Jurgen Klopp: "Όποιος πιστεύει ότι τελείωσε, δεν θα αγωνιστεί στην ρεβάνς"



Χαρούμενος ο Γερμανός τεχνικός μετά τη νίκη της ομάδας του, όμως εξαιρετικά απογοητευμένος από τον τραυματισμό του Ox.

Η Liverpool επικράτησε στον πρώτο ημιτελικό με 5-2 κόντρα στην Roma, παίζοντας εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, όμως αυτό που επισκίασε την αναμέτρηση ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του Oxlade-Chamberlain, κάτι που σχολίασε ο Γερμανός τεχνικός στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε για όλα τα θέματα:

Για την εμφάνιση της ομάδας και τη διάθεση στα αποδυτήρια:

"Το μεγαλύτερο χτύπημα για τη διάθεση στα αποδυτήρια, είναι ο τραυματισμός του Oxlade-Chamberlain. Το να δεχτείς δύο γκολ δεν είναι αυτό που θέλεις, αλλά δεν πρόκειται να αλλάξει πια και πρέπει συμβιβαστούμε. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Τα παιδιά έπαιξαν ένα εξαιρετικό παιχνίδι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και τα τελευταία λεπτά όταν δεχτήκαμε τα τέρματα. Ο Dejan έπαιξε ένα παιχνίδι παγκόσμιας κλάσης, ήταν εξαιρετικά καλός. Στο τέλος με τη μπάλα έκανε λάθος, σηκώθηκε λίγο νωρίς. Αυτό δεν είναι συνήθως πρόβλημα εάν ο μπακ βρίσκεται στη σωστή θέση. Ο Trent, ο οποίος έπαιξε ένα εξαιρετικό παιχνίδι - ένα παιχνίδι παγκόσμιας κλάσης - δεν ήταν στη σωστή θέση, επειδή ο Dejan κέρδιζε όλες τις μπάλες πριν. Όταν ο Dzeko βρίσκεται σε καλή θέση, μπορεί να σκοράρει. Τώρα πρέπει να παλέψουμε και πάλι στη Ρώμη. 

Αυτό δεν είναι πρόβλημα. Θα έπρεπε να δουλέψουμε κι αν κερδίζαμε 5-0 επειδή η Roma θα δοκίμαζε τα πάντα για να επιστρέψει. Δεν είναι μεγάλη διαφορά. Και αυτό που έμαθα απόψε είναι ότι μπορούμε να κερδίσουμε και το δεύτερο παιχνίδι, ακόμα και όταν θα είναι διαφορετικό. Η Roma πρέπει να πετύχει γκολ κόντρα σε εμάς. Το έχω πει μερικές φορές και δεν πρέπει να ακούγεται σαν προειδοποίηση ή οτιδήποτε άλλο, αλλά δεν είμαστε η Barcelona. Είναι μία από τις δύο ή τρεις καλύτερες ομάδες στον κόσμο και κέρδισαν τόσα πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια. Εμείς δεν το κάναμε. Έτσι θα αγωνιστούμε με όλα όσα έχουμε για το αποτέλεσμα και πάλι. Είναι πολύ καλύτερα από ό, τι θα περίμενε κανείς πριν από το παιχνίδι, αλλά τώρα βέβαια σκέφτομαι ακόμα τα δυο γκολ που δεχτήκαμε.

Το μυαλό μου βρίσκεται ήδη στο παιχνίδι με την Stoke, για να είμαι 100% ειλικρινής. Με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο το παιχνίδι με την Stoke αυτή τη στιγμή παρά το δεύτερο ματς κόντρα στην Roma. Το έχω πει πριν και θα το πω ξανά: η ατμόσφαιρα απόψε ήταν απολύτως εξαιρετική, τι μπορείς να περιμένεις εάν είσαι 5-0 μπροστά; Οι άνθρωποι το απολάμβαναν πραγματικά. Έτσι θα πω σε όλους όσους έχουν εισιτήριο: Περιμένω ακριβώς την ίδια ατμόσφαιρα το Σάββατο στις 12.30 (14:30 ώρα Ελλάδος) γιατί σας χρειαζόμαστε. Είναι ένα τεράστιο παιχνίδι για εμάς και πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι 'αυτό. Θα δοκιμάσουμε τα πάντα για να είμαστε έτοιμοι."

Για το αν ο Salah είναι σήμερα ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο:

"Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Έχει τεράστιο αντίκτυπο στο παιχνίδι μας. Μου αρέσουν και τα άλλα παιδιά, φυσικά. Το πρώτο γκολ, είναι απλώς μια εκτέλεση μεγαλοφυίας, σημείωσε ήδη μερικά τέρματα σαν και αυτό και είναι κάτι που το καθιστά ακόμα πιο ξεχωριστό. Το κάνει σαφές ότι δεν είναι σύμπτωση. Το δεύτερο γκολ ήταν το εξαιρετικό παιχνίδι μας. Ο Bobby ανάμεσα τους, γυρνάει, κάνει ότι τρέχει και δίνει την μπάλα. Ο Salah είναι αρκετά καλός αυτή τη στιγμή, αυτό είναι αλήθεια. Στη συνέχεια, φτιάχνει τα άλλα δύο γκολ. Αν κάποιος θέλει να πει ότι ήταν λάθος μου που δεχτήκαμε δύο γκολ επειδή τον έκανα αλλαγή, δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό. Στην πραγματικότητα, σκέφτηκα ότι δεν κάναμε τις πάσες μας τόσο καλά. Τους απειλήσαμε εκτός περιοχής και ο Mo έτρεχε για όλους. Δεν θα μας βοηθούσε, για να είμαι ειλικρινής, αν είχε τραυματιστεί. Αυτός ήταν ο λόγος που έγινε αλλαγή.

Τι παίκτης είναι. Αν νομίζετε ότι είναι ο καλύτερος στον κόσμο, γράψτε το ή πείτε το. Είναι σε εξαιρετικά καλή κατάσταση, σε παγκόσμια κατάσταση, 100%. Αυτό είναι καλό. Για να είσαι ο καλύτερος στον κόσμο, πρέπει να το κάνεις αυτό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν και μερικοί άλλοι που δεν είναι πολύ κακοί. Είναι ένας φανταστικός παίκτης και είμαι πραγματικά χαρούμενος που τον έχω."

Για την προσφορά του Salah και πόσο διαφορετικό θα ήταν το παιχνίδι εάν έπαιζε ακόμα για την Roma:

"Δεν με ενδιαφέρει πραγματικά αυτή η απάντηση. Αν ο Neymar δεν πήγαινε στην PSG, ο Phil Coutinho ίσως ήταν ακόμα εδώ, έτσι είναι όλα αν, αν, αν. Για την Roma, είναι κάτι που έγινε. Ναι, ελπίζαμε ότι θα είχε αυτόν τον αντίκτυπο, ναι, παίζει μια σεζόν που είναι προφανές (επειδή όλοι είναι ενθουσιασμένοι) ότι δεν είναι φυσιολογική. Ελπίζουμε και προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε ώστε να συνεχίσει έτσι. Αυτή είναι η δουλειά που πρέπει να κάνεις. Είναι ένα παιχνίδι ομαδικό, αλλά χρειάζεσαι τους παίκτες για να παίρνεις τις αποφάσεις, για να κάνεις τα αποφασιστικά πράγματα. Προφανώς είναι πολύ καλός στο να παίρνει αποφάσεις, οπότε είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που μπορέσαμε να τον πάρουμε το καλοκαίρι."

Για το αν η σεζόν για τον Oxlade-Chamberlain μπορεί να τελείωσε:

"Δυστυχώς, φαίνεται πως τελείωσε. Δεν το ξέρουμε ακριβώς, αλλά αν το ιατρικό επιτελείο ανησυχεί αρκετά χωρίς να γίνει εξέταση, τότε μπορείτε να φανταστείτε ότι είναι δύσκολο. Η σεζόν δεν είναι τόσο μεγάλη πια, οπότε δεν φαίνεται καλό. Είμαι πολύ θετικός και εξακολουθώ να ελπίζω ότι αισθάνεται μόνο έτσι και δεν είναι τόσο άσχημα, αλλά θα το δούμε. Βλέπω στα πρόσωπα σας, ίσως είστε λίγο έκπληκτοι που δεν "πετάω" και δεν έχω μεγάλη διάθεση. Απλά χάσαμε έναν φανταστικό παίκτη απόψε και αυτά δεν είναι καλά νέα, οπότε δεν είμαι πραγματικά έτοιμος να μιλήσω για συγκεκριμένα - φανταστικά πράγματα.

Πρέπει να δουλέψουμε και πάλι στη Ρώμη, αυτό δεν είναι πρόβλημα και το ξέραμε από πριν. Θα πάμε εκεί και θα παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα για εμάς. Ήταν πολύ θετικό αποτέλεσμα απόψε. Δεν είναι όσο το δυνατόν θετικό θέλαμε, αλλά η απόδοση ήταν πολύ θετική. Εάν ένας από τους παίκτες μου δεν πιστεύει ότι η Roma θα προσπαθήσει να επιστρέψει, δεν θα αγωνιστεί στο παιχνίδι."

Για το αν τα γκολ που δέχτηκε η ομάδα, έχουν να κάνουν με το πολύ επιθετικό ποδόσφαιρο της Liverpool:

"Όχι πραγματικά. Ήμασταν εντελώς σταθεροί στην άμυνα. Συνέβη μια φορά, όταν έβγαλαν μια βαθιά μπαλιά μέσα στην περιοχή, φάση την οποία υπερασπιζόμασταν σε παρόμοιες καταστάσεις και δεν ήταν καν ευκαιρία. Αυτό μπορεί να συμβεί, δεν έχει καμία σχέση με την άμυνα μας και δεν είναι θέμα κριτικής. Ξέρω τι λένε οι άνθρωποι, «αυτός είναι ο Dejan Lovren - παγκόσμιας κλάσης και έπειτα κάνει λάθος», όμως όλοι οι μεγάλοι κάνουν λάθη. Αυτό συμβαίνει συνεχώς. Ο Mats Hummels έκανε μεγαλύτερα λάθη και είναι παγκόσμιας κλάσης κεντρικός αμυντικός.
Δεν δώσαμε χώρο, ελέγχαμε το παιχνίδι με έναν πολύ καλό τρόπο ποδοσφαίρου, ο οποίος ήταν πολύ καλός για να τον παρακολουθήσεις, ακόμα και για μένα. Δεν έχει τελειώσει τίποτα, γι 'αυτό κάποιος σκέφτηκε "ας παίξουμε το ένα παιχνίδι εδώ και το άλλο στη Ρώμη".

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης

Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.