Liverpool 2 - 0 Newcastle - Βαθμολογίες παιχτών: Mo, Karius και Ox στην κορυφή!

Γράφει ο Θοδωρής Σπανός:

Επαγγελματική νίκη κόντρα στη Newcastle για τη Liverpool, η οποία επικράτησε με 2-0 στο Anfield.



Εύκολο απόγευμα για την ομάδα μας που κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Newcastle του Rafa Benitez, με το τελικό σκορ να είναι στο 2-0. Ο Salah στο 40' άνοιξε το σκορ για την ομάδα μας μετά από όμορφη ενέργεια του Ox, ενώ ο Sadio Mane έπειτα από assist του Firmino στο 55' διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας μας. Άξια αναφοράς είναι μια εκπληκτική επέμβαση του Loris Karius στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου σε σουτ του Diame αλλά και ο μη καταλογισμός φάουλ και κόκκινης κάρτας στον Lascelles σε φάουλ πάνω στον Salah στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού.

Ας περάσουμε στις βαθμολογίες των παιχτών μας:



Loris Karius: Ο Γερμανός πορτιέρο είχε ακούσει πολλά τον προηγούμενο καιρό, ωστόσο έχει δικαιώσει τον Klopp για την επιλογή του με τις τελευταίες εμφανίσεις του. Τρομερή επέμβαση στο σουτ του Diame, άνετος στον αέρα καθαρίζοντας τις περισσότερες φάσεις, σοβαρός με την μπάλα στα πόδια. Το clean sheet ήταν μια δικαίωση για τη χθεσινή εμφάνισή του.

Βαθμολογία: 8/10

Trent Alexander-Arnold: Δε φάνηκε ιδιαίτερα, χωρίς ωστόσο να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα αμυντικά. Με την επιστροφή του Clyne θα δει το χρόνο συμμετοχής του να μειώνεται.

Βαθμολογία: 6.5/10

Dejan Lovren: Σοβαρός και σταθερός, φαίνεται να είναι πλέον η πρώτη επιλογή για παρτενέρ του VVD, μπροστά από τον Matip. 

Βαθμολογία: 7.5/10

Virgil Van Dijk: Ακόμα ένα παιχνίδι που ο Ολλανδός έδειξε για ποιο λόγο σπαταλήθηκαν 75 εκατομμύρια λίρες για την πάρτη του. Εκτός από την προσωπική καλή εμφάνιση, ο Van Dijk έχει δώσει ώθηση στη συνολική αμυντική λειτουργία της Liverpool, με όλους, από τον τερματοφύλακα και τα Centre Backs, μέχρι και τον Bobby εκεί μπροστά να είναι ωφελημένοι από την παρουσία του Ολλανδού.

Βαθμολογία: 7.5/10



Andy Robertson: Η ομάδα μας αγωνίστηκε περισσότερο από τον άξονα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα παιχνίδια, έτσι οι επαφές του Robertson με την μπάλα ήταν σχετικά περιορισμένες. Συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τη μεστότητα του παιχνιδιού του ο Σκοτσέζος, πρέπει να βελτιώσει λίγο τις μπαλιές του χωρίς δεύτερη επαφή.

Βαθμολογία: 7/10



Jordan Henderson: Μέτριο παιχνίδι για τον αρχηγό μας όπου έκανε αθόρυβη δουλειά, καθορίζοντας το τέμπο του παιχνιδιού. Σωστή οργάνωση με πάσες από πίσω, δεν πήρε ωστόσο τις πρωτοβουλίες για να τον αναδείξουν μέσα στο παιχνίδι.

Βαθμολογία: 6.5/10

Emre Can: Ούτε ο Emre Can εντυπωσίασε, με την έλλειψη δημιουργικότητας και τις αργές εκτελέσεις του να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Πάθος και δύναμη ήταν τα δυνατά του στοιχεία.

Βαθμολογία: 7/10

Alex Oxlade-Chamberlain: Ακόμα ένα πολύ καλό παιχνίδι για τον Ox, που ήταν κυρίαρχος στο χώρο του κέντρου. Από δική του προσπάθεια και assist προήλθε το πρώτο γκολ της ομάδας μας, ενώ ήταν συνεχώς πηγή κινδύνων για την άμυνα της Newcastle.

Βαθμολογία: 8/10



Sadio Mane: Συνέχισε την καλή του φόρμα πετυχαίνοντας ακόμη ένα γκολ, θα μπορούσε όμως σίγουρα να είχε πετύχει και δεύτερο. Όμορφο τελείωμα σε μια άψογη ομαδική προσπάθεια.

Βαθμολογία: 7.5/10



Mohamed Salah: 32 and counting! Πλέον πέρασε και τον Luis Suarez και συνεχίζει! Τι να πει κανείς γι'αυτόν τον παίχτη; Έσπασε το "λεωφορείο" της Newcastle, θα μπορούσε να είχε πετύχει σίγουρα και δεύτερο, ενώ δεν του δόθηκε ξεκάθαρο φάουλ λίγο εκτός περιοχής στο 93'. Η αυτοπεποίθησή του είναι στα ύψη και φαίνεται από τις ενέργειές του στο γήπεδο. Απλά τρομερός.

Βαθμολογία: 8.5/10 (MOTM)

Roberto Firmino: Αθόρυβη δουλειά για ακόμα ένα παιχνίδι. Έπαιξε λίγο πιο πίσω, πήρε μπάλα, άνοιξε χώρους, πρέσσαρε, έδωσε και την ασσίστ στον Mane για το 2-0. Ακόμα ένα εξαιρετικό παιχνίδι για τον Bobby.

Βαθμολογία: 7.5/10

Adam Lallana (στη θέση του Sadio Mane στο 74'): Ακόμα μερικά πολύτιμα λεπτά συμμετοχής για τον Adam Lallana.

Βαθμολογία: -

James Milner (στη θέση του Alex Oxlade-Chamberlain στο 79'): Στα 32 του χρόνια, ο James Milner έχει τα πνευμόνια 20αρη.

Βαθμολογία: -

Joel Matip (στη θέση του Roberto Firmino στο 87'): Θα πρέπει να ανεβάσει στροφές αν θέλει να κρατήσει τη θέση του.

Βαθμολογία: -



Jurgen Klopp: Επαγγελματική, ξεκούραστη νίκη ενόψει του επαναληπτικού με την Porto και του ντέρμπι με την Manchester United. Πήρε λιγάκι στην ομάδα μας να σπάσει τη συμπαγή άμυνα της Newcastle, ο Karius βοήθησε στο να μείνει η Liverpool μπροστά στο σκορ, και με ένα γρήγορο γκολ στις αρχές του Β' ημιχρόνου η νίκη δεν κινδύνεψε ποτέ. Σωστό στήσιμο, σωστές αλλαγές, λίγα πράγματα να κρίνουμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Βαθμολογία: 8/10

Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.