβλημα, καθώς ο παίκτης- ακόμα και στην περίπτωση που έρθει τώρα- δε θα μπορέσει να αγωνιστεί με τη Liverpool αυτή τη σεζόν στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να υποτιμάται η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει στην ομάδα στο FA Cup και κυρίως στην Premier League όπου θα κορυφωθεί η μάχη για την πολυπόθητη είσοδο στην τετράδα.




Share on Google Plus

About Unknown

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.