Ox: ''Ξέρουμε πόσο σημαντικός ήταν ο Coutinho, όμως δε μας επηρεάζει η αποχώρησή του''

Ο Alex Oxlade-Chamberlain επιμένει ότι η αποχώρηση του Philippe Coutinho δεν θα εκτροχιάσει τη σεζόν της Liverpool.

Γράφει ο Χρήστος Τσακαλέρης...











Ο μέσος της Αγγλίας παραδέχεται ότι ο Βραζιλιάνος θα λείψει από τους συμπαίκτες του, μετά από τη μεταγραφή του στην Barcelona αυτή την εβδομάδα.

Ωστόσο, ο Oxlade-Chamberlain πιστεύει ότι η ομάδα του Jurgen Klopp έχει αρκετή ποιότητα για να εξασφαλίσει ότι οι Κόκκινοι, που είναι αήττητοι σε 17 αγώνες, διατηρούν μια πρόκληση για διακρίσεις τόσο εγχώρια όσο και στην Ευρώπη.

  " Ήξερα ότι είναι ένα ταλέντο παγκόσμιας κλάσης ο Phil πριν έρθω εδώ και το μικρό χρονικό διάστημα που έπαιξα μαζί του είδα πόσο θετικά επηρέαζε το παιχνίδι της ομάδας,'' είπε.

  " Ήταν ένας μεγάλος χαρακτήρας γύρω από το μέρος και ένας αγαπημένος παίκτης από τους οπαδούς - δικαιωματικά φυσικά. Ήταν ένας εκπληκτικός παίκτης και έκανε σπουδαία πράγματα για τη Liverpool.

  " Όταν χάνεις κάποιον σαν τον Phil, δεν θα έλεγα ότι χάνεις, αλλά θέλεις όσους καλούς παίκτες μπορείς να έχεις στην ομάδα σου. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Παίκτες έρχονται και παίκτες φεύγουν.

  "Μεγάλοι παίκτες φεύγουν από τα clubs και τα clubs θα φέρνουν σπουδαίους παίκτες. Δεν σου αρέσει να βλέπεις τους φίλους σου να φύγουν - και ο Phil ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος - αλλά τους εύχεσαι ότι καλύτερο.

  "Ο Phil δεν είναι εδώ;" Όταν ο Phil δεν έπαιζε στην ομάδα για κάποια παιχνίδια, παίζαμε ακόμα ωραίο ποδόσφαιρο και έχουμε ακόμα καταπληκτικούς παίκτες που μπορούν να πετύχουν γκολ - όπως ο Mo (Salah), ο Sadio (Mane), ο Roberto (Firmino), όλοι οι άλλοι.

    " Έχουμε γκολ και δημιουργικότητα σε όλη την ομάδα. Προφανώς, ο Phil πρόσθετε σε αυτό, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι 'αυτό. Το γεγονός είναι ότι έφυγε οπότε πρέπει να σκεφτούμε 'τι πρέπει να κάνουμε για να γίνει σωστά η δουλειά μας?' - έχω κάθε πίστη στα αγόρια που προχωράμε τώρα. Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να μας επηρεάσει καθόλου.''












O Oxlade-Chamberlain αναφέρει ότι tο αντίκτυπο του νέου μεταγραφικού αποκτήματος της Liverpool, Virgil van Dijk, ο οποίος έδωσε μια δραματική νίκη στο ντεμπούτο του, στο FA Cup, με την Everton, βοήθησε να διατηρηθεί η ψυχολογία στα ύψη ενόψει της Κυριακής στην Premier League με τους πρωτοπόρους, την Manchester City στο Anfield.

  "Μόλις πήραμε τον Virgil και τι εκπληκτική προσθήκη ήταν. Στο σύντομο χρονικό διάστημα που είναι εδώ, έχει φέρει τον αέρα της εμπιστοσύνης με την προσωπικότητά του," πρόσθεσε.

  "Αυτό ήταν μια μεγάλη ώθηση για εμάς. Σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως η Liverpool, οι άνθρωποι πρόκειται να έρθουν και να φεύγουν. Όποιος παραμένει, είναι δική μας δουλειά να κρατάμε τους τροχούς κινούμενους και να διατηρούμε την ορμή. Για μένα είναι πραγματική δουλειά ως συνήθως."

Ο 24χρονος απολαμβάνει μια πολύ καλή φόρμα για τους Κόκκινους και είναι αποφασισμένος να ξεκινήσει και να βοηθήσει να γεμίσει το κενό που δημιουργήθηκε από την έξοδο του Coutinho.

Τόσο ο Oxlade-Chamberlain όσο και ο Adam Lallana μπορούν να λειτουργήσουν στον προηγμένο κεντρικό ρόλο του μεσαίου τμήματος όπου ο Coutinho έκανε το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς στο πρώτο μισό της σεζόν.











  "Είμαι ο τύπος του ατόμου που απολαμβάνει την ευκαιρία να αποδώσει υπό πίεση," είπε.

  " Έπρεπε να το κάνω όλη μου την καριέρα. Ήμουν σε ένα μεγάλο club πριν και το να βρίσκομαι και τώρα σε μεγάλο club, με βοηθάει στο να ξέρω ότι πρέπει να αποδίδεις υπό πίεση. Μπορεί να υπάρχουν στιγμές που τα πράγματα δεν πηγαίνουν και τέλεια και ο κόσμος περιμένει από σένα πάντα το καλύτερο.''

  "Φυσικά είναι μια ευκαιρία για μένα, όπως και για όλα τα υπόλοιπα αγόρια που θέλουν να παίξουν εκεί. Ο Phil έπαιζε μερικές φορές εκεί και μερικές φορές έπαιζε στα αριστερά. Είναι πλέον ένας λιγότερος παίκτης τόσο για τη μεσαία γραμμή όσο και για τα εξτρέμ.

  "Ακόμα και όταν ο Phil ήταν εδώ, υπήρχαν ακόμη ευκαιρίες για μένα να παίζω σε αυτή τη θέση. Έχω κάθε σεβασμό για τον Phil και τις αποφάσεις του, του εύχομαι ότι καλύτερο, αλλά δεν είναι στις σκέψεις μου τώρα καθώς με τη Man City δε θα μπορεί να επηρεάσει το σκορ αφού δεν είναι πια εδώ.

  "Η Liverpool είναι το μόνο πράγμα στο οποίο επικεντρώνομαι τώρα και το να κερδίσουμε όσα παιχνίδια μπορούμε - ξεκινώντας από την Man City την Κυριακή. Είμαι περισσότερο συγκεντρωμένος στο τι θα κάνω εγώ, ο Mo, ο Sadio και ότι μπορεί να κάνει όποιος παίξει επειδή εμείς είμαστε εδώ και θέλουμε να πάρουμε τα θετικά αποτελέσματα για την ομάδα.''
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.