ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέοι κανόνες στο UEFA Champions League από την επόμενη σεζόν!

Η UEFA επιβεβαίωσε την αναδιάρθρωση του Champions League - συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής των χρόνων εκκίνησης και της εγγυημένης συμμετοχής στους ομίλους του θεσμού.

Γράφει ο Χρήστος Τσακαλέρης...











Η 4η θέση της Liverpool στην περσινή σεζόν, σήμαινε ότι οι Reds έπρεπε να παίξουν στα play-off της διοργάνωσης με την Hoffenheim - την οποία και απέκλεισαν για να μπουν στους ομίλους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους νέους κανόνες που έχουν εγκριθεί σήμερα πριν από τη σεζόν 2018/19, οι τέσσερις καλύτεροι από την Αγγλία - καθώς και την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γερμανία - θα αποκτήσουν άμεση είσοδο στους ομίλους του UEFA Champions League.

Το τουρνουά θα έχει επίσης δύο νέους χρόνους εκκίνησης, με το παραδοσιακό ραντεβού στις 9.45 μ.μ., να αντικαθίσταται από τις 7.55 μ.μ. και τις 10 μ.μ.

Η κατάκτηση του Champions League - ή του Europa League - θα εγγυηθεί επίσης την είσοδο στους ομίλους - όπως ίσχυε και πριν.

Ωστόσο, αν δύο ομάδες που τελειώνουν εκτός των τεσσάρων πρώτων ομάδων της Αγγλίας κερδίσουν αυτούς τους 2 θεσμούς, τότε η ομάδα που κατέκτησε την 4η θέση θα δώσει τη θέση της και θα αγωνίζεται στο Europa League.

Οι ομάδες που τερματίζουν στην πέμπτη και έκτη θέση στην Premier League είναι επίσης εγγυημένα στους ομίλους του Europa League.

Ο τελικός του 2019 στο Champions League θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη της Ισπανίας την 1η Ιουνίου.

Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.