Προς εμπέδωση: Τα φετινά στατιστικά των front three εντυπωσιάζουν!

Πολλά λέγονται για την έλλειψη ποιότητας στις εμφανίσεις της φετινής Liverpool, αλλά ποιότητα και παραγωγικότητα είναι δύο διαφορετικά μεγέθη. Και η τελευταία είναι ακατάπαυστη. Γράφει ο Νίκος Γιαμπολδάκης.

«Ο Salah δεν ξεκίνησε καλά», «ο Mane είναι αλλού», «ο Firmino έχει λιγότερη συμμετοχή» και άλλες, διάφορες και ποικίλες φράσεις επικρατούν φέτος σε διαλόγους φιλάθλων της Liverpool, οι οποίοι διακατέχονται από καποιου είδους προβληματισμό με την ομάδα τους να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League. Η αλήθεια είναι, βέβαια, πως ποιοτικά η ομάδα αδυνατεί προς το παρόν να βρει τον περυσινό τρομακτικό εαυτό της. Παραγωγικά, ωστόσο, τα στατιστικά είναι από μόνα τους τρομακτικά. Οι front three είναι «εδώ» πιο πολύ από ποτέ!

Έχοντας παίξει σε όλα τα παιχνίδια πλην ενός, με Firmino-Salah να μετρούν 14/14 (ο πρώτος ως αλλαγή σε τρία ενώ ο δεύτερος βασικός σε 13) και τον Mane 13/14 (όλα βασικός), οι τρεις τους έχουν σκοράρει 18 από τα 27 γκολ της Liverpool! Salah και Mane έχουν από 7, ενώ ο Firmino 4.

Παράλληλα, έχουν μοιράσει συνολικά 7 assists: 4 ο Salah, 2 o Firmino και 1 ο Mane. 


Την περυσινή σεζόν, η Liverpool έκλεινε 14 παιχνίδια στη Σλοβακία κερδίζοντας με 0-7 την Maribor. Ως τότε οι τρεις «φονιάδες» είχαν εκτελέσει 17 φορές, μία λιγότερη σε σχέση με φέτος δηλαδή (Salah 8, Firmino 6, Mane 3), ενώ, όσον αφορά στις assists, είχαν δώσει συνολικά 8, μία περισσότερη από φέτος (Firmino 4, Mane 2, Salah 2). Όλα αυτά ενώ η ομάδα πετούσε φωτιές και είχε δώσει πολύ καλύτερες παραστάσεις από τις καλύτερες φετινές της, την ώρα που την τρέχουσα σεζόν, οι ίδιοι αριθμοί εμφανίζονται μετά από χλιαρά και σβηστά ενενηντέλεπτα.

Τι θα γίνει όταν φορμαριστούν είναι η σωστή ερώτηση...
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.