Liverpool 5-2 Roma - Βαθμολογίες παικτών: Ο τέλειος Mohamed Salah!

Γράφει ο Απόστολος Παπανικολόπουλος:

Η τελευταία φετινή ευρωπαϊκή βραδιά στο Anfield ήταν μαγική όπως και αναμενόταν και η ομάδα πήρε πολύ μεγάλη νίκη με 5-2 επί της Roma, αποδίδοντας για περίπου 45 λεπτά εξωπραγματικό ποδόσφαιρο.

Οι Reds του Jurgen Klopp είχαν σε μαγική μέρα τους Mohamed Salah και Roberto Firmino και πραγματοποίησαν φανταστική εμφάνιση μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο, όπου μια έλλειψη συγκέντρωσης σε συνδυασμό με την κούραση, έδωσαν την ευκαιρία στους Ιταλούς να ελπίζουν στο θαύμα της πρόκρισης με τα δυο γκολ που πέτυχαν.

Το σκορ άνοιξε στο 36ο λεπτό ο Salah και το διπλασίασε ο ίδιος στην εκπνοή του ημιχρόνου. Στην επανάληψη, ο Αιγύπτιος έγινε από εκτελεστής δημιουργός και σέρβιρε το 3-0 στον Mane και το 4-0 στον Firmino, προτού ο Βραζιλιάνος με κεφαλιά πετύχει και το 5-0.

Οι φιλοξενούμενοι ξύπνησαν στο τέλος και με τους Dzeko και Perotti μείωσαν σε 5-2 και πλέον ελπίζουν σε ένα θαύμα ανάλογο με αυτό που πέτυχαν επί της Barcelona.

Ας δούμε όμως αναλυτικά πως τα πήγαν οι πρωταγωνιστές της Liverpool σε αυτή την αναμέτρηση:

Loris Karius: Ξεκίνησε λίγο μουδιασμένος το ματς και είχε μια πολύ κακή αντίδραση σε μακρινό σουτ του Kolarov που εν τέλει κατέληξε στο δοκάρι, ωστόσο στο υπόλοιπο του ματς ήταν πολύ σταθερός τόσο σε εξόδους, όσο και σε τελικές προς την εστία του. Δεν ευθύνεται σε κανένα από τα δυο γκολ.

Βαθμολογία: 7.5/10

Trent Alexander-Arnold: Μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση για τον νεαρό μπακ. Σταθερότατος στα αμυντικά του καθήκοντα, με συνεχή ανεβάσματα μπροστά και ελάχιστα λάθη. Πολύ μεστή εμφάνιση.

Βαθμολογία: 8/10

Andy Robertson: Για μια ακόμη φορά πολύ σταθερός στην άμυνα με καλές τοποθετήσεις και μαρκαρίσματα. Επιθετικά δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο με εξαίρεση κάποιες καλές σέντρες προς την αντίπαλη περιοχή.

Βαθμολογία: 7.5/10

Dejan Lovren: Για 80 λεπτά ήταν φανταστικός. Πολύ δυναμικός, πολύ σίγουρος, πολύ σταθερός. Ωστόσο, χρεώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό το πρώτο γκολ της Roma, καθώς έκανε κάκιστο υπολογισμό της φάσης με αποτέλεσμα να αφήσει ολομόναχο τον Dzeko να σκοράρει. Δίχως αυτό το λάθος, η βαθμολογία του θα κυμαινόταν πολύ ψηλότερα.

Βαθμολογία: 6/10

Virgil van Dijk: Και σήμερα ήταν αυτός που έπρεπε κι αυτός που περιμένουμε βάσει του πήχη που ο ίδιος έχει ανεβάσει με τις ηγετικές του εμφανίσεις. Πολύ σίγουρος, χωρίς λάθη, μιλούσε συνεχώς και δεν φέρει ευθύνη για κάποιο από τα γκολ. Υστέρησε λίγο σε δημιουργία σε σχέση με άλλα ματς, αλλά δεν θεωρείται καν ψεγάδι το συγκεκριμένο γεγονός.

Βαθμολογία: 7.5/10

Jordan Henderson: Ήταν αυτός που έπρεπε. Πάντα πρώτος στην μπάλα, έπαιξε πολύ ξύλο στο κέντρο, είχε πολλά κοψίματα, κέρδισε πάμπολες μονομαχίες και μάλιστα απέναντι σε αντιπάλους εξαιρετικούς σε αυτόν τον τομέα, όπως ο Nainggolan. Είχε κάποια λαθάκια, αλλά εν γένει η παρουσία του ήταν εξαιρετική.

Βαθμολογία: 8/10

James Milner: Δεν είναι ντροπή να πούμε πως κάθε φορά μας εκπλήσσουν τα χαρακτηριστικά αυτού του μοναδικού τύπου. Νιώθεις σε οποιοδήποτε λεπτό κι αν τον δεις να κινείται, ότι μόλις έχει ξεκινήσει το ματς. Ακούραστος, μαχητικός, αλάνθαστος και πάρα πολύ ψύχραιμος. Άτυχος στη φάση του πέναλτι, χρεώνεται την ασίστ στο 5-0 όπου σπάει και ρεκόρ. Φανταστικός!

Βαθμολογία: 8.5/10

Alex-Oxlade Chamberlain: Ο μεγάλος άτυχος της αναμέτρησης, καθώς υπέστη σοβαρό όπως φαίνεται τραυματισμό στο γόνατο και αποχώρησε νωρίς στο πρώτο μέρος.

Βαθμολογία: -/10

Sadio Mane: Κινητικός, δραστήριος, φιλότιμος και σήμερα ο Σενεγαλέζος. Μόνιμη απειλή για την αντίπαλη άμυνα και βρήκε δίχτυα στο 3-0 με ωραίο πλασέ. Ωστόσο, υπέπεσε σε αρκετά επιπόλαια λαθάκια και σπατάλησε σημαντικές ευκαιρίες στην αρχή του ματς.

Βαθμολογία: 7.5/10

Mohamed Salah: Μην λέμε πάλι τα ίδια και κουράσουμε! ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΟΣ! Μα-γι-κός! Έδειξε τον δρόμο προς τη νίκη και κατά πάσα πιθανότητα την πρόκριση, αρχικά με το καταπληκτικό του σουτ στο 1-0 και εν συνεχεία με το εξαιρετικό τσίμπημα για το 2-0. Σέρβιρε στο πιάτο των Mane και Firmino το 3-0 και το 4-0 αντίστοιχα και πραγματικά ένιωθες πως όποτε ακουμπούσε την μπάλα θα βγάλει κάποιον λαγό από το καπέλο του. Ότι και να πούμε είναι λίγο. Φανταστικός και σε ματς τεράστιας κρισιμότητας!

Βαθμολογία: 10/10 (ΜΟΤΜ)

Roberto Firmino: Όπως και ο Salah, έτσι και ο Bobby ήταν σε τρομακτική βραδιά. Τον καλύπτει λίγο η μαγική και πιο εκρηκτική παρουσία του Αιγύπτιου, αλλά όσο κι αν δεν φάνηκε ο Βραζιλιάνος μέτρησε 2 γκολ και 2 ασίστ όπως και ο Mo. Έκανε και σήμερα τα πάντα τέλεια, όπως μας έχει κακομάθει. Η παρουσία του είναι πραγματικά ανεκτίμητη για την ομάδα και το αποδεικνύει κάθε φορά και περισσότερο. 

Βαθμολογία: 9/10

Gini Wijnaldum: Αν όχι η καλύτερη, τότε σίγουρα μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τα κόκκινα! Μπήκε πρηζωμένος (για να μην πούμε τίποτα άλλο) και κάλυψε τον ρόλο του Ox στο έπακρο. Σαν ντοπαρισμένος έπαιξε, λες και έβλεπες άλλον παίκτη και χωρίς αμφιβολία η παρουσία του έδωσε μεγάλη ώθηση μεσοεπιθετικά στην ομάδα και σε συνδυασμό με τα ελάχιστα λάθη του ήταν χωρίς αμφιβολία από τους κορυφαίους σήμερα!

Βαθμολογία: 9/10

Danny Ings: Μια ακόμη συμμετοχή για τον Ings, που δεν πρόλαβε να κάνει και πολλά, μιας και από την ώρα που πέρασε στο ματς η ομάδα είχε πιο αμυντικογενή προσανατολισμό. Ήταν μαχητικός και έτρεξε ασταμάτητα και μάλιστα με κάποια πολύ καλά πρέσινγκ στο φινάλε που η Roma πίεζε. 

Βαθμολογία: 6/10

Ragnar Klavan: Συμμετοχή νο.6 για τον Εσθονό στο φετινό UCL.

Βαθμολογία: -/10

Jurgen Klopp: Έκανε φανταστική ανάγνωση του παιχνιδιού των Ιταλών και παρέταξε μια ομάδα φτιαγμένη για τελικό. Απίστευτη ψυχολογία και πάθος από τους παίκτες του, που από ένα σημείο κι έπειτα κατάπιαν τη Roma και απέδωσαν τρομακτικό ποδόσφαιρο. Χρεώνεται την αφελή ίσως αντικατάσταση του Salah στο 5-0, όπου από εκεί και πέρα η ομάδα έπεσε και έδωσε χώρο στους φιλοξενούμενους, αλλά πραγματικά δεν μπορείς να του χρεώσεις τίποτα άλλο.

Βαθμολογία: 9/10

Ένα ενενηντάλεπτο έμεινε! GO REDS! 
Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.