Jurgen Klopp: ''Πώς θέλουμε να παίξουμε; Θέλουμε να είμαστε γενναίοι.''



Σχετικά με τα σχέδιά του για την ομάδα που θα παρατάξει

Μιλώ για τη σύνθεση στη συνέντευξη Τύπου; Θα πρέπει να περιμένετε μια νύχτα γιατί δεν θα πω τίποτα γι 'αυτό! Θα δούμε ποιους θα χρησιμοποιήσουμε στο κέντρο και ποιο σύστημα [θα παίξουμε]. Έχουμε τώρα τουλάχιστον ένα άλλο σύστημα που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε, μπορούμε να παραταχθούμε με μερικούς διαφορετικούς τρόπους. Καταλαβαίνω την ερώτησή σας, αλλά δεν θα απαντήσω ακόμα!

Σχετικά με το τι περιμένει από το παιχνίδι

Δεν έχω καμία ιδέα, για να είμαι ειλικρινής, αυτό μου αρέσει περισσότερο στο ποδόσφαιρο. Δύο πολύ φιλόδοξες ομάδες θα αντιμετωπίσουν η μία την άλλη σε έναν πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, σε μια ενδιαφέρουσα κατάσταση στον όμιλο επειδή δώσαμε μια ώθηση στην ομάδα του Βελιγραδίου [χάνοντας στη Σερβία], έτσι πηγαίνουμε για τη νίκη και έτσι πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο. Πολύ συχνά όταν βλέπετε ομάδες μετά την κλήρωση γνωρίζετε αμέσως ποιος θα περάσει. Οι πρώτοι δύο είναι αρκετά ξεκάθαρα τις περισσότερες φορές, αλλά σε αυτή την ομάδα ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι ήταν δύσκολο και αυτό τώρα «βγαίνει». Είμαστε εδώ, δεν είχαμε ποτέ αρνητικές σκέψεις για αυτό, ανυπομονούσαμε για το παιχνίδι στο Παρίσι. Δεν παίζουμε εδώ πολύ συχνά και είναι ένα μεγάλο καθήκον. Είναι πολύ συναρπαστικό και όσο πιο δύσκολο είναι, τόσο περισσότερο απολαμβάνω την προετοιμασία γιατί πρέπει να σκεφτείτε τα πάντα: πώς να αμυνθείς απέναντι στο ένα και στο άλλο και πώς να αποφύγετε αυτό και το άλλο και πώς να παίξεις το δικό σου ποδόσφαιρο γιατί αυτό είναι το το πιο σημαντικό στο τέλος της ημέρας. Είναι ένα πράγμα στο οποίο η PSG δεν έχει συνηθίσει τόσο πολύ στο πρωτάθλημα γιατί είναι τόσο κυρίαρχη - πρέπει να σιγουρευτούμε ότι δεν είναι αυτοί που κυριαρχεί εναντίον μας. Όταν έχουμε την κατοχή της μπάλας, θα πρέπει να κάνουμε κάτι έξυπνο με αυτή. Αυτό θα πρέπει να βγει σε δύο προπονήσεις, στην πραγματικότητα μία, σήμερα. Ο καιρός δεν ήταν πολύ καλός στο Λίβερπουλ, αλλά οι παίκτες ήταν 100 τοις εκατό συγκεντρωμένοι για 60, 70 λεπτά στο γήπεδο, και ευελπιστούμε ότι θα μπορείτε να το δείτε αυτό αύριο το βράδυ.

Σχετικά με το γεγονός ότι πρόκειται να αντιμετωπίσει μια ομάδα με τέτοιο ατομικό ταλέντο

Είναι πολύ πιο δύσκολο να ετοιμάσετε ένα παιχνίδι όπου οι παίκτες μου δεν γνωρίζουν τον αντίπαλο, κάτι που συμβαίνει από καιρό σε καιρό. Δίνουμε στα παιδιά μεμονωμένα video για πράγματα όπως το ότι αυτός πηγαίνει περισσότερο στην αριστερή πλευρά ή στη δεξιά πλευρά, τέτοια πράγματα, αλλά αυτή η γενιά παικτών έχει παρακολουθήσει πιθανώς 500.000 βίντεο στο YouTube από τον Mbappe και τον Neymar και τον Cavani και όλα αυτά. Το θέμα με το ποδόσφαιρο είναι ότι μπορείς μόνο να λάμψεις μόνο όταν παίρνεις την μπάλα. Μπορείς να λάμψεις και χωρίς τη μπάλα αλλά όσο την έχεις στην κατοχή σου... αυτό σημαίνει ότι πρέπει να την υπερασπιστούμε, έτσι λειτουργεί το ποδόσφαιρο. Μπορούμε να κλείσουμε χώρους, αλλά αν το κάνουμε μόνο μία φορά, με την ποιότητα αλλά και την ταχύτητα τους, τότε έχεις δεχθεί τέρμα. Εάν δεν είμαστε συμπαγείς, δεν έχουμε καμία πιθανότητα. Έτσι είναι όλα σαφή, αλλά πρέπει να είμαστε γενναίοι , όπως ήμασταν στο πρώτο παιχνίδι [εναντίον της PSG]. Ήμασταν τόσο επιθετικοί ακόμη και στην υπεράσπισή μας, κερδίζοντας αμέσως τη μπάλα και όλα αυτά τα πράγματα. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την ατομική μας ποιότητα και πιστεύω 100% στην ομάδα, και αυτό ισχύει ίσως επίσης και για τον Thomas Tuchel και την PSG. Θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να παρακολουθήσετε τον αγώνα, είμαι πολύ σίγουρος.


Σχετικά με την τακτική της Λίβερπουλ στο Παρίσι

Πώς θέλουμε να παίξουμε; Θέλουμε να είμαστε γενναίοι. Ενάντια στο Παρίσι πρέπει να προσπαθούμε πραγματικά σε όλα τα επίπεδα να απολαύσουμε το παιχνίδι - ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Σε ένα παιχνίδι σαν αυτό, θα πρέπει να είμαστε  στο καλύτερό μας σε όλους τους ρόλους αλλά κυρίως στην ανοχή στην οποία δείχνουμε προς την απογοήτευση. Έτσι πραγματικά δεν ενοχλείσαι ή δεν χάνεις την εμπιστοσύνη σου σε μια κατάσταση όταν σε περάσουν με τη μπάλα, ή όταν υπάρχει ένα κακό τρέξιμο, ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό είναι πάντα μια μεγάλη πρόκληση, αλλά μέχρι στιγμής απολαύσαμε πάντα αυτά τα παιχνίδια, όπως απολαύσαμε και αυτό εναντίον της Manchester City και όπως μας άρεσε το τελευταίο παιχνίδι εναντίον της PSG. Είναι πάντα δύσκολο. δεν είναι ότι παίζεις εναντίον της PSG, κερδίζεις 3-2 και σκέφτεσαι «Κερδίσαμε». Είναι απίστευτα δύσκολο, αλλά πιστεύω - και είναι σημαντικό - ότι η PSG ξέρει επίσης ότι δεν είναι εύκολο να παίζει απέναντί μας. Αυτό είναι που έχω και στο μυαλό μου. Πρέπει να είμαστε στο καλύτερό μας, στο 100 τοις εκατό, και αν είμαστε τότε δεν είναι πραγματικά όμορφο να παίξεις εναντίον μας. Δεν είναι μεγάλη χαρά για τους αντιπάλους να παίζουν εναντίον μας. Αυτό είναι που πρέπει να προσπαθήσουμε να είμαστε και πάλι - μια πραγματικά δύσκολη ομάδα για να παίξεις απέναντί της.

Σχετικά με το πώς περιμένει να προσεγγίσει η PSG το παιχνίδι

Τι περιμένω;Είναι στη φύση τους να πηγαίνουν για μια νίκη. Και παίξανε και κατἀ αυτόν τον τρόπο απέναντι στη Liverpool επίσης. Δεν βλέπω ότι παίξαν κάπως διαφορετικά, για να πω την αλήθεια. Παίξαν όπως παίζουν και το επίπεδό τους στην κατοχή της μπάλας ήταν πολύ υψηλό, και στον τρόπο που μοίραζαν τη μπάλα επίσης. Είχαν διαφορετικά πλάνα στο παχνίδι, και εμείς έπρεπε να προσαρμοστούμε σε όλα από αυτά, και τα πήγαμε καλά σε όλα. Το μεγαλύτερο κατόρθωμά μας ήταν ότι σκοράραμε το τελευταίο γκολ, αλλά εκτός αυτού είχαμε και άλλες ευκαιρίες και αυτό είναι ένα σημάδι για ένα καλό παιχνίδι, για το γεγονός ότι είσαι πραγματικά μέσα σε αυτό. Περιμένω να επιτεθούν και περιμένω να αμυνθούν καλά. Θα προσπαθήσουν να είναι δημιουργικοί. Ο Thomas Tuchel είναι ένας πολύ δημιουργικός μάνατζερ και συνέχεια ψάχνει λύσεις. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για πολλά, διαφορετικά σενάρια. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε αυτή τη συμβουλή στους παίκτες μας και θα δούμε σήμερα αν αυτό θα δουλέψει.

Σχετικά με το αν το αποτέλεσμα στο Βελιγράι θα είναι στο μυαλό όλων…

Είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Κανείς, ούτε ένας παίκτης, δεν περιμένει να είμαστε μια 500% καλύτερη ομάδα(από την PSG). Πιστεύουμε ότι θα είναι δύσκολο και σφιχτό ματς, και αν και οι δύο ομάδες παίξουν στο υψηλότερο επίπεδό τους, τότε θα είναι ένας όμορφος αγώνας. Εκεί, μικρά λάθη μπορεί να είναι αποφασιστικά. Δεν στεναχωριέμαι. Η ομάδα μου κι εγώ είμαστε μαζί για τρία χρόνια και είμαστε έτοιμοι ψυχολογικά. Το παιχνίδι με τη Napoli ήταν εντελώς διαφορετικό, ένας πολύ ισχυρός αντίπαλος, και δεν είχε καμμιά σχέση με το παιχνίδι στο Βελιγράδι. Πρέπει να το αποδεχτώ και δεν  χρειάζεται συνέχεια να δείχνω με το δάχτυλο και να λέω «κοιτάξτε, ο Ερυθρός Αστέρας ήταν χάλια». Τέλειωσε, έγινε. Αύριο, θα είμαστε έτοιμοι, είμαι σίγουρος.

Σχετικά με την επίδραση που είχε ο Naby Keita από τότε που ήρθε στη Liverpool..

Ο Naby Keita είναι και θα είναι πάντα ένας φοβερός ποδοσφαιριστής. Δε διαβάζω τον Αγγλικό τύπο, αλλά αυτή την εβδομάδα είδα ένα πρωτοσέλιδο που έλεγε κάτι το οποίο δεν το εννοούσα κατ’αυτά τον τρόπο. Ο Naby δεν ήταν μέτριος από τότε που ήρθε. Απλά μετά τον τραυματισμό του, έπρεπε να προσαρμοστεί ξανά, αλλά η αρχή ήταν φανταστική. Θα είναι ένας τρομερός παίκτης στο μέλλον για την ομάδα και το μέλλον δείχνει φανταστικό. Είναι καλά σωματικά και ψυχολογικά, είναι έτοιμος, στις προπονήσεις είναι φανταστικός. Είμαστε τυχεροί που τον έχουμε μαζί μας.
Share on Google Plus

About Κωνσταντίνος Σκουλίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.