Virgil Van Dijk: "Θα τους σεβαστούμε, αλλά δε θα τους φοβηθούμε!"

Ο Virgil Van Dijk μιλάει για τον τελικό του Champions League, την ιστορία που γράφει με τους συμπαίκτες του στη διοργάνωση και την προσαρμογή του στην ομάδα.

Γράφει ο Αντώνης Ψαλλίδας



Με δηλώσεις του ο Virgil Van Dijk μιλά ενόψει του τελικού για τη φετινή χρονιά που τον κάνει να νιώθει σα να βρίσκεται χρόνια στη Liverpool. Θέλει να κατακτήσει το τρόπαιο και να γράψει ιστορία μαζί με την παρέα με τα "καλά παιδιά" όπως χαρακτηρίζει τους συμπαίκτες του.

Για τις συνομιλίες του με παλιούς παίκτες και τον τελικό του Champions League:

"Οι βραδιές που έπαιξα στο Champions League ήταν όλες πολύ ξεχωριστές, ακόμα και το εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στη Roma ήταν απίστευτο, με τη στήριξή τους και τη στήριξή μας που ήταν φανταστική."

"Στην πορεία μας προκειμένου να εξασφαλίσουμε μια θέση στον τελικό του Champions League, περάσαμε όμορφες και τρελές στιγμές. Έχω μιλήσει με πολλούς μεγάλους θρύλους της ομάδας ήδη και μ' αρέσει να ακούω τις ιστορίες τους από παλιά. Είναι υπέροχο να είσαι μέρος από κάτι τόσο ξεχωριστό."

"Υπάρχει φυσικά μια ευκαιρία για εμάς (να γράψουμε τη δική μας ιστορία). Θα είναι μια δύσκολη αποστολή, αλλά πρέπει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας. Ξέρουμε ότι έχουμε την ποιότητα και το κατάλληλο πλάνο παιχνιδιού ώστε να δυσκολέψουμε οποιονδήποτε αντίπαλο."

"Θα πρέπει να τους σεβαστούμε σε ένα βαθμό, αλλά δεν πρόκειται να τους φοβηθούμε. Θέλουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και θα κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατό (για να το πετύχουμε). Θα είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι."

Ο Ολλανδός αμυντικός βρίσκεται μόλις λίγους μήνες στη Liverpool η οποία τον απέκτησε με £75εκ κάνοντας τη μεταγραφή του την ακριβότερη για αμυντικό στην ιστορία. Ο Jurgen Klopp όμως, που τόσο επέμενε για την απόκτησή του, τον έριξε κατευθείαν στα βαθιά και ο Van Dijk με τη σειρά του έδωσε απαντήσεις με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις. Τελείωσε την Premier League με 89,8% επιτυχημένες πάσες και 109 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες ενώ φαντάζει πλέον ο ηγέτης της άμυνας των Reds. 

Ο ίδιος καταθέτει στο liverpoolfc.com τα συναισθήματά του:

"Κάποιες φορές ξεχνάω ότι βρίσκομαι εδώ μόλις 5 μήνες. Νομίζω ότι οφείλεται σε όλους γύρω μου, το προσωπικό, οι παίκτες προφανώς και όλοι οι άνθρωποι στο σύλλογο που με βοηθούν κάθε μέρα. Επίσης βοηθάει πολύ το γεγονός ότι η οικογένειά μου έχει εγκατασταθεί εδώ."

"Έχουμε πολύ καλά παιδιά στην ομάδα και νομίζω ότι το κλίμα είναι πολύ καλό, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες ώστε να μείνουν."

Τα στατιστικά του Van Dijk στο Champions League
Για την πορεία προς τον τελικό:

"Το έχω ξαναπεί, δεν είμαστε εδώ (στον τελικό) χωρίς λόγο, αξίζουμε να βρισκόμαστε εδώ. Πρέπει να το δείξουμε και στον αγωνιστικό χώρο, να είμαστε γενναίοι και να κάνουμε το παιχνίδι μας, όπως κανονικά κάνουμε πάντα. Είναι ένα παιχνίδι αλλά πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση και να δείξουμε ότι είμαστε καλοί σ αυτό που κάνουμε."

"Μόνο το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Roma έχουμε χάσει στο Champions League και αυτό λέει πολλά. Ο τρόπος που παίζουμε είναι τέτοιος που αν όλοι είναι στο 100% και οι τακτικές σωστές, τότε μπορούμε να δυσκολέψουμε οποιαδήποτε ομάδα."

"Αυτοί (η Real Madrid) είναι έμπειροι σε τέτοιου είδους παιχνίδια, έχουν παίξει τέτοιου τύπου ματς και τα προηγούμενα χρόνια. Για εμάς είναι κάτι καινούριο αλλά δε μετράει και πολύ νομίζω."

"Πρέπει απλώς να κάνουμε το παιχνίδι μας και να είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε είναι πιθανό να συμβεί. Πιστεύω ότι θα είμαστε."
Share on Google Plus

About Antonis Psallidas

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.