Showtime...από την ανάποδη!


Γράφει ο Απόστολος Παπανικολόπουλος,

Έχουμε καλομάθει. Η αλήθεια είναι πως έχουμε καλομάθει με την παρουσία του Jurgen Klopp 
στον πάγκο της ομάδας να βλέπουμε όμορφο, ποιοτικό, επιθετικό ποδόσφαιρο. Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε ματσάρες, πολλά γκολ, πανέμορφες φάσεις και εντυπωσιακές νίκες.

Όμως, κακά τα ψέματα η Liverpool οφείλει, βάσει ονόματος, φανέλας και ιστορίας, να κάνει πρωταθλητισμό. Και δείχνει πλέον πως έχει μπει στον δρόμο για να κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα.

Γιατί καλά τα πολλά γκολ και η τρομακτική επίθεση, αλλά για να διεκδικήσεις και ακόμη περισσότερο να κατακτήσεις τίτλους δεν αρκεί η επίθεση από μόνη της.

Θα μου πείτε πως αυτό το ξέραμε ούτως ή άλλως και το φωνάζαμε καιρό τώρα. Μήπως όμως έχουμε αρχίσει σιγά σιγά να το βλέπουμε κιόλας; Μήπως η ομάδα έχει αρχίσει πλέον να εμφανίζει σημάδια ομάδας πρωταθλητισμού σε όλες τις γραμμές της;

Το σημερινό παιχνίδι απέναντι στη Newcastle μου έδειξε πράγματα που εκλιπαρούσα μέσα μου να δω από την Liverpool. Που όσο κι αν τρελαίνομαι να βλέπω μαγικά στην επίθεση και πανέμορφα γκολ, ήθελα όσο τίποτα να την δω κάποια στιγμή να παίζει έτσι.

Γιατί μπορεί πολλοί να είδαν μια "κακή" εμφάνιση από τους Reds ή μια εμφάνιση "κατώτερη των προσδοκιών", όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Σήμερα η Liverpool έκανε εμφάνιση διεκδικήτριας τίτλου και το ακόμη καλύτερο είναι πως ήταν επιλογή της να παίξει έτσι.

Η Liverpool πήρε μια καθαρή νίκη με 2-0 παίζοντας με σβηστές τις μηχανές ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ. Κι αυτό πραγματικά ήθελα πολύ καιρό να το δω και μάλιστα λειτούργησε εξαιρετικά. Η ομάδα κράτησε δυνάμεις, έπαιξε προσεκτικά και πήρε το τρίποντο χωρίς να κουραστεί και χωρίς να κουράσει.

Το να μπορεί να παίρνει τα αποτελέσματα χωρίς να "σκοτώνεται" να παίζει στο 100% της είναι ένα σημάδι που δεν βλέπαμε ποτέ τα προηγούμενα χρόνια. Εάν η ομάδα δεν έπαιζε στα άκρα πολύ δύσκολα θα έπαιρνε το τρίποντο.

Και δεν είναι μόνο το σημερινό ματς. Η ομάδα πραγματοποιεί τέτοιες εμφανίσεις σταθερά στα τελευταία της παιχνίδια. Με την West Ham το σκορ ξεγελάει, αλλά η αλήθεια είναι πως η Liverpool δεν έπαιξε τόσο πολύ στα κόκκινα. Απλώς εκμεταλλεύτηκε ιδανικά τις ευκαιρίες της και ήταν πολύ αποτελεσματική.

Με την Southampton το ίδιο, με την Huddersfield επίσης. Και το κυριότερο η ομάδα καταφέρνει να παίξει αποτελεσματικά με αυτόν τον τρόπο, διότι η άμυνα έχει εμφανώς σοβαρευτεί. Η παρουσία του Van Dijk έχει αφενός ανεβάσει το επίπεδο της αμυντικής γραμμής και αφετέρου έχει προσδώσει ηρεμία στους υπόλοιπους της αμυντικής τετράδας.

Ο Robertson εξελίσσεται σε λίρα εκατό, οι Matip και Lovren είναι πιο χαλαροί από ποτέ και στο δεξί άκρο η παρουσία του Arnold γίνεται όλο και καλύτερη.

Το ίδιο ισχύει και με τον Loris Karius που παιχνίδι με παιχνίδι δικαιώνει άπειρα την επιλογή του Klopp να τον θέσει πρώτο τερματοφύλακα της ομάδας, καθώς λειτουργεί όλο και περισσότερο όπως θα έπρεπε να λειτουργεί πορτιέρο πρώτης γραμμής.

Γενικώς είναι πάρα πολύ θετική η εικόνα της ομάδας. Ο Klopp έχει δουλέψει πάρα πολύ τις αδυναμίες της και πλέον παρουσιάζει ένα σύνολο ικανό να ανταγωνιστεί οποιαδήποτε ομάδα.

Με τις κατάλληλες προσθαφαιρέσεις το καλοκαίρι η Liverpool θα είναι αδιαμφισβήτητα πρωταγωνίστρια τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Μένει μόνο να την δούμε στην πράξη.


Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.